Slovenski milijonar

Kaj storiti, ko dobite Eurojackpot  v višini več milijonov evrov? S tem vprašanjem se sedaj ukvarja srečni dobitnik, ki je v Grosuplju vplačal zmagovalno kombinacijo, prav tako pa številni Slovenci, ki v svoji domišljiji razmišljajo, kaj bi oni storili v tem primeru. Glede na to, da  nevoščljivost sodi med vodilne slovenske nacionalne športe, je vredno zadevo tehtno proučiti.

Slovenski milijonar

Zakaj je pomembno, da zamolčimo da smo prejeli tako vsoto denarja, ki nam življenje postavi na glavo. Tudi če nismo skopuški in bi želeli del tega denarja podariti prijateljem, ali pa v dobrodelne namene, je anonimnost ključnega pomena. Če postane podatek javen, se vam življenje dejansko postavi na glavo. Ugotovite da imate toliko prijateljev, kot si niste nikoli mislili da je možno. Vendar prijatelji tu niso edini problem. Številni  posamezniki , ki imajo nepoštene namene, bi  vas začeli izsiljevati, zalezovati in življenje bi postalo vse prej kot svobodno. S tem pa bi dosegli ravno nasproten učinek kot sicer. Dejstvo je, da denar ni vse, omogoča pa veliko bolj sproščeno življenje z manj stresa, kot tudi možnost, da pomagamo ljudem, ki so pomoči potrebni.

Ena izmed možnosti, ki bi jo marsikdo izkoristil je, da bi se takoj preselil v kraje, kjer ga nihče ne pozna. Velika verjetnost v kraje kjer je večji del leta toplo. Vendar je za marsikoga to resen problem. Zakaj? Vsak ni sposoben v celoti spremeniti življenjskega okolja in se navaditi na novo okolje, tuje ljudi… Če ima taka oseba družino je zadeva še toliko težja, saj se mora prilagoditi celotna družina. Zapustiti domače okolje, prijatelje, sošolce.. Tudi če vse  te okoliščine uspete prilagoditi, ostanejo tu še ljudje, ki so povezani z vami, ki pa ostanejo v svojem domačem okolju. Posledično postanejo tarča prikritih prijateljstev, izsiljevanj namesto vas. Omenimo starše, sorodniki in le redki posamezniki, bi lahko to uspeli ignorirati na drugem koncu sveta. In kaj storiti, če ostanemo v domačem okolju?

Kako zadevo izpeljati v praksi. Najprej je potrebno svoje življenje nekaj časa živeti v slogu dosedanjega, brez večjih sprememb. To ne pomeni, da ne plačate morebitnih  zapadlih položnic, ali pa si kupite kakšen priboljšek. Če ste zaposleni, ostanite v službi. Seveda ste lahko bolj drzni in svojemu šefu rečete kakšno krepko. Mogoče bo to dovolj tehten razlog, da vas odpusti. Tako boste imeli alibi, da ste  v teh napetih časih dobili odpoved, kot mnogi Slovenci in ne da ste dali odpoved zaradi visokega dobitka. Nadaljujete  s premišljeno izbiro premoženjskega svetovalca, ki je zaupanja vreden in je z etičnim kodeksom zavezan k molčečnosti. Če je svetovalec pravi, bo s pravilnim svetovanjem dosegel, da bo dovolj za vas kot tudi za njega. Kam  investirati vaš dobitek  in koliko? Dejstvo je, da pri številkah, ki se vrtijo pri eurojackpotu ni prioriteta donosnost, temveč varnost in likvidnost. Razpršenost je zelo pomembna, še najbolj pa dejstvo, da dobitek umaknemo iz oddelka papirnatega denarja in s tem preprečimo njegovo razvrednotenje.

Plemenite kovine naj zasedajo vsaj tretjino, če ne polovico portfelja. Ne samo zlato ampak tudi srebro sta odlična zaščita pred inflacijo. Prednost plemenitih kovin  je tudi dejstvo, da ni davka iz kapitalskih dobičkov in jih lahko uporabljate kjerkoli po svetu. Naložbe v energetska podjetja so sigurno smiselna. Denar naj predstavlja le manjši % vašega premoženja.

Ko so zadeve shranjene na varno mesto, je smiselno ugotoviti, kakšno vrsto podjetniške  dejavnosti bi bilo smiselno registrirati, ki bi s časom upravičevala višje mesečne prejemke in posledično višji standard. Tako bi bili ljudje prepričani, da je višji standard posledica vaše dejavnosti in ne dobitka od iger na srečo. Za davčno upravo ne boste potrebovali izgovorov, saj dobitek ni obdavčen. Ali so take dejavnosti utopija ali realnost? Dejstvo je, da je  po svetu vsak dan več  posameznikov z milijonskimi zaslužki. Izbrati je potrebno le ustrezno dejavnost, ki se ukvarja z dejavnostmi povezanimi z internetom ali mobilnimi aplikacijami. Tako boste upravičili vaš višji življenjski standard.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*