Siddharta: Slovenska rock skupina

Siddharta1 Siddharta

Slovenska rock skupina Siddharta je zelo popularna glasbena skupina. Sestavljena je iz petih članov, začetek samega delovanja pa sega pozno v leta 1995. Po vseh teh letih nastopanja spada Siddharta med najuspešnejše in najboljše skupine v Sloveniji. Kmalu po nastanku skupine so se fantje odločili, da bodo prepevali nekaj drugačnega, vendar v stilu rock glasbe, zato so že obstoječi rock glasbi dodali še saksofon ter klaviature. Glede na to, da so take melodije ustvarjali samo oni, njihovih skladb ni težko prepoznati.

Prva plošča

V letu 1998 je glasbena skupina Siddharta posnela prvo CD ploščo in sicer z naslovom ID. Ta plošča se je kar precej dobro prodajala, saj naj bi jo do danes kupilo približno trinajst tisoč ljudi. Prva avtorska skladba skupine Siddharta je bila posneta leta 1999  in sicer z naslovom Stipe. V tem letu so posneli tudi svoj prvi video spot za napisano pesem z naslovom Pot v X. S to glasbo se je skupina Siddharta takrat v veliki meri predstavila širši javnosti.  Znano je, da je skupina Siddharta imela po izdaji prve plošče in koncerta polne roke dela, saj so v tistem letu nastopili kar petdesetkrat. Nastopi so bili po vsej Sloveniji ter v živo. Prepoznavnost same skupine se je iz dneva v dan večala, kar je bil za skupino Siddharta samo dodaten plus.

Nastopanje

Glasbena skupina Siddharta je tako imela polne roke dela, saj je nastopala tako pri nas v domači državi kot tudi drugje po svetu. Njihovi nastopi so se  iz dneva v dan samo dodajali, igrali so tudi na Novomeškem festivalu Rock Otočec, ki je prav zagotovo znan vsem. Skozi njihovo delovanje je nastalo kar precej novih skladb, ki pa so vsaka posebej veljale le za nove uspešnice. Njihova glasba je še vedno priljubljena predvsem med mladimi, kajti omenjena skupina še vedno delaSiddharta na novih skladbah. Pred kratkih so nastopali tudi v Zagrebu, kjer je bilo vzdušje tako kot mora biti.

Uspeh

Glasbena skupin Siddharta je prejela kar nekaj uspehov. Prvi zagotovo največji uspeh je ta, da so se dobro izkazali pred publiko in na ta način postali aktualni ter priljubljeni. Skupina Siddharta je poleg tega prejela še veliko tako imenovanih viktorjev ter ostalih nagrad, kar pa je najpomembnejše za njih, pa je to, da so postali najuspešnejša in najaktualnejša glasbena skupina v Sloveniji.

Komentarji so zaprti