Izberite pvc okna za velik prihranek in super izgled hiše

Pvc okna so zelo iskana iz dveh razlogov in sicer, ker so odporna na vlago in poceni. Tukaj so kakovostna PVC okna, izdelana z moderno tehnologijo in tri slojnim steklom proti izgubi toplotne energije. Če želite imeti kakovostna in lepa okna, ki so vodoodporna, je to super rešitev neglede nas to, ali imate novogradnjo ali pa bi radi zamenjali stara in dotrajana okna. Vgradi pa se lahko kakršna koli okna v katero koli stavbo. Za novogradnje je nekoliko lažje, ker so standardnih dimenzij, za starejše hiše pa je treba narediti vse po meri.

Kako izbrati pvc okna?

Dejansko pvc okna izberite obvezno, če živite na vlažnem območju pa tudi za kopalnice, sušilnice in pralnice so super izbira, ker so odporna na vodo in se ne raztezajo in ne krčijo. Plastična okna se izbirajo na štiri načine in sicer:

  • glede na to, koliko želite prihraniti energije,
  • glede na velikost,
  • glede na način in smer odpiranja oken,
  • glede na barvo in zunanji izgled.

pvc okna

Prihranite energijo

Če želite čim več energije in stroška prihraniti, potem izberite tri sloja termopan stekla. Okna so nekoliko dražja od dvoslojnih, vendar bodo zanesljivo zadržala več toplote, zato boste manj pokurili energije. V starejših hišah zaradi novih kakovostnih oken, ki dobro tesnijo in majo novodobna stekla, ki ničesar skoraj ne prepuščajo, ne zvoka ne signalov in toplote, bo kar do 70 % velik prihranek na ogrevanju, kar se izjemno pozna v vaši denarnici. Dvoslojna okna se običajno uporabi za neogrevane prostore, na primer za drvarnice ali vrtne lope. Nekateri opremijo z njim tudi pasje utice za svoje štirinožne prijatelje.

Novodobna stekla so že tako kakovostno narejena, da je možno imeti tudi večja okna ali celo preko vse stene, kar seveda včasih ni bilo možno, zato so retro okna vedno majhna, oziroma v več delih narejena. Hkrati so nova okna tako dobro izolirana, da ne prenašajo toplote in in toplotnih mostov, kar je problem pri starih oknih. 

Izberite pravo velikost pvc okna

Za novograndje seveda ni problem, okna so standardnih velikosti. Če pa niso, potem je vse natančno zapisano v gradbeni dokumentaciji po kateri se bo ravnal proizvajalec oken in bo izdeloval točno taka, kot morajo biti.

Okna lahko na starih hišah izmerite sami in pošljete mere izdelovalcu, je pa najbolje, da se sam oglasi pri vas in da si zabeleži vse posebnosti oken na obstoječi hiši, da bo vedel, kaj točno naj naredi. Zelo podmeno je namreč tudi to, na kakšen način in v katero smer se bodo okna odpirala, ker seveda to in vseeno. Pri tem bodo upoštevali vse vaše želje in dano situacijo na terenu.

Seveda vam bodo potem pvc okna tudi vgradil in to kar v enem dnevu, kar velja tudi za zamenjavo oken. Če starih ne boste potrebovali, pa bodo poskrbeli še za odvoz. 

Naj bodo okna lepa

Vsak si želi, da bi stavba na zunaj in od znotraj zgledala zelo lepo. Na tako stavbo ste ponosni in se v njej počutite dobro. Na srečo so pvc okna tako raznolika, da se da izbrati karkoli si želite in je v skladu z izgledom vaše hiše. Taka ona lahko imitirajo kateri koli naraven material, vključno z lesom. Nihče namreč ne bo ugotovil, da imate plastična okna, ker tako dobro imitirajo katero koli vrsto lesa. 

Ta okna so lahko bela ali v kateri koli drugi standardni barvi in ne samo to, znotraj so lahko druge barve kot zunaj, kar  vam daje še bistveno boljše možnostih izbire pravih oken za sebe.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*