Smo samo neumni ali samo leni, da so lepe misli o obilju samo neuresničene želje

Največkrat smo pravzaprav oboje. Pa razčistimo najprej to, kaj obilje sploh je. Marsikdo, ki ima lepe misli o obilju, vidi pred seboj celo goro denarja, „fensi“ avto, in cel kup materialnih dobrin. Nekomu drugemu so bolj pomembne druge stvari. Zdravje in dobri odnosi v družini recimo. Moje lepe misli o obilju zajemajo, poleg zdravja in dobrih odnosov, tudi zadostno količino denarja, ki mi omogoča, da lahko živim tako, kot hočem živeti. Meni osebno avto ne predstavlja drugega kot sredstvo, ki mi omogoči, da pridem iz točke A v točko B. Svojega imam ga že več kot 17 let, dela dobro, z njim imam majhne stroške in ne čutim prav nobene potrebe po menjavi. Ljudje smo si pač različni.

kriptovalute lepe misli o obilju kovanec

Mi pa ogromno pomeni, da ne hodim v službo. Da nimam nadrejenega šefa. S tem ne rečem, da ne delam. O, pa še kako delam. Imam svoje malo podjetje, ki ga uspevam organizirati tako, da imam prosti čas takrat, ko jaz hočem. Ni mi treba prositi nekoga, da mi odobri dopust.

Problem, ki pa se tukaj vendarle kaže pa je v tem, da bo treba nekoč iti v penzijo. Kakšna bo, pa vsi, več ali manj, dobro vemo. Tukaj se lahko že takoj razblinijo  lepe misli o obilju in umirjenih poznih letih. Na istem ste tudi, če imate že sedaj premajhne dohodke.

Zato, da imam za preživljanje prostega časa dovolj denarja in da bo ta pritekal tudi, ko bom v penziji, pa aktivno gradim tudi svoje pasivne prihodke. V pasivne prihodke marsikdo ne verjame. Vendar je to njegova velika zmota.  Lepe misli o obilju je pravzaprav možno uresničiti ravno s tem. Pasivni zaslužek omogoča namreč poleg denarja tudi prosti čas, da lahko ta denar potem tudi izkoristiš. Največ denarja in hkrati dovolj prostega časa imajo ravno ljudje, ki so si zgradili svoje pasivne prihodke. Pasivnih prihodkov je tudi več vrst. Nekatere lahko dosežeš z delom, druge z vlaganjem denarja.

Denar lahko vlagate v nepremičnine, delnice, obveznice, sklade, forex, „startup“ podjetja in še marsikaj. Vsak se mora spoznati s temi možnostmi in se odločiti za tisto, ki mu najbolj odgovarja. Sam se odločam večinoma za vlaganje v novo nastajajoče kripto valute. Te so na začetku izredno poceni, tako da so vložki neverjetno majhni, potenciali pa izredno veliki. Marsikdo meni, da je to tvegano početje. Ampak, če tveganje spoznaš, ga razumeš, potem tvegaš dosti manj, kot tisti, ki se za vlaganje sploh ne odločijo. Čas v katerem živimo je namreč tak, da nam na vsakem koraku nekdo vleče denar iz žepa. Država, banke, zavarovalnice, trgovine, kjer dostikrat kupimo izdelke, ki jih sploh ne potrebujemo. Na ta način ga mnogokrat izgubimo, ne da bi se tega sploh zavedali. Če pa od desetih novih kriptovalut uspe le ena, je to kot zadetek na lotu. Sicer pa je danes tvegano tako ali tako vse. Tudi vaša služba, mar ne? Pa bančni pologi in druge bolj običajne in znane oblike nalaganja denarja. Tudi loto, čeprav mnogi zapravijo zanj kar lepe denarce.

Kako pa lahko uresničite svoje  lepe misli o obilju, če nimate denarja. V tem primeru morate v to vložiti svoj čas. Svoje znanje in svoje delo. Še nikoli do sedaj ni bilo toliko priložnosti za to kot sedaj. Internet omogoča namreč neko novo, digitalno ekonomijo. Ta pa nudi neomejene možnosti prav vsakomur, ki ima računalnik in internet. Seveda se tudi tukaj najde mnogo skeptikov. Večinoma, pa zaradi nepoznavanja tega dela nikoli ne bodo uspeli uresničiti svojih lepih misli o obilju. Ravno zato ker so skeptiki, ker ne verjamejo v nič in se zato tudi ničesar ne lotijo zares.

In sedaj pridem do tega kar sem zapisal v naslovu. Smo samo neumni ali samo leni, da so lepe misli o obilju samo misli.

Morda bom to najlažje ponazoril z zgodbico, ki se je zgodila pred nekaj dnevi. V enem od internetnih partnerskih programov, v katerem sodelujem, je izobraževanje o delu na internetu popolnoma zastonj. Poleg tega, pa tudi starejši partnerji z veseljem pomagamo novincem pri njihovih začetkih. Za vsako prebrano izobraževalno temo pa dobiš celo neke točke, ki sicer ne prinašajo nekega denarja. Služijo bolj zato, da sam veš, katere teme si predelal in da dobiš občutek, da si za svojo aktivnost nekako nagrajen. To so zelo pomembni občutki pri nadaljnji graditvi svojega posla. Eden izmed novincev nam je na skupini za pomoč in podporo napisal, da je poklikal že vse kar je možno in nas vprašal kako naj nadaljuje. Mimogrede naj omenim, da je bil bolj polpismen, saj smo njegovo latovščino, izpuščene črke brez uporabe ločil, komaj razumeli. Očitno je bilo, da učnih vsebin ni prebral. Očitno je iskal le bližnjice in je le klikal. Ko smo mu predstavili tri e-knjige, v katerih je vse do potankosti obrazloženo, pa nam je napisal nekaj v tem smislu: „Branje knjig ne prinaša nobenega zaslužka. Jaz se tega več ne grem!“ Halooo??!!!

Torej, kakšno je vaše mnenje? Len ali neumen? Ali oboje? Osebno ne poznam možnosti za zaslužek in za uresničitev lepih misli o obilju, ne da bi te možnosti spoznal in se naučil, kako in kaj. Pa naj bo to vlaganje dela ali vlaganje denarja.

Kako je potekala moja pot spoznavanja in učenja dela na internetu, kakšna so moja opažanja in izkušnje in kako se lahko tega lotite tudi vi sem opisal v knjigi, ki jo najdete na  https://fotkar.com/izdelek/knjiga-zasluzek-na-internetu-za-zacetnike/ Če ste leni ali neumni (kar pa ne verjamem) potem ta link preskočite.

Če pa bi radi zvedeli več o vlaganju v kripto valute se mi oglasite na moj e-naslov, ki ga najdete na https://fotkar.com/kontakt-o-meni/

Pa še misel za konec: „ČE BOSTE SAMO UPALI NA SPREMEMBO IN NE BOSTE NAREDILI NIČ, DA BI SE TA SPREMEMBA ZGODILA, BOSTE IMELI VEDNO SAMO TO KAR IMATE SEDAJ!“

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*