Starodobniki in Pin Up dekleta

Ste ljubitelji starodobnih vozil in motorjev? Potem se morate udeležiti srečanja, ki ga tradicionalno in že 15. leto zapored pripravlja moto club Mak iz Vodic.

motoklub mak pin up dekleta starodobniki katrca

Kdo so Moto club Mak?  

Moto club Mak so ljubitelji starodobnih vozil, ki se je leta 2002 ustanovil v sodelovanju z nekaj vodiških zanesenjakov in ljubiteljev starodobnih motorjev.
Kmalu po ustanovitvi je bil klub sprejet v zvezo SVS (starodobna vozila Slovenije), ki je članica FIVA, to je mednarodna federacija starodobnih vozil s sedežem v Parizu.

Njihovo sporočilo je: V naših vrstah bi se radi izognili vsem, ki bi članstvo izkoristili za razne olajšave, ki jim le ta nudi, s klubom pa drugače ne bi živeli. Tudi raznim nergačem je vstop prepovedan, dobrodošli pa so vsi ljubitelji starodobnih vozil dobre volje, kjer je razen skrbi za naše jeklene konjičke, glavni poudarek na prijetnem druženju!

V društvu so zbrani ljubitelji starodobnih vozil, še posebno vrednost imajo stari motorji, čeprav se ne branimo tudi avtomobilov. Kar nekaj čudnega se začne dogajati v naših mislih, ko pridemo do kakšne starine, ki je namenjena za odpad, ker so lastnikom le v napoto in jih niti ne zanima, kakšna tehnična vrednost se skriva v kakšnem takem vozilu. Tako smo rešili že veliko zanimivih primerkov pred dokončnim uničenjem, ter jih restavrirali do te mere, da so posamezni primeri v uporabni funkciji še danes in v stanju kot bi ravnokar prišli v trgovino iz tovarne. Člani kluba obnavljamo vozila v glavnem sami in za to je potrebno kar nekaj vztrajnosti in potrpljenja, ter seveda tudi nekaj tehničnega znanja. Vozila povrnemo v čim bolj originalno stanje in s tem tudi pripomoremo k obnovi, varovanju in popularizaciji tehnične zgodovine.

Seveda pa je tudi eden od glavnih pomenov društva tudi druženje, tako se sestajamo na rednih sestankih vsakih 14 dni, kjer se pogovarjamo o svojih projektih in proslavimo rojstne dni članov. Redno se udeležujejo raznih srečanj, ki jih organizirajo ostala društva ljubiteljev starodobnih vozil in organizirajo svoje enodnevne in dvodnevne izlete. Organiziramo pa sejme starin, seveda imajo glavno vlogo deli motorjev, koles in najdejo se tudi avtomobilski deli in motoristična oprema. Sejem je pri gostilni Mak v Polju pri vodicah vsako prvo nedeljo v mesecu.

Vseslovensko srečanje starodobnikov moto kluba Mak

Naš termin je vedno zadnja soboto v avgustu in zbirno mesto ob gasilskem domu v Polju pri Vodicah. Že od ranega jutra se na prireditvenem prostoru zbiramo skupaj s prijatelji in ljubitelji starodobnikov iz vse Slovenije, vsako leto več pa je tudi gostov iz tujine. Beležili smo tudi preko 200 motorjev in avtomobilov, seveda pa je bilo ljubiteljev starodobnikov še veliko več. Enkrat se je srečanje udeležilo preko 30 klubov v enem dnevu in ta rekord bo verjetno padel letos.

Takih srečanj, kot jih organiziram moto club Mak, je preko celega leta po Sloveniji kar nekaj, s tako velikim številom udeležencev pa se more pohvaliti le malokateri klub. Veseli smo tega in hvaležni vsem, ki se v Vodice vsako leto radi vračajo.

Za udeležence pripravimo zajtrk, med tem časom so si obiskovalci ogledujejo lepo razvrščena starodobna vozila, za dobro razpoloženje je poskrbi Vodiška godba, zaplešejo plesne skupine in sledi štart, ki ga običajno otvori Vodiški župan.

Panoramska vožnja je v naprej določena, poteka po vaseh in okoliških občinah kjer vedno poskrbimo za postanke s prigrizkom in osvežilno pijačo. Ob zaključku srečanja vedno podelimo pokale in priznanje in se vsem udeležencem zahvalimo za čudovit dan, ki ga preživimo skupaj z našimi priljubljenimi konjički na 2 ali 4 kolesih. Seveda pa nas ves čas spremlja glasba, pogosto pa je na koncu znova kakšen plesni nastop plesal Plesnega mesta, pa tudi lastniki starodobnikov se radi zavrtimo.

Ko ob koncu dneva ostanejo sami “domači”, se pravi, članice in člani Moto kluba MAK, je čas za pospravljanje, vračanje sposojene opreme in obuditev spominov, ki so nastali čez dan.

Na letošnje srečanje vas vabimo čez nekaj dni, natančneje 26.8.2017

Kot vsako leto bodo na prireditvi sodelovala vozila, kategorizirana kot starodobna vozila: Motorji, motorji z prikolicami, avtomobili, vojaški terenci (Jeep) ter kmetijska mehanizacija. Dolžina letošnje traje je kar 67 km.

Prireditev in razstava se začne ob 8.00 uri, sledi pozdravni govor in seveda pričetek že tradicionalne panoramske vožnje. Vožnja bo potekala po začrtani poti, vmes se ustavimo na vodenem ogledu podzemnega sveta rovov v Kranju. Kot vedno imamo organizirano tudi nagradno igro in seveda postanke na poti s pogostitvijo.

Pin Up dekleta

Letos bo tretje zaporedno leto, ko bo s strani Moto kluba Mak organizirano slikanje starodobnikov tekom panoramske vožnje ter nato še na colju z dekleti in damami v Pin Up stilu. Poleg tega bomo tudi izbrali 10 avtomobilov in motorjev, kateri bodo ob koncu srečanja na posebni foto lokaciji deležni dodatne pozornosti fotografov.

Posebna nagrada 2017:

Letos smo uvedli novost in sicer vabimo v sklopu nagradne igre vse lastnike, naj se tudi sami oblečejo primerno letniku svojega starodobnika. Na koncu bomo izbrali dva nagrajenca (lastnik in motor, lastnik in avtomobil), ki bosta prejela posebno nagrado.

Dekleta in dame pozor!

Iščemo “dekleta in dame”, ki jim je všeč PIN UP in bi jim bilo v veselje in izziv sodelovati na srečanju starodobnih vozil 26.8.2017 v Polju pri Vodicah. Doživele boste en res prijeten dan in verjamem, da vam bo v veselje narediti kakšno lepo Pin up fotografijo ob starodobnikih. Seveda pa bomo poskrbeli, da bodo vse fotografije krožile po spletu, kakšne pa bodo objavljene tudi v tiskanih medijih.

Torej »dekleta in dame«, če vam je všeč Pin up ste vabljene na srečanje in fotografi bodo z vami ob starodobnikih zagotovo narediti odlične fotografije.

Vse, ki bi želele sodelovati se javite na mail naslov: marko.hren.slo@gmail.com

Za vse dodatne in podrobne informacije poglejte povezavo:

http://motoclub-mak.si/

Pohitite s prijavami, srečanje je kmalu!

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*