Staroindijanski horoskop -1. del

Katera žival ste po staroindijanskem horoskopu zodijaka?

Veliko staroameriških kultur in plemen je prepričanja, da je vsakemu človeku ob rojstvu dodeljena žival. Tu so interpretacije živalskih simbolov zodiaka in karakteristike za vsakega posebej.

VIDRA: 20. januar- 18 Februar

vidra

Domiselno in neortodoksno vidro je včasih prav težko razumeti. Je več kot nekonvencionalna in njene metode niso nekaj, kar bi človek izbral, to pa je včasih ravno napaka drugih, saj so ravno nekonvencionalne metode lahko prav efektivne. In da, vidra ima nenavadne poglede na stvari, toda ona/on je obdarjena z neverjetno domišljijo in inteligenco. Pogosto je tudi zelo dojemljiva in intuitivna, kar pomeni, da je odličen in pozoren prijatelj/ica.V ljubečem okolju, kjer se počuti varno je Vidra občutljiva, empatična, pogumna in iskrena. Skrajne lastnosti Vidre, ki lahko pridejo do izraza v negativnem okolju pa so brezobzirnost, nespodobnost, uporništvo in izolacija.

VOLK: 19.februar-20.marec

volk

Globoko čustven in zelo strasten, je Volk pravi ljubimec zodiaka, tako v fizičnem, kot tudi v filozofskem smislu. Volk razume, da vse, kar potrebujemo je ljubezen in je popolnoma sposoben to tudi zagotoviti. Njegova neodvisnost po starem indijanskem horoskopu zna biti včasih tudi malo protislovna. Enostavno potrebuje svojo svobodo, pa vendar zna biti zelo nežen in sočuten – tako k temu znamenju sledi slika »osamljenega volka«. V ljubečem okolju je Volk intenzivno strasten, velikodušen, nežen. V negativnem vzdušju pa lahko postane obsesiven, maščevalen, neposlušen in nepraktičen.

SOKOL :21.marec- 19-april

sokol

Kot naravno rojen vodja, Sokol vedno išče jasno presojo v kočljivih situacijah. Karakteristika za ta indijanski živalski simbol pravi, da Sokol nikoli ne izgublja časa, ampak raje kuje železo, dokler je vroče in prevzame akcijo, ki je potrebna, da pride do želenega cilja. Je zelo vztrajna osebnost, vedno prevzema iniciativo in je pravi zaklad pri skupnih projektih sodelovanja in timskih športih. Zna biti tudi zelo samovšečen, a ima ponavadi v raznih razpravah tudi prav, zato mu je malce arogance oproščene. V okolju, ki ga podpira je zelo strasten in ognjen v osebnih odnosih, pa tudi sočuten. V negativnem okolju postane brezobziren, nesramen, neproduktiven, netoleranten, nepotrpežljiv in pretirano občutljiv.

BOBER : 20. april-20.maj

bober

Premagovanje težav, prevzemanje, prilagajanje –  to je Bobrov moto. Je zelo posloven, službo ali posel opravlja z maksimalno predanostjo in samozavestjo. Je pravi strateg, pa tudi zvit in prav v tem leži Bobrova moč. Raje premislite dvakrat, preden se vključite v pogovore z njim, kajti tudi njegov mentalni svet je zelo oster in bister. Zanj ne obstaja srednja pot, obstaja le njegova pot ali avtocesta in dostikrat mu primanjkuje taktnosti. V ljubečem okolju je Bober sočuten, velikodušen, darežljiv, lojalen. Pod negativnimi vplivi pa postane živčen, posesiven, aroganten, prezahteven in strahopeten.

JELEN: 21.maj- 20. junij

jelen

Ta staroindijanski simbol je muza zodiaka. Jelen je živeči navdih in zelo živahen. Ima neverjeten humor in v smeh spravlja skoraj vsakogar. S svojo pogovorno pronicljivostjo je zelo dovršen sogovornik in je v kombinaciji s svojo naravno inteligenco vedno zaželen gost v vsaki družbi. Lahko je tudi popolnoma samozadosten. Njegov narcizem je dostikrat precenjen zaradi njegove družabnosti. V okolju, ki ga podpira. Je Jelen poln življenja in njegova osebnost sije še bolj. V negativnem okolju pa se spreobrne v sebičneža, na dan pride njegova nepotrpežljiva narava, lenoba, dvoličnost in čemernost.

ŽOLNA: 21.junij- 21 julij

žolna

Žolne so ponavadi med najbolj ljubečimi izmed vseh indijanskih živalskih znamenj. So vzorni poslušalci, pravi empati in zelo razumevajoči in se vedno lahko zanesete nanje, tudi ko potrebujete pomoč. Seveda so čudoviti starši in enako čudoviti prijatelji in partnerji v osebnih odnosih. So naravno iznajdljivi, varčni in organizirani. V ljubečem okolju so skrbni, predani in zelo romantični. V negativnih okoliščinah pa znajo biti zelo posesivni, ljubosumni, jezni in zlobni.

Se nadaljuje…

5 komentarjev

  1. Zelo zanimivo! Nikoli še nisem slišal za staroindijanski horoskop, me pa zelo zanima nadaljevanje, ker moj znak v tem prvem delu še ni opisan 🙂

    • Ja res je, je malo drugačen od klasične zahodne astrologije. Zanimivo je, da je tu prehod med znamenji večinoma en dan prej, se recimo zamenja. Tudi sama sem recimo rojena 22…in po straoindijanskem horoskopu že predstavljam karakteristike oz osebnost druge živali 🙂 medtem, ko sem po zahodnem ravno zadnji dan svojega znamenja.
      Ja odkrivam sproti čimveč stvar zanimivih starobitnih ljudstev, ki imajo malo drugačne poglede na svet in ko bo spet kaj novega objavim 😉 ! Drugi del pa prihaja zelo kmalu 🙂 ! Kar spremljaj..

  2. Barbara Slak

    Mhm, zanimivo! Tudi moj znak še ni tu gor. Komaj čakam nadaljevanje 🙂

  3. Sokol, wauuuuuuuu, dobro to.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*