Stanovanjski kredit vam lahko pomaga do sanjskega domaStanovanjski kredit je ena najboljših možnosti za pridobitev dodatnih sredstev za nakup ali obnovo vašega doma. Dolgo je veljalo, da si lahko lasten dom privoščijo le najbolj premožni, Abanka pa vam omogoča izredno ugoden stanovanjski kredit, s katerim lahko brez težav pridete do lastnega sanjskega doma tudi vi.

stanovanjski kredit

Nakup doma je vsekakor eden večjih nakupov v življenju, zato je smiselno, da se nanj dobro pripravite. Možnost najema stanovanjskega kredita vam ponuja več različnih bank, vendar pa vam le Abanka nudi posebne ugodnosti, ki jih ne boste našli nikjer drugje. Preberite, si kakšni so pogoji za stanovanjski kredit oz. kako lahko dobite čim bolj ugoden stanovanjski kredit.

Kolikšen znesek lahko pridobite?

Višina zneska za stanovanjski kredit je med drugim odvisna od tega, kako ga nameravate zavarovati. Kredit lahko namreč zavarujete pri zavarovalnici, s hipoteko ali s poroki. Kaj to pomeni? V kolikor vam pri zavarovalnici zavarovanega kredita iz kakršnega koli razloga ne uspe pravočasno vračati, ga banki izplača zavarovalnica, glede vračila pa se nato dogovarjate s samo zavarovalnico. Pri Abanki lahko kredit zavarujete pri zavarovalnici Triglav, ki ponuja izredno ugodne pogoje zavarovanja. V kolikor je vaš kredit zavarovan s hipoteko, pomeni, da lahko v primeru neplačevanja kredita banka kredit poplača z vrednostjo nepremičnine, ki ste jo zastavili. To je lahko bodisi nepremičnina, za katero ste potrebovali stanovanjski kredit, bodisi druga nepremičnina, katere vrednost ustreza višini stanovanjskega kredita. Kredit pa lahko zavarujete tudi s poroki, kar pomeni, da nekdo za vas jamči, da boste kredit poplačali, v nasprotnem primeru pa banka poplačilo terja od vašega poroka.

Biti ali ne biti komitent

Določene banke svoje kredite pogojujejo s tem, da morate biti v primeru določitve za stanovanjski kredit obvezno njihov komitent, kar pomeni, da imate pri njih odprt račun, na katerega se vam izplačuje plača, torej tekoči račun, ali katero drugo obliko računa, kot ej npr. varčevalni račun. Prednost Abanke je v tem, da to pri njih ni potrebno. Z veseljem vam stanovanjski kredit odobrijo tudi v primeru, da imate račun odprt kje drugje, kar pomeni, da si s tem prihranite stroške odpiranja in premikanja računa. Seveda pa je od tega, ali ste komitent določene banke, odvisna tudi višina. V kolikor imate pri določeni banki odprt tekoči račun ali celo več računov, bo tam kredit zagotovo cenejši.

Premislite o želeni dobi izplačevanja

V določenih primerih glede dobe izplačevanja nimate izbire, saj je predvsem pri višjih zneskih ta že vnaprej določena tako, da vam karseda olajša odplačevanje vašega stanovanjskega kredita. Pri manjših zneskih pa se lahko tudi sami odločate, ali bi želeli ta znesek odplačati prej ali kasneje, glede na to, koliko si lahko privoščite mesečno odtegniti za poplačilo kredita. Manjši mesečni zneski sicer pomenijo daljšo dobo odplačevanja, vendar pa je vaš mesečni strošek lahko znatno nižji, kar pomeni, da si lahko na mesečni ravni privoščite več oz. vam ni treba paziti na vsak evro. Hkrati pa krajše obdobje odplačevanja sicer pomeni manj manevrskega prostora pri mesečnem razpolaganju s plačo, a je po drugi strani vaš kredit lahko odplačan že v letu ali dveh.

Priskrbite si informativen izračun stanovanjskega kredita

Preden se dokončno odločite, pri kateri banki nameravate najeti stanovanjski kredit, se pozanimajte o informativnih izračunih. Pri določenih bankah, kot je na primer Abanka, lahko to uredite kar preko njihove spletne strani. Sledite njihovim preprostim korakom in dobili boste karseda natančen izračun za stanovanjski kredit, podrobnosti pa nato dorečete osebno pri finančnem svetovalcu. Nekatere druge banke zahtevajo obvezni osebni obisk, s seboj pa pogosto potrebujete različne dokumente, na podlagi katerih vam določijo višino in dobo izplačevanja kredita.

Zato ne odlašajte in obiščite spletno stran Abanke, kjer si hitro in enostavno izračunate, koliko stanovanjskega kredita lahko dobite za svoj novi dom. Naj vaše sanje postanejo resničnost!

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*