Smiljan Mori obiskal zasebni otok Richarda Bransona, enega najbogatejših Britancev

Eden redkih Slovencev, ki je imel čast spoznati britanskega milijarderja Richarda Bransona, je tudi motivacijski govornik in uspešni podjetnik Smiljan Mori. Ni pa ga le spoznal, temveč je kar sedem dni preživel na njegovem otoku Necker, česar zagotovo nikoli ne bo pozabil. Smiljan Mori se tam v družbi še 25 uspešnežev prav gotovo ni znašel po naključju, ampak je priložnost, da se udeleži delavnice za poslovneže, ki jih na otoku prireja že dolga leta, zagrabil z obema rokama!

Tam je gotovo razkril tudi kakšen trik za uspešno življenje.

Dragoceni nasveti Richarda Bransona

Najbrž se sprašujete, kako je lahko človek tako zelo uspešen. Richard Branson svoj uspeh pripisuje tudi sreči in trdemu delu – seveda tudi čez vikende. Preberite si še nekaj njegovih dragocenih misli, ki jih zagotovo pozna tudi Smiljan Mori:

  • Skrivnost uspeha? Ne le, da se ne bojite padcev, ampak da padce uporabite kot motivacijo in učno snov za napredek. Nič ni narobe, če delate napake – dokler enakih ne ponavljate znova in znova.
  • Nikoli naj se vam ne mudi. Ko si zadate cilj, korak za korakom delajte v smeri, da ga dosežete.
  • Kako razporediti svoj čas? Več časa porabite za smeh, manj za mrščenje. Večkrat pohvalite, manjkrat kritizirajte. Lahko bi rekli, da podobno deluje tudi Smiljan Mori.
  • Delajte tisto, v čemer uživate.
  • Za uspeh morate ustvariti nekaj, kar vas bo ločilo od vaše konkurence.
  • Vaši zaposleni naj bodo ponosni na vaše podjetje. Le tako se bo lahko širilo in širilo.
  • Upoštevajte tudi mnenja drugih, poslušajte jih, nikoli odkrito ne kritizirajte drugih, dobro opravljeno delo pa vedno pohvalite.

Branson je pravi multipraktik

Eden najbogatejših Britancev Richard Branson je poslovnež, vlagatelj, avtor in tudi človekoljub, ki je leta 1970, ko se Smiljan Mori ni še niti rodil, ustanovil mednarodni konglomerat, nadvse uspešno blagovno znamko Virgin s sedežem v Londonu. Dejavnosti družbe Virgin Group so številne, saj obsegajo vse od založništva, bančništva in financ, elektronike, interneta, filma, mobilne telefonije, potovanj pa celo do vesoljske industrije. Skupaj v okviru družbe deluje več kot 400 podjetij po vsem svetu. Tako kot Branson je tudi Smiljan Mori zlasti podjetnik, lastnik nekaj podjetij, vendar je Smiljan MORI v Sloveniji in širše na Balkanu in tudi v rusko govorečih državah, poznan zlasti kot govornik, avtor knjižnih uspešnic in tako imenovani coach, ki ljudem pomaga do boljšega življenja.

Kako je gradil svoj imperij

Tako kot Smiljan Mori je tudi Branson že v rosnih letih vedel, da od življenja želi ‘nekaj več’, da bi rad bil uspešen in bogat. Pri 16 letih je izdajal svojo revijo, pri 20 pa začel po pošti prodajati takrat priljubljene vinilne plošče. Sledili sta lastna prodajalna glasbenih plošč in leta 1972, ko se je rodil Smiljan Mori, ustanovitev glasbene založbe Virgin Records. Ta je pod svoje okrilje vzela številne zvezdnike in skupine, kot so (bili) George Michael, Lenny Kravitz, Spice Girls, Rolling Stones, Janet Jackson … Skupina Virgin se je 80. letih 20. stoletja širila tudi na tuje trge, kjer je odpirala prodajalne glasbenih plošč, filmov in videoigric.

Branson je leta 1984 ustanovil letalsko družbo Virgin Atlantic, kasneje še eno v Avstraliji, posel pa razširil celo v vesolje. Očitno je Zemlja zanj premajhna … Leta 2014 je namreč nastala družba Virgin Galactic, namenjena vesoljskemu turizmu oziroma pošiljanju turistov v vesolje. Mimogrede: sedež lahko rezervirate tudi vi!

Smiljan Mori v družbi milijarderjev

Forbes je premoženje Richarda Bransona junija 2020 ocenil na 4,1 milijarde dolarjev. In kaj človek naredi z odvečnim denarjem? Kupi otok, seveda! Branson je svojega, najdete ga na Britanskih deviških otokih, kupil že leta 1978, ko je bil star komaj 28 let. Otok sicer tudi oddaja kot luksuzno zasebno letovišče, seveda pa tudi sam pogosto uživa v vseh njegovih lepotah. Tja pogosto vabi svoje prijatelje in znance, leta 2014 se je na tako seznamu med poslovneži znašel tudi slovenski podjetnik in motivator Smiljan Mori.

V izjavi za javnost je Mori takrat dejal, da se je na otoku v družbi 25 multimilijonarjev sprva počutil ‘bedno’, nekoliko manjvredno, a se je svojih dvomov kmalu otresel in tam preživel krasen teden. Družba uspešnih poslovnežev se je tam seveda zabavala, a tudi naučila ogromno novega, pridobila nova poznanstva ter priložnosti.

Pionir množičnega govorništva v Sloveniji

In kako lahko Slovenec pristane v tako visoki družbi? Tudi Smiljan Mori je bil nekoč povsem običajen fant iz majhnega kraja Ožbalt. Po končani pravni fakulteti se je odločil za svojo pot. Čutil je, da se uspeh začne v glavi, in stopil v akcijo.

Poznamo ga kot izredno energičnega motivacijskega govornika, coacha, podjetnika in avtorja knjižnih uspešnic. Smiljan Mori je človek, ki ga je v živo poslušalo že več kot štiristo tisoč ljudi! V svoji karieri je prodajal tudi finančne produkte, zato ste lahko prepričani, da ima ogromno znanja tako o prodaji in samem zavarovalništvi kot o psihologiji človekovega vedenja. Še vedno je njegova primarna dejavnost finančno in zavarovalno svetovanje, govorništvo pa tudi način za marketing in brendiranje, ki ga v svetu uporabljajo tudi drugi podjetniki!

Vsa svoja znanja uporablja, da ljudem pomaga do njihovega uspeha, sreče, denarja. Je pravi navdih in ko ga enkrat poslušaš, ga ne pozabiš. Je vrhunski podjetnik in motivacijski govornik na mednarodni ravni, neverjetno iskan je, v bistvu je bil prvi pravi množični slovenski predavatelj. Smiljan Mori ima karizmo, njegova predavanja so zabavna in nabita z energijo, stvari pojasni preprosto, a neposredno.

Nasmeh, dobra volja in akcija

Smiljan Mori je zagotovo fenomen zadnjih dvajsetih let, ki je v Slovenijo pripeljal številna znana imena. Meni, da stvari jemljemo preveč resno in da bi marsikaj izpeljali lažje in hitreje, če bi na vse skupaj pogledali z druge perspektive. Če zaokrožimo, po tej plati kar malce spominja na Bransona, saj  skoraj ne najdemo fotografije, na kateri se ta ne bi smejal. Celo na tistih, ko podira svetovne rekorde v najhitrejših poletih ali prečkanjih katerega od oceanov, je videti neznansko prešerne volje. In to ima tudi Smiljan Mori. Najpogosteje ga boste videli nasmejanega, dobre volje, vedno pripravljenega na akcijo. Lahko bi rekli, da imata kar nekaj podobnih lastnosti. In oba sta si v svoji karieri upala poskusiti nove, neznane stvari, ter iz njih potegniti najboljše. Če smo pametni, se lahko tudi mi od njiju kaj novega naučimo. Le pozorno jima prisluhnimo.

 

 

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*