Kraljevo razvajanje v Termah Topolšica

V hitrem tempu življenja potrebuje človek od časa do časa tudi malo oddiha in razvajanja, trenutek zase in svojo dušo ter košček sveta, ki ga za kratek čas posvoji zase. Zato vam želim predstaviti svojo izkušnjo preteklega vikenda, ko sem se odpravil v Terme Topolšica.

Že ob prihodu v idilično vasico Topolšico, ki je obdana z zeleno naravo in lepim gozdom, sem se počutil, kot da sem prispel v svoj raj na Zemlji. Ob vstopu v hotel Vesna me je prijazno pozdravila receptorka in počutil sem se domačno, čeprav sem jih obiskal šele prvič. Da bi čim bolj efektivno izkoristil čas, ki sem ga namenil tej dogodivščini, sem prijazno receptorko vprašal za nasvet, kaj naj si izberem, da si potešim dušo in razvajam telo. Svetovala mi je, naj preizkusim njihovo široko wellness ponudbo.

Ko sem prispel v savne, sem opazil, da so zelo prostorne, tako ima lahko vsakdo svoj mir. Opazil sem tudi, da imajo neverjetno lepo osvetlitev, različne pomirjujoče barve, vse čisto zares na nivoju. Česa takega še nisem doživel, pa sem veliko potoval. Imajo tudi zelo velik bazen in pa VIP prostore, kjer si lahko dva zaljubljenca vzameta čas zase.

Še najbolj mi je bilo všeč, ker sem lahko sredi novembra užival v toplem zunanjemu bazenu in se predajal sončnim žarkom.

Ker sem bolj zahtevne ‘sorte’, sem si rekel: dobro, imajo najboljše savne v Sloveniji, ampak ali imajo še kaj več? Zato sem vprašal savna mojstra, kaj posebnega lahko doživim v teh najboljših savnah, nekaj, kar se mi bo za vedno vtisnilo v spomin? Odgovoril mi je: ‘Savnanje ob polni luni. To je nekaj, kar bi moral vsakdo izkusiti. Luna ima takrat drugačen vpliv, deluje tako, da se telo v povezavi s savnanjem hitreje razstruplja. Vmes pa se človek lahko sprošča ob zvokih tibetanskih posod in činel.’ Ob polni luni ti postrežejo tudi s čajem, vitaminskimi napitki, s sadnimi nabodali in s teboj delajo kot s kraljem. Sliši se odlično! To moram nekoč preizkusiti. Baje, da imajo takšne kraljevske dogodke tudi ob prazni luni (mlaju), ampak meni bolj ustreza polna luna, ker mi deluje bolj skrivnostno.

V nedeljo zjutraj sem šel na njihov oddelek za masaže in jim postavil enako vprašanje- kaj lahko doživim pri vas, da se mi bo zavedno vtisnilo v spomin? Ponudili so mi masažo ”ZALA”. To je posebna energijska masaža, katere (če se ne motim) drugje ne ponujajo. Še vedno sem bil malo skeptičen, saj so jo tako močno hvalili. Ko pa sem jo doživel, lahko samo rečem – kapo dol! Kdor koli že vodi te terme, mora biti dober. Celo maserka mi je zaupala, da močno uživa v tem delu. Njena služba je njen način življenja. Zato vsako jutro izvaja določene sprostitvene vaje, obožuje jogo, da lahko strankam ponudi zares vrhunsko masažo. Namreč, nadrejeni jih učijo, da morajo vsako jutri priti na delovno mesto psihično pripravljeni. Zgleda, da tam res ne more kar vsakdo dobiti službe.

Če je nekomu smisel življenja, da je dober maser, taki osebi je zagotovo smiselno plačati tistih nekaj evrov za vrhunsko masažo. In to je bila moja najboljša masaža v življenju.

Po masaži se je maserka z menoj pogovarjala in mi dajala različne nasvete za zdravje. Povedala mi je tudi, da je potrebno po masaži počivati, iti domov, na kavč, si predvajati sproščujočo glasbo. Skratka, ob sproščenem klepetu, kjer ni gledala na uro, sva se imela prav lepo.

terme topolscica zeliscaV Termah Topolšica, kjer imajo pestro ponudbo v welness centru, hotelu z zabavnimi in kulturnimi prireditvami in apartmajih za malo več zasebnosti, sem res užival. Prav tako je vredno preveriti njihovo spletno stran, kjer ponujajo ogromno popustov tako za odrasle kot za otroke, prav tako je pri njih mogoče kupiti darilne bone, če želite na tak način razveseliti svoje bližnje. Njihov moto: ‘Občutja, ki prepričajo, da Razvajam niso le besede.’ me je prepričal, ker se je izkazal za resničnega, zato jih bom brez obžalovanja in slabe vesti ponovno z veseljem obiskal.

 

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*