Študij na daljavo: Odlične možnosti za nadaljevanje izobraževanja

Ste si od nekdaj želeli študirati pa vam finančno stanje vaše družine tega ni omogočalo? Ste zaradi osebnih razlogov predčasno prenehali s študijem in bi radi nadaljevali izobraževanje? Ali pa ste morda študirali pa še dan danes sanjate o tem, da bi ubrali drugačno pot oziroma se preusmerili v drug poklic? Nič hudega. V Sloveniji je dan danes tako razvit izobraževalni sistem, da je šolanje mogoče praktično kjerkoli in kadarkoli, tudi v poznih letih ali na daljavo. Se sprašujete kako? Tukaj je študij na daljavo, ki ga omogoča izobraževalni center B2 Sofizo.

V nadaljevanju članka vam bomo predstavili prednosti, ki jih prinaša študij na daljavo ter podali vse informacije o tem, kako začeti s tovrstnim sodobnim načinom izobraževanja.

študij na daljavo

Katere prednosti prinaša študij na daljavo?

V svetu nenehnih sprememb in hitrega tempa življenja se tudi način izobraževanja neprestano prilagaja novim potrebam in izzivom. Tako je tudi študij na daljavo postal vse bolj pomembna alternativa tradicionalnemu študiju v fizičnih učilnicah. Pomemben je predvsem zaradi tega, ker predstavlja najbolj prilagodljiv sistem študija. Kot že samo ime tega načina izobraževanja pove, se namreč izvaja na daljavo, preko spleta. Za tovrsten študij se torej ni treba preseliti v univerzitetno mesto, na primer v Maribor, Ljubljano ali še kam dlje. Preprosto ga lahko opravljate iz svojega domačega kraja, iz udobja svojega doma. Zaradi tega pa boste posledično prihranili tudi veliko časa in denarja, saj ne bo potrebno, da se vozite na predavanja v živo. Ta čas in denar pa boste lahko porabili za kaj bolj koristnega, bodisi za delo, nove hobije ali karkoli drugega.

Še večja prednost, ki jo omogoča študij na daljavo pa je ta, da ga lahko popolnoma prilagodite svojemu življenju oziroma svojim vsakodnevnim obveznostim. Sami lahko namreč oblikujete urnik študija oziroma si organizirate, kdaj boste opravljali določene študijske obveznosti. To pa v praksi pomeni, da ga lahko brez težav opravljate tudi zraven službe, družine ali ostalih obveznosti. Se pravi ni praktično nikoli prepozno, da začnete z izobraževanjem. Tudi če ste že zaposleni, imate otroke ali si želite dodatnega izobraževanja, B2 Sofizo vam pride nasproti kjerkoli in kadarkoli.

Zraven tega, pa vam bo tovrsten način študija doprinesel še nekatere nove spretnosti. Zaradi stalne uporabe digitalnih tehnologij, spletnih predavanj, obrazcev in nalog, lahko namreč osvojite tudi nova računalniška znanja in izkušnje. To pa je v današnjem digitalnem času izrednega pomena in tudi velika prednost pri nadaljnem zaposlovanju.

študij na daljavo

Kako se izvaja študij na daljavo?

Ker se vse zgoraj našteto sliši skorajda nemogoče, vas sedaj najverjetneje zanima, kako pa potem poteka študij na daljavo v izobraževalnem centru B2 Sofizo in ali je ta sploh korekten.

Tukaj vam lahko povemo, da v B2 Sofizo ponujajo unikaten in profesionalen način izobraževanja. Izvajajo izredni študij na daljavo, tako srednješolskih kot tudi višješolskih programov. Ponujajo pa tudi raznovrstne tečaje ter programe prilagojene vsem potrebam in željam. So močno pedagoško podkovani, hkrati pa ponujajo tudi vso tehnično podporo in se prilagajajo trendom izobraževanja. Kljub izobraževanju na daljavo, se neprestano trudijo, da so z učenci oziroma študenti povezani ter, da jim nudijo svetovanje in podporo. S pomočjo mreženja in dolgoletnih izkušenj pa so v izobraževalni center vpeli tudi tuje predavatelje in študente, kar pomeni, da je omogočeno tudi mednarodno izobraževanje in izmenjava izkušenj.

Ena izmed njihovih pomembnejših lastnosti pa je ta, da ponujajo personalizirano učno izkušnjo, razvoj študentov in številne spretnosti. Ker si vsak izmed študentov izobraževanje prilagodi po svoje, je namreč študij na daljavo popolnoma individualiziran. To pa posledično pomeni to, da so izobraževalni programi res prilagojeni posameznikom in zajemajo zgolj tisto, kar določen posameznik rabi za naprej oziroma kar ga najbolj zanima. Na tak način je učenje veliko bolj prijetno, spodbuja ambicije in napredovanje. Vse to pa vodi v to, da so ob koncu študija na B2 Sofizo študentje samodisciplinirani in organizirani ter s številnimi spretnostmi, ki jim omogočajo tudi boljšo zaposljivost.

študij na daljavo

Kdo se lahko odloči za izobraževanje na daljavo?

Tovrstno izobraževanje se res sliši odlična priložnost, ampak za koga pa je sploh študij na daljavo primeren oziroma kdo se lahko vpiše v izobraževalni center B2 Sofizo?

Kot že zgoraj omenjeno, ponujajo v izobraževalnem centru raznovrstne programe in tečaje, ki jih tekom izvajanja programov še dodatno personalizirajo. Ta študij na daljavo je torej res primeren za vse, tako za mlajše kot za starejše. Tudi za tiste, ki nimajo končane srednje šole, tiste, ki so zaposleni, z družino ali tiste, ki že imajo določena znanja. Programi so raznoliki in omogočajo razvoj novih znanj in spretnosti ter napredovanje v vseh življenjskih obdobjih. Poleg tega pa so tudi izredno finančno dostopni. Odmislite lahko praktično vse stroške prevoza in učnega gradiva. Vse kar potrebujete za izobraževanje, boste dobili v digitalni obliki in kar na vaš dom. Pri nekaterih študijskih obveznostih pa ni potrebna niti šolnina.

Zakaj bi torej opustili vse svoje sanje in zgolj čakali ter razmišljali o tem, kako naprej? Odločite se za študij na daljavo in spremenite vaše življenje na bolje!

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*