Kateri stroj stroj za obdelavo lesa je za vas primeren in kaj počne

Stroj za obdelavo lesa je lahko ročno orodje ali pa običajen in morda avtomatiziran stroj za večje proizvodnje. Če je stroj za obdelavo lesa ročen, potem vam ročno električno orodje omogoča rezkanje profilov v lesu in v drugih materialih. Rezkalnik je nekoliko podoben ročnemu brusilniku, saj ima krožno rezilo kot brusilnik. Lesarji menijo, da je rezkalnik eno najbolj vsestranskih orodij na področju obdelave lesa. Namizna žaga pa je nepremičen stroj. Električni motor poganja krožno žago. Del okroglega rezila štrli skozi površino mizne plošče. Obdelovanec drsi po vodilu na mizni plošči nad žago, da se oblikuje. Višino okrogle postelje lahko prilagajamo. Ta stroj je priročen za grobo dimenzioniranje lesenih desk in tramov.

stroj stroj za obdelavo lesa

Stroj za obdelavo lesa za večje proizvodnje

Stružnica za les je CNC stroj in se uporablja za struženje lesa. To je naboj pogost stroj za obdelavo lesa v mizarskih delavnicah, pa naj bodo majhne ali zelo velike. Postopek dela na stružnici za les imenujemo struženje lesa. Stružnica za les vam podobno, kot običajna stružnica za struženje kovin, omogoča oblikovanje lesa. Stružnica ima vpenjalno glavo, ki se vrti na jermensko gnani centralni osi. Konec, ki drži obdelovanec, je glava. To os poganja električni motor. Središče pa drži obdelovanec na nasprotni strani vpenjalne glave, splošno znan kot konjiček.

Ko se obdelovanec vrti, ga lahko oblikujemo tako, da dleto držimo ob njegovi vrtilni površini. Ko dobi obdelovanec želeno obliko, običajno z brusnim papirjem preletimo še vrteči se obdelovanec, da ga gladko obdelamo. Oglejte si različne vrste stružnic na zgornji povezavi, kjer dobite veliko različnih CNC strojev, ki vam bodo olajšali in pohitrili proizvodnjo. Nekatere sodobne stroje se da povsem avtomatizirati s sodobno programsko opremo, o čemer se posvetujte z mojstri.

Katere stroje za les lahko še dobite

Stroj za obdelavo lesa je tudi spojnik. Za izdelavo ravne površine po vsej dolžini deske uporabljamo spojnik ali fugalnik. Rečejo mu tudi skobeljni stroj. Fugalnik pripravi robove desk za medsebojno spajanje kot pri sočelnih spojih ali če jih nameravamo integrirati v plošče. Stroj za obdelavo lesa je tudi tračna žaga. Ta stroj s poznali že v devetnajstem stoletju. Tračna žaga je upogljivo rezilo z žaginimi zobmi v obliki traku. Ta pas se prilega dvema ali več kolesom, ki jih poganjajo električni motorji. Rezilo poteka navpično skozi režo na površini delovne mize. Obdelovanec drsi proti premikajočemu se rezilu, da se reže.

Tračne žage so sestavni del vsake delavnice. Ima veliko različic in najdete lahko celo avtomatizirane tračne žage, kjer je podajanje samodejno in ne ročno. Omogoča tudi enemu operaterju upravljanje več tračnih žag hkrati.

To so različne vrste lesno obdelovalnih strojev, ki so na voljo na trgu. Nujno se morate zavedati, kaj morate storiti, preden dejansko kupite stroj za obdelavo lesa. Nekateri od teh strojev so zelo specifični glede na vrsto dela, ki ga lahko opravljate z njimi. Nekaterih od njih morda ne boste nikoli potrebovali. Vendar je ena stvar očitna. Če lahko jasno razumete, kaj vsak stroj počne, lahko zagotovo investirate v najprimernejši stroj za svoje delo.

Vsekakor je najbolje, da se obrnete na strokovnjake na zgornji povezavi in se z njimi posvetujete glede vaših potreb in želja. Svetovali vam bodo glede tega, kateri stroj je primeren za vas in vam lahko tudi naredijo avtomatizirano proizvodno linijo, da boste res učinkoviti ter kakovostni.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*