Kje kupiti kakovostno stretch folijo?

Stretch folija je plastična folija, ki je precej raztegljiva in zato primerna za ovijanje okoli različnih predmetov. Elastični ovoj ohranja predmete tesno vezane med sabo in nam je tako v veliko pomoč pri transportu materialov in tudi pri preprečevanju poškodb, ki bi med tem morebiti nastale. V nasprotju s strech (ali kar streč) folijo se skrčljiva folija kar ohlapno nanese okoli predmeta in se tesno skrči s toploto. Stretch folija – nakup te skrajno koristne raztegljive folije je nujna odločitev za vse, ki se ukvarjate s transportom materialov in želite ob tem zagotoviti kar najvišji nivo kvalitetne izvedbe storitve.

Stretch folija

Stretch folija je torej izredno elastična plastična folija, ki se razteza okoli različnih izdelkov (kot so palete škatel) za pošiljanje in prevoz. Elastična raztegljivost filma zavaruje izdelke in zagotavlja, da so tesno povezani in nam zagotovijo varen in uspešen transport.

Stretch folija vam je na voljo v več različicah

Najbolj osnovna delitev zajema standardno, tehnično in prestretch folijo. Glede na potrebe lahko dodajajo razne primesi in tako preprečijo morebitne težave s tem, da je stretch folija na primer UV obstojna, prezračevana, antistatična, prosojna ali pa neprosojna barvana. Slednja je zelo koristna pri vseh transportih, kjer želimo na primer neko paleto po barvi ločiti od drugih v skladiščnem prostoru.

Glede na vrsto blaga, ki je v transportu, potrebujemo stretch folije različnih vrst, debelin in širin. Skladno s skrbjo za okolje se v podjetju Kammtrade nagibajo k proizvodnji tanjših in močnejših folij, saj se s proizvodnjo porabi manj materialov, ki povzročajo prostorsko obremenitev.

Ker se stretch folija pogosto uporablja za združevanje tovora s palet, je cilj proizvodnje tudi večslojnost filma, ki tako zagotovi, da ostane ves material res na mestu.

Izberite pravo stretch folijo za vaše potrebe

Ljudem je glavna smernica pri nakupu pogosto le cena produkta, kar pa pogosto privede do slabih odločitev in številnih težav z izbranim nakupom. Nič drugače ni pri stretch folijah, kjer se kupci odločajo za nakup glede na strošek role oziroma na kilogram folije. Cilj je, da vam folija pomaga doseči kvalitetno izvedbo transporta materialov in, da vas ta strošek ob slabem nakupu v podjetju ne bi doletel kasneje.

Ker se številni skušajo izogniti nakupu več različnih stretch folij, uporabljajo eno vrsto kar za vse potrebe podjetja. To vsekakor ni dobra odločitev, saj je stretch folija z razlogom na voljo v različnih debelinah, dolžinah in raztegljivosti. Ustrezno izbrana folija vam bo zagotovila bolj učinkovito pakiranje in s tem tudi prihranek pri nastalih stroških.

Kdaj izbrati tehnično stretch folijo in kdaj mini folijo?

Tehnična stretch folija je nase prevzela tudi izraz folija nove generacije, saj ima s svojimi številnimi plastmi izjemno povečano trdnost, prav tako pa je odporna tudi na uknjanje in trganje. Tako lahko z nakupom tehnične stretch folije izberete tanjši film, vseeno pa kljub manjšim stroškom zagotovite visoko kvalitetno embalažo.

Povijanje s tehnično stretch folijo je lahko ročno ali pa strojno – prav tako kot tudi povijanje z mini stretch folijo, ki je pravzaprav lahko narejena iz te iste folije.

Izraz mini stretch folija označuje lažje rolice, ki so izjemno priročne in kupcem prijazne, saj jih lahko naredimo po individualnih željah od širine in dolžine, pa vse do dolžine navitja in barve folije. Ker mini stretch folija pomaga zmanjšati trenje med ovijanjem, se pogosto uporablja tudi pri cenovno ugodnih odvijalcih.

Zakaj izbrati prav naše kvalitetne stretch folije?

Stretch folija bo zaščitila vaše materiale pred vlago, poškodbami, sončnimi vplivi, umazanijo in raznimi drugimi posegi. Lahko bi rekli, da igra pravzaprav odločilno vlogo pri tem, kaj se dogaja z vašim blagom v postopku transporta.

Tako velikih odločitev torej ne sprejemajte sami in nam dovolite, da to storimo za vas mi. Folijo vam dostavimo v zelo kratkem času tako v Sloveniji kot tudi tujini, uredimo pa vam lahko tudi potisk folije z vašim logotipom. Mi bomo poskrbeli za vašo embalažo, vi pa se lahko mirne vesti osredotočite na vaše poslovanje.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*