Škisova tržnica 2014

Škisova tržnica je eden največjih in najbolj obiskanih družabnih dogodkov v Sloveniji. Tržnico organizira Zveza ŠKIS-Zveza študentskih klubov Slovenije. Gre za ŠKIS-ov največji dolgoletni projekt, saj tržnico vsako leto obišče okoli 20.000 obiskovalcev. Letos bodo Škisovo tržnico organizirali že 17. po vrsti. Škisova tržnica bo tradicionalno potekala 7. maja na letnem telovadišču Narodni dom Ilirija na Viču v Ljubljani. Škisova tržnica ni priljubljena le med študenti in mladimi, ampak jo vsako leto obiščejo tudi bivši študentje in ostali radovedneži.

Za našo spletno stran so udeleženci povedali:

Petra, 36 let: “Škisova tržnica je v glavnem celodnevno dogajanje, ker srečaš vse, ki niso šli po srednji delat. Ješ, piješ in zvečer nori koncerti. Meni je blo zakon, k sm še par let po koncu študija srečala folk, k je pršu u lj sam na škisovo in smo podoživljali… Jst sm bla vsa moja študijska leta in še pol, dokler nism mela otrok, ker je ZAKON!!!”

Patricija, 32 let: “Super je! Najbolš, da gremo letos…”

Rok, 22 let: “Ful dobr je. Pa super je, če prideš že ob poldne, ker do dveh zmanjka dobrot, namenjenih za degustacijo.”

Andrej, 20 let: “Škisova tržnica je najbolj nor študentski žur na svetu!”

Ana, 25 let: “Komaj čakam na žur leta!”

Maja, 22 let: V študentu za Škisovo tržnico že celo leto zbiramo zamaške. Komaj čakam 7. maj, da oddamo in žur se lahko prične…”

Ime Škisova tržnica izvira iz dnevnega dogajanja, ko se na stojnicah predstavijo študenstki klubi iz celotne Slovenije. Na stojnicah lahko brezplačno poizkusimo tipične dobrote posameznih slovenskih študentskih klubov. Škisova tržnica odpre svoja vrata okrog 12. ure. Dnevno dogajanje popestrijo tudi razna tekmovanja med študentskimi klubi. Popoldansko dogajanje naj bi se zaključilo okrog 18. ure, ko se bo pričela večerna zabava ob poslušanju znanih slovenskih glasbenih skupin, plesnih točk in drugih spremljajočih prireditev. Na Škisovi tržnici bodo nastopili: Lačni Franc, Muff, Anavrin, zmagovalec Škisolova, Zlatko in optimisti, The Capitols, Katarina Mala, Klingande, S.A.R.S. in drugi.Celoten program letošnjih nastopajočih žal zaradi dogovarjanj še ni na voljo. Govori pa se še o nekaj zvenečih imenih slovenske glasbene scene.

 

skisova_trznica

Škisova tržnica se lahko pohvali tudi z dobrodelno noto in eko konceptom. Dobrodelno , ker bo do prireditve v študentskih domovih in na fakultetah v Ljubljani potekala akcija zbiranja plastičnih zamaškov za študentko Nino, ki zaradi okvare vida potrebuje psa sprehajalca. Tako lahko zamaške oddate na zgoraj navedenih zbirnih mestih ali jih prinesete na prireditev oziroma Škisovo tržnico samo. Na zvezi študentskih klubov pa so še posebej ponosni na ekološko ozaveščeno Škisovo prireditev.

Sanja Kropec iz Zveze slovenskih klubov Slovenije je za našo spletno stran povedala: “Škisova tržnica je prepoznavna tudi kot prva eko prireditev v Sloveniji, saj se na samem dogodku odpadki sproti ločujejo in stiskajo, mlade pa se vsako leto osvešča o odgovornem ravnanju z odpadki. Na Zvezi ŠKIS smo tako izjemno ponosni, da je prizorišče dogodka vsako leto bolj čisto in da mladi vedno bolj odgovorno ravnajo z odpadki. To dejstvo dokazuje tudi odstotek ločenosti zbranih embalažnih frakcij, ki je v primerjavi v letom 2010, ko je znašal 15 %, v letu 2013 narasel kar na 63,87 %.”

bottles-60474_150

Mene so zastonj hrana, pijača, koncerti, športne igre, dobrodelnost, dobra družba in skrb do okolja prepričali. Torej se vidimo 7. maja na Iliriji!

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*