Robotizacija za učinkovito proizvodnjo

S hitrim napredkom industrijskih panog in uvajanjem tehnologije v proizvodne procese se strojegradnja, avtomatizacija in robotizacija izkazujejo kot ključni postopki. Cilj teh postopkov je doseči čim bolj optimalne in učinkovite delovne procese, ki obenem ne povzročajo visokih stroškov proizvodnje. Z njihovo pomočjo lahko pospešimo ter olajšamo različne proizvodne procese, ob tem pa tudi ustvarimo delovno okolje, ki je bolj prijazno človeku. V podjetju Orodjarstvo MDM vam nudijo različne storitve, ki vam pomagajo doseči vaše zastavljene cilje. Posebno pozornost posvečajo avtomatizaciji posluževanja CNC strojev in strojev za brizganje plastike, saj je to področje, ki ga zelo dobro obvladajo. Ne oklevajte, zaupajte jim svoj projekt.

Strojegradnja in rešitve na področju robotizacije

Strojegradnja oziroma izdelava strojev je področje, na katerem so skozi dolgoletne izkušnje postali vrhunski strokovnjaki. V današnjem času je robotizacija postala nepogrešljiva v mnogih proizvodnih procesih, zato vam tudi oni lahko ponudijo konkretne rešitve na tem področju. Če ste zainteresirani, stopite v stik z njimi in povprašajte po podrobnostih. Z veseljem vam bodo pomagali.

Robotizacija

Avtomatizacija posluževanja CNC strojev

Pri avtomatizaciji posluževanja CNC strojev izdelajo avtomatski sistem za posluževanje CNC stroja po željah naročnika. Ta sistem vključuje zalogovnik za obdelovance in paletni sistem za končne kose. Pri avtomatizaciji CNC strojev zagotavljajo celovito podporo, saj vključuje načrtovanje prijemalnih naprav, komunikacijo med celico in CNC strojem ter programiranje stroja. Poleg tega pri njih strojegradnja zajema tudi izdelavo sistemov delne avtomatizacije. V tem primeru se prilagodijo željam in potrebam naročnika ter zagotovimo prijemalne naprave za hitro in enostavno menjavo obdelovancev, hkrati pa prilagodijo delovni proces temu.

Prilagajanje delovnega procesa glede na potrebe

Pri storitvi strojegradnje oziroma izdelavi strojev se pri njih osredotočajo na prilagajanje delovnega procesa glede na želje in potrebe naročnika. To pomeni, da vam nudijo izdelavo prijemalnih naprav za hitro in enostavno menjavo obdelovancev, hkrati pa so sposobni prilagoditi delovni proces temu.

Avtomatizacija posluževanja strojev za brizganje plastike

Nudijo vam tudi avtomatizacijo posluževanja strojev za brizganje plastike. Pri tem vam lahko izdelajo avtomatski sistem, ki bo stroj za brizganje kompleksnejših kosov s potrebo po predstavljanju insertov upravljal samodejno. Njihovo delo vključuje načrtovanje in izdelavo celotnega procesa, ki omogoča, da se inserti predstavljajo v gnezdu orodja pred samim postopkom brizganja končnega kosa. Sistem vključuje zalogovnik insertov, ki omogoča polno avtonomijo sistema, podajalni sistem za vnašanje insertov v orodje ter manipulacijo insertov v orodje ter končni odvzem obdelanih kosov z možnostjo optične ali mehanske kontrole končnih kosov.

Avtomatizacija sistema po željah naročnika

V podjetju se ukvarjajo s strojegradnjo in lahko vam ponudijo izdelavo avtomatizacije ali delne avtomatizacije procesa, ki bo ustrezal vašim željam in specifikacijam. Njihova ekipa vam nudi popolno podporo pri kalkulaciji projekta, načrtovanju ter izdelavi sistema. Stojijo ob vaši strani od začetka do konca, kar pomeni tudi nudenje izobraževanja za vaše osebje, da bodo lažje obvladovali vzdrževanje in uporabo sistema.

Vrhunsko podkovana ekipa

Pri izvedbi projektov avtomatizacije se lahko zanesete na njihovo vrhunsko podkovano ekipo. Njihovi strokovnjaki imajo obsežno znanje in izkušnje na področju strojegradnje ter avtomatizacije. S svojim znanjem in kreativnostjo se prilagajajo vašim zahtevam ter izzivom, ki jih imate. S tem zagotavljajo kakovostno in učinkovito izvedbo avtomatizacije.

Zavidljiv strojni park

Njihova konkurenčna prednost je tudi v zavidljivem strojnem parku, ki jim omogoča izdelavo in integracijo različnih komponent avtomatizacijskih sistemov. Imajo napredne stroje, orodja in opremo, ki jim omogočajo natančno in kakovostno izdelavo sistemov. S pomočjo strojnega parka lahko uresničijo vaše želje in zahteve ter vam zagotovijo optimalno delovanje avtomatiziranega sistema.

Napredna programska oprema

Pri avtomatizaciji uporabljajo tudi napredno programsko opremo, ki omogoča učinkovito krmiljenje in nadzor avtomatiziranega sistema. Z uporabo naprednih algoritmov in programskih rešitev zagotavljajo natančnost, hitrost ter večjo produktivnost sistema. Prilagodijo programsko opremo vašim potrebam, tako da avtomatizacija deluje optimalno in učinkovito.

Nenehno izobraževanje in izpopolnjevanje

Da ostanejo v koraku s hitrimi spremembami na področju avtomatizacije, se nenehno izobražujejo in izpopolnjujejo. Spremljajo najnovejše trende, tehnologije in inovacije, da vam lahko ponudijo najboljše rešitve. S tem zagotavljajo, da je njihova ekipa vedno na vrhu svojega strokovnega znanja ter da vaš avtomatizacijski sistem uporablja najboljše in najnovejše pristope.

Robotizacija – natančnost in produktivnost

Napredek tehnologije je omogočil, da so roboti postali nepogrešljiv del proizvodnih procesov. Robotizacija prinaša večjo natančnost, ponovljivost, produktivnost, hitrost in visoko kakovost izdelkov, hkrati pa robotizacija zmanjšuje stroške proizvodnje. Ključni del robotskih sistemov so tudi robotska prijemala, ki omogočajo manipulacijo in prijem različnih predmetov. Poleg izboljšane produktivnosti pa robotizacija tudi zagotavlja varnejše delovno okolje za človeka.

Strojegradnja in avtomatizacija za vsak projekt

Če menite, da je robotizacija rezervirana le za ogromne projekte, se motite. V podjetju se z veseljem lotijo tudi manjših projektov ‘na ključ’, kjer vam pomagajo pri vašem izzivu. Ne glede na obseg projekta, so ves čas v stiku z vami in vam nudijo celovito podporo – svetujejo vam, konstruirajo stroje ali naprave, izdelajo jih, jih opremijo, programirajo ter vam pomagajo pri njihovi implementaciji v vaš proces. Zavedajo se, da nobena stranka ni premajhna, zato se posvetijo prav vsaki in zagotovimo izpolnitev vaših ciljev.

Raznolike rešitve za avtomatizacijo in robotizacijo

Avtomatizacija in robotizacija se izvajata v različne namene, pri čemer vam nudijo širok spekter rešitev – tako preprostih kot zahtevnejših. Na tem področju vam pomagajo doseči višjo produktivnost v vaši proizvodnji, izboljšati pretočnost dela, povezati procese, vpeljati sodobno opremo, avtomatizirati naloge in zmanjšati zastoje. 

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*