Ali je resasti bradovec res čudežno zdravilo

Resasti bradovec je dokaj redka goba, ki jo malo ljudi pozna, vendar ima izjemne zdravilne učinke. Rastlina resasti bradovec – zdravilna goba je užitna in raste tudi pri nas. Na kmetijah jo gojijo na štorih oziroma starih hlodih, kjer odlično uspeva. Ta goba ima pomembno vlogo v kulinariki in tudi v medicini. Zdravilna goba ima odličen okus. Uživate jo lahko tudi surovo ali pa jo pripravite na svoj način, saj je v restavracijah verjetno ne boste našli. 

Resasti bradovec je medicinski čudež

Goba resasti bradovec je zelo okusna in nadomešča meso, hkrati pa je pomembna v medicini. Uporabite jo lahko kot prehranski dodatek, dobite pa jo tudi v obliki tablet ali prahu. Številne raziskave so pokazale, da pomaga pri težavah, ki jih povzročajo živci. Odpravlja na primer strah in depresijo pa tudi stres, kar je za današnje čase res odlična novica. Uporabite pa ga lahko tudi tisti, ki imate pogoste želodčne težave ali črevesna obolenja in tudi tisti, ki imajo težave s kožo.

resasti bradovec

Ta goba ima super kemične snovi, katere proizvaja sam. To so aktivne komponente, kot so beta glukan, fitosterin, sitosterol in ergosterin. Ta goba vsebuje tudi esencialne minerale, tudi cink, železo, selen, niacin, biotin, vitamin D in različne polisaharide pa tudi polipeptide. Vse to so nujne snovi, ki jih vsak človek potrebuje, da njegov organizem deluje normalno. Vse to naše telo proizvaja samo, če ima za to pogoje, če jih nima, pa jih lahko vnesemo s pomočjo prehranskih dopolnil, kot je resasti bradovec.

Super novica je tudi to, da vsebuje vitamine B kompleksa, kar je težko danes dobiti in primanjkuje mnogim ljudem neglede na vrsto prehrane. Ne bo vem treba prejemati injekcij ali jesti tablet, za katere  ste morda že sami opazili, da ne naredijo spremembe in niti ne pomagajo.

Zdrava in uravnotežena hrana je nujna za telo, vendar je danes tempo prehiter in rastline v trgovinah so preveč revne, da bi to lahko dosegli. Vsekakor vas bo telo na to začelo samo opozarjati, vidite pa lahko tudi po krvnem izvidu, če ga delate redno. Na primer, da imate suhe in lomljive lase ter vam pokajo nohti. Tudi ko koža nima več leska, vaše počutje pa je lahko slabo. Če teh znakov ne upoštevamo pravočasno, lahko pride do večjih zapletov.

Zakaj in kako uživati resasti bradovec?

Resasti bradovec je rešitev iz narave, ki je naravna in pomaga marsikomu, kar so dokazale znanstvene študije in raziskave. Je varna za uživanje in še okusna poleg tega. To gobo lahko uživate surovo, tudi v prahu ali v tabletah, ki jih dobite na zgornji povezavi. 

Ker ima ta goba izjemno zanimivo in bogato, specifično in kvalitetno aminokislinsko sestavo, jo lahko uvrstimo med hrano, ki ima eno najvišjih bioloških vrednosti, kar jo poznamo. Vegani pa tudi vegetarijanci verjamejo, da je to super goba, ki nadomesti meso, saj ima podobne sestavine le, da so rastlinskega izvora.

Resasti bradovec pa lahko uživate tudi s pomočjo tinkture, ki je alkoholno vodni ekstrakt torej izvleček iz rastline. Ta izvleček ima nekatere prednosti, ki jih nimajo kapsule in prah, saj alkohol iz ratline izvleče druge snovi, kot če tega ne bi naredili. 

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*