Tajska in njeni skriti biseri

Čedalje večje število turistov se odloča za potovanje na Tajsko, nekateri za nekaj tednov, drugi tudi za dlje časa. Študenti, iskalci zaposlitve, pa tudi ležerni in počitka željni popotniki v tej deželi nasmeškov lahko najdejo kaj zase, vključno s prekrasnimi sončnimi zahodi, bogatimi jedilniki zdrave lokalne prehrane in seveda neskončnimi plažami. Danes si bomo podrobneje ogledali kaj je pravzaprav tisto, kar jo dela tako privlačno in vam našteli razloge, zakaj si ta dežela zagotovo zasluži vaš obisk.

tajska zmaj

Starodavni templji skrivajo ključ do zenovskih modrosti

Tajski templji so pomemben del tajskega vsakdanjika. Lokalci tja hodijo po nasvete k budističnim menihom ter se pridružujejo meditacijskim obredom. Število tajskih templjev se meri v spoštovanja vrednih številkah (trenutno naj bi jih bilo več kot 10,000).

Bangkok – živahna prestolnica hedonizma

Mogočni nebotičniki in zabave željne množice so v teh krajih stalnica in mesto raste iz dneva v dan. Avanturistične duše sem pridejo iskat zabavo, vedoč, da je hotel skorajda za vsakim vogalom, cene pa ugodne. Nočno življenje je burno, ulična hrana pa nekaj, kar ne gre najti kar povsod.

Chiang Mai – za iskalce malenkost skromnejšega urbanega okolja

Tukaj so temperature mnogo znosnejše, a to malenkost skromnejše mesto še vedno ohranja vse čare tajskega urbanega okolja. Lahko bi rekli, da nam okolje postane popolnoma znano že po nekaj pičlih dneh, ki jih prebijemo v njem. Tudi tukaj nas potovanje lahko zanese v čare nočnega življenja, najti pa je moč tudi številne mestne tržnice s precej razgibano ponudbo dobrin vseh vrst.

Neskončne plaže in sinji zalivi so sanje vsakega potapljača

Tajska se bohoti s toliko prelepimi peščenimi plažami, da človek dobi vtis, da se je znašel sredi nekakšne pravljice. Na voljo je pestra izbira mogočnih otokov, ki so priljubljena destinacija tako potapljačev kot tistih, ki bi se radi naužili naravne svežine in sončnih žarkov:

 • Phangan
 • Phuket
 • Samui
 • Tao
 • in ostali.

Našteti otoki nudijo prav prijetno zavetje pred mestnim hrupom in trumami ljudi, ki obletavajo ta azijski dragulj sveta. Do njih je možno pripluti z ladjicami, nekateri izmed njih pa so dostopni z letalskim prevozom.

Potovanje na Tajsko nam prav tako omogoča udeležbo na enem izmed številnih tečajev potapljanja, ki so na voljo. In najboljši del? Cene so bistveno bolj ugodne kot bi pričakovali.

tajska plaža

Tajski gozdovi omogočajo sproščujoč pobeg v objem narave

Se upate prepustiti spustu v neznano in obiskati enega izmed gozdov na Tajskem? Opremite se s šotorom in nekaj prigrizki, in vaš izlet boste lahko brez težav podaljšali na več dni. Če naletite na gorska plemena, se nikar ne ustrašite! To so gostoljubni ljudje, ki vas bodo z veseljem sprejeli v svoje kroge, vam ponudili kaj za pod zob, zagotovili prenočišče ter razkazali okolico.

Tajska kulinarika je razgibana in zdrava

Seveda potovanje na Tajsko ne bi bilo zaokroženo brez kulinarike. Le-ta je večinoma sestavljena iz riža in rezancev, seveda pa na krožniku manjka niti raznovrstnega mesa in zelenjave.

Na splošno velja, da je hrana na Tajskem razmeroma začinjena. Kot del njene sestave lahko zasledimo:

 •  Čili
 • Limonino travo
 • Koriander
 • Cimet
 • Muškatni oreščki
 • Itd.

Če vam uživanje vseh dobrot tekom potovanja ne bo dovolj in bi se jih radi naučili pripravljati sami, priporočamo, da se udeležite enega izmed lokalnih tečajev priprave tajske hrane.

Privoščite si oddih in ne odlašajte z obiskom!

Sproščeno življenje, ki ga lahko nudi le Tajska, je le en letalski polet stran. Ste pripravljeni, da spoznate njene čare?

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*