Učinkovita optimizacija spletnih strani

Danes vsekakor velja, da če vaša spletna stran ni na prvi strani Googla, potem za večino ljudi sploh ne obstajate. Iz te zadrege pa vam bo pomagala optimizacija spletnih strani. Vi si boste samo izbrali ključne besede, katere so navezane na vaše produkte ali storitve, in ko bo potencialna stranka v Google iskalnik vtipkala eno izmed vaših ključnih besede, bo učinkovita optimizacija poskrbela, da bo vaša spletna stran bolj proti vrhu, tako da vas bodo vaše potencialne stranke lažje našle.

optimizacija spletnih strani

Kaj sploh je optimizacija spletnih strani?

Optimizacija spletne strani je torej izraz, kateri izhaja iz kratice SEO – Search Engine Optimization. Ta izraz predstavlja postopek, s katerim si danes lahko pomagamo, svojo spletno stran pripeljati na zgornje iskalne rezultate. Danes vsekakor velja, da je najbolj pomembna sama uvrstitev naše spletne strani, torej pomembno je to da naša spletna stran dosega zelo visoko uvrstitev v iskalniku Google. Iskalnik Google je danes zagotovo najbolj popularen, saj tega uporablja velika večina uporabnikov spleta (kar 77% uporabnikov). Preostali iskalniki pa so v primerjavi nepomembni, saj bo glavni promet vaše spletne strani zagotovo prišel iz iskalnika Google. Zato je zelo pomembno, da je vaša spletna stran dobro optimizirana. Optimizacija spletnih strani – SEO (organski obisk) in Google oglaševanje (plačan obisk) se močno razlikujeta, čeprav oba skrbita za čim višje uvrstitve. Tu je odločitev popolnoma v vaših rokah, mi vam lahko tu le svetujemo, katera možnost je boljša.

Prednosti in slabosti SEO optimizacije spletne strani

Danes velja, da skoraj 40% današnjih uporabnikov spleta ne klika na plačane zgornje zadetke, torej na Adwordse, tako da če se boste odločili za Google oglaševanje, boste avtomatsko izgubili že skoraj polovico klikov na svojo spletno stran. Velja tudim da vsi obiskovalce spletnih strani, kateri bodo nanjo kliknila kot organski obisk, dosegajo bolj visoko stopnjo konverzije kot pa ostali obiskovalci, kateri bi na stran prišli s plačanim obiskom, tako da obiskovalci spletne strani, ki so prišli preko organskega obiska, vam bodo tvorili bistveno bolj kvalitetni obisk, torej ti bodo dlje časa na vaši spletni strani in si ogledali tudi več vaših podstrani.

Dobra SEO optimizacija spletnih strani pa vam bo tudi zagotovila top pozicije vseh 24 ur v dnevu, pri Google oglaševanju pa je ponavadi tako, da boste na vrhu samo toliko časa, za kolikor boste seveda plačali. S tem ko boste na vrhu iskalnih zadetkov, pa si boste zagotovili tudi večjo prepoznavnost svojega podjetja in posledično tudi več kupcev oziroma strank. SEO optimizacija spletnih strani se danes lahko izvaja na točno želene ključne besede, pri Google oglaševanju pa je tu omejitev. SEO optimizacija spletnih strani je tudi bistveno cenejša, saj boste to plačali samo takrat, ko bo vaša spletna stran zasedala prva mesta, torej od 1. do 10. mesta na Googlu, pri Google oglaševanju pa bi morali plačevati za vsak posamezni klik. Ko pa ste na vrhu pa boste za SEO optimizacijo plačevali samo enkrat mesečno, in plačevali boste glede na vašo uvrstitev v Googlu in ne na obiske vaše spletne strani.

optimizacija spletnih strani

Pomembna je kvalitetna analiza vseh ključnih besed

Torej, kot smo vam že razložili, da je SEO optimizacija spletnih strani uspešna. Potrebujemo ključne besede, tu pa je vsekakor zelo pomembno, da se izbere prave besede in je zelo pomembno, da smo tu pozorni, da se izbere ključno besedo, po katero želite biti na Googlu uvrščeni, da se poišče besedo ali besedno zvezo, katera ima mesečno veliko iskanj, da poiščete daljše ključne besede ali besedne zveze, da si izberete kar nekaj ključnih besed in ne samo eno, da preverite konkurenco na ključne besede in pomembno je tudi to, da poskrbite, da boste obiskovalcu vaše spletne strani dejansko nudili iskane informacije o stvareh v vaših ključnih besedah, katere oseba želi vedeti.

 

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*