Strah pred spremembo, 2. del

Izkušnja, ki prizadene in te zadene kot strela iz jasnega.

V življenju lahko vsakega prizadene izkušnja. To so tisti izzivi, ki na videz niso prav nič enostavni. Veliko nas je takih, ki iz padcev razvijamo možnosti za spremembo. Danes razmišljam v smeri, da je v končni fazi predvsem padec – ko te življenje na nek način popolnoma pretrese – tista izkušnja, ki nas v resnici spodbuja k spremembi.

strah pred spremembo

V življenju me je prizadela izkušnja, ko sem si želela biti le fizično zdrava. Okoli sebe pa sem nenadoma imela veliko fizično zdravih, a nezadovoljnih z življenjem. Nisem mogla razumeti, zakaj. Mislila sem: želim si samo zdravja, da lahko delam, potujem, uživam in se veselim, oni pa, ki imajo to možnost, vsega tega ne počnejo. Čutila sem sočutje do vseh, ki bi želeli, pa ne zmorejo, in opazovala, kako vsi tisti, ki bi lahko, preživljajo dneve z jamranjem nad lastno smolo. Tukaj se je v resnici začenjala moja pot v motivacijo.

Minila so leta opazovanja, izobraževanja, skrbnega zapisovanja in poskusnega raziskovanja, da poiščem uspešen način, ki nas postavi na višjo raven razumevanja, zavedanja in hkrati sprejemanja za izboljšanje kakovosti življenja.

Z leti učenja in sprejemanja lekcij sem se postavila na novo. Nič več žrtev dogajanj, drugih oseb ali zapisane usode. Postala sem glavni akter.

Nato sem začutila, da želim širiti to ozaveščanje in sem si rekla, da je pravi čas, da to na glas povem. V septembru sem izdala svojo knjigo in se povezovala, da bi MOČ MISLI dosegla vse kraje Slovenije. Pripravljala sem predstavitve in se povezovala tudi z mediji. Vse to je bil zame neznani svet, a v sebi sem vedela, da moram le izstopiti iz nekih omejitev, ki sem si jih sama postavila.

V glavnem so to bili nepotrebni strahovi in vprašanja:
Kako bom uspela?
S kom se bom povezovala?
Kam se bom peljala?
Kaj bodo rekli drugi?
Kaj če ne bom zmogla?
Rekla sem si: »Če želiš, Jana, vztrajaj na tej poti!« Vem, da je to moj potencial v tem življenju, in verjamem, da lahko veliko dam.

Ko sem se spoznavala z mediji, sem dojela, da je to lahko ogromna prednost z vidika prepoznavnosti. Želela sem le vstopiti v vaš dom in reči: »HEJ, IMAŠ NEPRECENLJIVO MOŽNOST!« Ni bilo prav enostavno, a vse je postajalo naravno. Vse manj sem se spraševala in vse bolj živela. Tako sem bila preprosto prisotna v vsakem trenutku in s tem nisem imela težav. Vse manj časa je bilo naenkrat zame in moja prva reakcija je bila: »Kaj dejansko počnem, če svetu dajem sebe, a pri tem izgubljam sebe?« V sebi sem vedela, da ni tako, in sprejela, da preprosto potrebujem malo več prostora zase. Tako je. V resnici ljudje niti ne razmišljamo o majhnih prijetnih spremembah, ki so del vsakdana. Sčasoma pa pridobimo druge navade. Ločujemo se od starih in na začetku, če nismo pripravljeni na spremembo, lahko vse to postane celo zaskrbljujoče..Nato preidemo v stanje, ko spoznamo, da je ta igra v resnici naše življenje in da v bistvu sami sprejmemo igro ali pa jo “sprogramiramo” in spremenimo.

Z veseljem sem sprejemala navdihe, s srcem sem začela ustvarjati, brezpogojno sem se začela predajati toku, ki me pelje v neznano – z vero, da je vse to edinstven blagoslov. Odpirajo se nova vrata, vidim nova obzorja, drugačen pomen vsega. Prebiram lekcije, se samosprašujem, učim in povezujem z naravo, s seboj ter z vsemi dušami in angeli, ki so vstopili v moje življenje in mi podarili spoznanje. Vse postane resnično preprosto, a da pridemo do tega, vsak potrebuje svoj proces. Proces ozaveščanja, drugačnega razumevanja in predvsem sprejemanja. Vse, kar lahko pridobiš, je le tisto, na kar si pripravljen. Slišal boš vedno le tisto, kar si v tem trenutku pripravljen razumeti. Enostavno.

»Strah je nevednost, strah je le neznanka.« Kako preseči strah? Tako, da zaupamo in si dokažemo, da zmoremo! Poskusiti je treba, saj ko poskusiš, to zate ni več neznanka, in ko sprejmeš novi tok dogodkov, zaplavaš v spremembo brez strahu!

Vse življenje je učenje. 

Včeraj je preteklost, jutri je prihodnost … tukaj in sedaj je edina možnost.

Veliko dogajanja je zame le sporočilo, da sem na pravi poti. Svetloba mi kaže, kam naj grem in česa se sedaj učim. Ko prižgeš v sebi luč in si pripravljen biti brezpogojna ljubezen, se začnejo dogajati čudeži.

Ne vem še, kam grem, a vem, da je vse z namenom. Vem, da s srcem živim, kar želim. Vem, kaj narediti, ko želim, da se nekaj zgodi.

Danes sem hvaležna za vse, kar lahko živim, za vse, kar razumem kot blagoslov, za vse, kar zaznavam kot priložnost, za vse, v čemer vidim izziv, za vse, kar lahko dam, za prav vse, kar dobim in imam. Hvaležna, da sem, in hvaležna, da ste.

ZARES ŽIVIŠ SVOJE SANJE

Življenje je potovanje v neznano.  ❤

Le kam me pelje vse to dogajanje? 
Koliko daleč bom prišla? 
Bom vesela? 
Mi bo všeč? 
Se bom znala soočiti z danimi situacijami? 
Se bom znala povezovati?

Vse to so vprašanja, ki povzročajo neke vrste neurje, ko se postavimo pred odločitev.

»Vaše srce vam kaže pot.«

Bistvenega pomena je, da se povežemo s seboj in se naučimo prisluhniti občutku. To je izbira, ki nas pelje na najlepše potovanje.  Le tako lahko pridobimo vero. Vero v to, kar je naš namen – slediti sebi. Vero v namen dogodkov, saj spoznamo, da je v resnici vse v toku in tako, kot mora biti. Vse ob svojem času, na tem potovanju ni prostora za neučakanost. Ko občutimo notranji mir ob tem, kar so naše izbire, spoznamo zaupanje v pravem smislu besede.

Naj vas ne skrbi, da je to nekaj, česar ne zmorete. Tudi sama sem nekoč bila na bregu, kjer sem dopuščala, da zunanji svet »odloča« zame. To je edino, kar sem vedela: poslušaj druge, ker ti želijo dobro ali ker oni vedo, kaj je zate dobro, ali ker je tako prav. Ne pritožujem se, niti slučajno. Bilo je lepo, a začelo je boleti, ko sem začutila, da me ni …, da sem izgubila tisti pristni stik s seboj v želji biti povezana in sprejeta v svetu, ki me obdaja. Vse to sem počasi začela luščiti s sebe in korak za korakom izstopila iz lupine omejujočih prepričanj, rutine in navad. 
Lahko ustvariš karkoli – prav vse – na tem potovanju v neznano. Imaš neprecenljivo možnost izbire.

»Tvoja prihodnost je le most, ki si ga boš izgradil(a) do cilja.«

Ne pozabite, pripnite pasove …, bodite pripravljeni in zavestno prisotni. To je neverjetno potovanje, kjer boste lahko videli tudi, kar je očem nevidno, in zaživeli sebe na takšen način kot še nikoli prej.  😇 ❤

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*