Robotske kosilnice pokosijo travo namesto vas

Življenje v hiši ponuja veliko prostora in svobode, po drugi strani pa tudi veliko opravil. Opravilo, ki je lahko opravljeno brez vaše pomoči, je košnja trave. Za to poskrbijo robotske kosilnice. Ta vrtni pripomoček vam lahko prihrani ogromno časa, poleg tega pa je zaradi nenehnih inovacij trava postrižena točno tako, kot ste si zamislili. Vzdrževanje hiše se namreč kar ne neha in v primerjavi s stanovanjem, je potrebno več časa, da je hiša urejena. Ker pa se tehnologija neprestano nadgrajuje in nam olajšuje vsa mogoča domača opravila, lahko ljudje v krajšem času postorijo več in imajo posledično več časa za uživanje v prostem času.

Robotske kosilnice

Prednosti robotske kosilnice

Robotske kosilnice so postale priljubljene šele zadnjih nekaj let in vse več ljudi z njimi nadomešča klasične kosilnice. V primerjavi s klasičnimi kosilnicami, ki jih moramo sami upravljati, je največja prednost robotskih kosilnic ta, da samostojno pokosijo vse velikosti zelenic. Same bodo poskrbele, kdaj je najbolj primeren čas za košnjo in sproti prilagajale nastavitve, da bo rezultat tak, kot si ga zamislili. Svoje delo bodo opravljale v vseh vremenskih razmerah, čeprav je priporočljivo, da jih v primeru neviht ali večje vročine izključite.

Naslednja stvar, ki jo zelo cenijo lastniki robotskih kosilnic, je njihov zvok. V povprečju so robotske kosilnice veliko tišje kot ostale kosilnice, zato se jih lahko uporablja vse ure v dnevu. Da pa ni potrebno vsakič, ko želite kosilnico prižgati, hoditi do nje in jo lahko uporabljate tudi takrat, ko ste na počitnicah ali v službi, je zaslužen poseben GPS sistem. Ta poskrbi, da je košnja trave nadzorovan proces in kosilnica natančno opravlja svoje naloge. Sistem preprosto upravljate s pomočjo aplikacije, ki si jo namestite na telefon.

Sistem vam poleg sledenja, kje se kosilnica nahaja, nudi tudi druge funkcije, ki pripomorejo k vrednosti robotske kosilnice. Kosilnico lahko na daljavo upravljate in nastavite čas delovanja, prav tako pa sistem omogoča ustvarjanje različnih vzorcev košnje. Sistem robotsko kosilnico ščiti tudi proti kraji, zaradi česar jo lahko uporabljate tudi takrat, ko je kosilnica oddaljena ali pa niste prisotni.

Robotska kosilnica ne onesnažuje okolja z izpuščanjem emisij, saj deluje na baterije. Te se polnijo s pomočjo polnilne postaje, kamor se kosilnica avtomatsko vrne vsakič, ko zazna, da ji primanjkuje energije in se mora napolniti.

Ne samo zmogljive, ampak robotske kosilnice so tudi pametne. Pustite jih lahko delovati tudi takrat, ko so na travi hišni ljubljenčki, saj se načeloma hitro navadijo na tiho brnenje kosilnice, sama kosilnica pa je opremljena s senzorji, ki zaznajo ovire in se preusmerijo. Ob morebitnem dotiku obstaja le malo možnosti, da bi bil rezultat poškodba psa ali mačke. Senzorji zaznajo tudi ostale predmete, ki so jim v napoto in se jim izognejo.

Pred prvo uporabo robotske kosilnice

Že ko se odločate za nakup robotske kosilnice je pomembno, da imate približno predstavo, za kako veliko površino boste robotsko kosilnico uporabljali. Modeli se namreč najbolj razlikujejo po dosegu. Prav tako je dobro, da ocenite tudi težavnost terena, kot so nakloni, kamnita zemlja in večje luknje na zelenici. Neprimeren teren je pri robotskih kosilnicah največkrat glavni krivec za njihove poškodbe in predčasne servise.

Preden boste prvič uporabili robotsko kosilnico, je najprej potrebno nastaviti polnilno postajo in meje. To pomeni da se označi tako zunanja meja, kot tudi območja, kot so npr. rožne gredice, ki naj se jih robotska kosilnica izogiba. Glede na velikost, bo kosilnica poskrbela za bolj ozke prehode in se soočila z vzponi, če so del označene površine. Na koncu se izbere še vrsta in višina košnje in robotska kosilnica je pripravljena na uporabo. Za čim daljšo življenjsko dobo, je robotsko kosilnico priporočljivo redno čistiti in servisirati, kar pomeni pregled plastičnega ohišja in zamenjava rezil.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*