Samo 20-30 % žensk doživi orgazem

Ali se spomniš svojega prvega orgazma? Pojma nisi imel ali imela, kaj se dogaja, zagotovo pa je bilo prijetno. Nekaj po čemer si hrepenel in si želel, da se ta občutek čimprej ponovi. Logično, saj želimo, da se prijetne stvari čim večkrat zgodijo.  🙂

Ponavadi prvič doživimo orgazem sami pri samozadovoljevanju. Eni že v osnovni šoli, drugi šele pri poznih dvajsetih, eni nikoli.

Samo 20-30 % žensk doživi orgazem

Pa čeprav je za fante čisto normalno, da se redno samozadovoljujejo, se pri dekletih to zatakne. Saj ne, da tega ne počnejo, ampak ne priznamo. Kot, da je užitek nekaj, kar ni za ženske. Nekaj, česar si ne smemo nuditi in se moramo sramovati.

Tudi pri orgazmu računamo, da nam ga bo dal nekdo od zunaj. Da bo prišel sam od sebe. Da bomo moškega samo pogledale in bo že vedel, kaj mora storiti. Ene ženske doživijo orgazem brez težav. V vsakem položaju. Je narava poskrbele, da so srečnice. Ampak teh je zelo zelo malo. Druge ga doživljajo samo v enem položaju, a kaj ko si moški vedno želi drugi položaj. Če mu ne boš povedala, da si odkrila, da ti pride samo tako, da si ti zgoraj on pa vztraja, da je on zgoraj, pol ne bo najbrž nič.

Z orgazmi je tako kot z otroci, za njih so bolj slaba navodila ali jih sploh ni. Vsaka ženska je svet zase. Vsaka mora najprej poznati sebe, da bo potem lahko svojemu moškemu (lahko tudi ženski ;)) pokazala, kaj želi in kaj njeno telo potrebuje. Dejstvo pa je, da smo si moški in ženske različni. In o tem bi se morali več pogovarjati. Več vedeti. Bolj bi morali poznati eden drugega.

O ženskem orgazmu je na spletu napisano ogromno člankov, prispevkov. Po nekaterih ocenah  redno doživlja orgazem samo 20-30% žensk, vse ostale pa ga kdaj tudi zaigrajo ali  ga sploh ne doživijo. Ta podatek je pravzaprav šokanten, če pomislimo, da se o spolnosti na veliko pogovarjajo že mladostniki.

In tu se začne z našo prtljago iz zgodovine in našim sramom! S sramom, ki ga nosimo že iz daljne zgodovine, da ženska mora biti na razpolago moškemu, da mu da, kar mu pripada in kadar si zaželi. In da njeno zadovoljstvo ni pomembno. Je drugotnega pomena. Ne čudim se, ko poslušam moške, ko jamrajo, da njihove partnerke neprestano boli glava. Ste se kdaj vprašali zakaj? Če moški ne ve, kako zadovoljiti žensko, njej pa je sram povedati, kaj si želi, ubere drugo pot, glavobol. Zraven pa potiho upa, da si ne bo omislil ljubice. Če pa si jo bo, je pa itak k…. ali p…..

Dragi moški, en nasvet. Spolni odnos se začne zjutraj, ko se zbudiš, nadaljuje čez dan, tudi če si v službi, pa ob kuhanju, pospravljanju in pri vzgoji otrok. Če bo ženska imela pomoč in podporo tu, bo glavobol čudežno izzvenel.

Dobro bi bilo, če bi se moški za šankom ob pogledih po postavnih natakaricah ali mimoidočih brhkih študentkah s čvrsto zadnjico, ravnim trebuhom in lepo čvrstimi prsmi, začeli pogovarjati tudi o različnih tehnikah zadovoljitve ženskega telesa in si tako izmenjali tudi pametne nasvete. Ne bi bilo slabo, kdaj pa kdaj vzeti v roke tudi literaturo s področja tantre in kamasutro.

Zapomnite si že dragi moški, da ženske potrebujemo daljšo predigro, ne ker si je konkretna ženska to tako zamislila, ampak je narava poskrbela za to, da vse teče kot namazano. Tisti mlajši po letih in stažu v urejenem partnerskem odnosu s tem naj ne bi imeli težav. Pri dolgoletnih vezah, pa je potrebno naravo malo dalj časa vzpodbujati, da je tako kot mora biti.

Božanje, gladenje in masaža telesa na splošno zelo blagodejno vpliva na naše telo. Segrejte si roke in uporabite kakovostno masažno olje ali kremo in ji nežno zmasirajte hrbet. Potegnite s prsti ob hrbtenici vse od trtice do glave in nazaj. Hmmm. Verjemite, da bo vžgalo. Obratno velja tudi.

Del predigre je lahko tudi masaža moške G točke (ali žleze prostate), za katero marsikateri moški sploh ne ve, da jo ima. Marsikateri je to že prebral, vendar ga misel na področje svojega presredka in bližine anusa odbija. Velikokrat zasledimo, da je mogoče priti do nje samo preko analne odprtine, kar heteroseksualne moške in pare odbija, ker to počnejo samo homoseksualci.

Za tako igranje je nujno potrebna higiena in postriženi nohti.

Pravijo sicer, da si jo lahko poiščete tudi sami (vendar sem prepričana, da ne bo tako strastno in luštno, kot če to počnete v paru). Masaža predela moškega presredka, za katerim se skriva prostata, bo moškemu odprla čisto druge dimenzije doživljanja orgazma. Z nežnim kroženjem ga boste pripeljale v nesluteno strast in doživljanje orgazma. Intenzivnost masaže je odvisna od vsakega posameznika in stopnje vzburjenosti. Vsekakor začnite nežno, potem pa bo že sam pokazal. Če ga žgečka, je potrebno močneje masirati.

Tako zadovoljen moški, bo z veliko večjim veseljem poskrbel tudi za vas, drage princeske. Narava pa bo sama poskrbela za vašo vzburjenost. Potem si pa privoščite, da same najprej doživete orgazem, dva, tri ali pet. Nato pa naj bo na vrsti on.

Pa obilo užitkov. 🙂

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*