Pošiljanje pravih razglednic iz Tajske z aplikacijo Thailand Postcard

Se še spominjate časov, ko smo pošiljali prave razglednice svojim domačim in prijateljem? Tiste razglednice, ki so pričarale del lepot potovanja tistim, ki so ostali doma. Mogoče ste razglednice, ki ste jih dobili shranili na polico, mogoče ste jih z magnetom za nekaj časa imeli na hladilniku oz. dali v okvir namesto slike? A zagotovo je to bil spomin, ki je trajal dlje časa, saj ste se vsakič, ko ste videli podobo iz razglednice spomnili na prijatelja oz. družinskega člana, ki vam je poslal to razglednico. In začetek spomina se je začel, ko ste odprli poštni nabiralnik in vas je v njem, poleg računov in oglaševalskih sporočil, čakala čisto prava razglednica od nekoga, ki se je na potovanju spomnil na vas.

aplikacija thailand postcard vrt

Danes, v času dostopa do informacij kjerkoli in kadarkoli, smo večinoma navajeni pošiljati slike preko družbenih omrežij kot je Viber, Facebook, Whatsapp, Snapchat in drugi. Večinoma so to slike sebkov (selfie) na znamenitih destinacijah, rajskih plažah ali preprosto ob popularni lokalni hrani. Tudi to je lep spomin in s pomočjo družbenih omrežij lahko svojo potovanje oglašujemo veliko večji množici ljudi. A žal se v tem hitrem svetu ta slika in spomin izgubi v roku parih sekund in tudi sliko potovanj prijatelja večinoma nikoli več ne pogledamo, kaj šele da bi si jo natisnili.

Ko sva s svojim partnerjem potovala po svetu in iz različnih potovanj pošiljala razglednice  svojim domačim in prijateljem sva vedno naletela na isto težavo pri pošiljanju razglednic. Najprej je bilo potrebno razglednice poiskati. To je bilo razmeroma lahko, saj se papirnate razglednice še vedno prodajajo po kioskih, turističnih centrih, hotelih ipd. Naslednji izziv je kupiti znamko, ki jo pogosto ne moremo kupiti skupaj z razglednicami. In takrat se začne obiskovanje trgovin in spraševanje, če imajo znamke. Po nekem času znamke končno dobimo in sedaj je čas, da napišemo razglednice. To je najlepši del saj lahko opišemo del našega potovanja svojim bližnjim. Včasih je lahko tudi zamudno, ker bi želeli vsem napisati isto a žal, ko pišemo na roko ne moremo uporabiti kopiraj/prilepi. In ko so razglednice napisane in znamke prilepljene je potrebno poiskati še poštni nabiralnik kjer bomo lahko razglednice odposlali. In to je ponavadi najtežji del in pogosto se zgodi, da se vrnemo domov z napisanimi razglednicami .

S svojim partnerjem sva se slabo leto nazaj preselila na Tajsko, kjer sva začela raziskovati priložnosti za razvoj aplikacije, ki bi omogočala pošiljanje razglednic samo z uporabo pametnih telefonov. Tajska je 8 najbolj turistična dežela na svetu po obiskanosti, ima ugodno vreme in razmeroma ohlapno poslovno zakonodajo in zato ni potrebno investirati veliko denarja za zagon podjetja.

Ker smo v dobi pametnih telefonov in jih večina uporablja tudi na potovanjih sva poskušala z najino aplikacijo približati tradicionalno pisanje razglednic modernemu času.

Aplikacijo sva dala razviti indijskemu podjetju, ki je po 4 mesecih dostavilo izdelek, ki je bil plod najine ideje in njihovega tehničnega znanja.

Aplikacija Thailand postcard deluje tako, da uporabnik najprej izbere sliko Tajske iz bogate zbirke slik,ki sva jih s profesionalnim fotografom napravila na potovanju po Tajskem, uporabnik nato napiše sporočilo, doda naslovnika in se na koncu lastnoročno podpiše. Ko kartico plača in pošlje jo v najinem centru natisnemo, dodamo tajsko znamko in pošljemo.

 Z aplikacijo Thailand Postcard poskušava oživiti pošiljanje pravih razglednic. Zaenkrat je razglednico možno poslati samo z motivi Tajske a v prihodnosti, če bo stvar zaživela, bo imela aplikacija pokritih več držav. Aplikacija ni geografsko omejena in jo lahko uporabnik uporablja kjerkoli. To je praktično, če želi poslati kartice vnaprej in tako zagotoviti, da bodo kartice prišle pred njegovim prihodom oz. jih lahko napiše in pošlje na samem letališču pred odhodom domov oz. jih napiše celo doma. Kartice bodo vedno prišle natisnjene in poslane iz Tajske.

Thailand postcard aplikacija je tudi izredno praktična saj lahko uporabnik piše in pošlje razglednice medtem ko se vozi v vlaku ali avtobusu, poležava na plaži ali preprosto kadarkoli, ko ima čas. Vse kar potrebuje je pametni telefon in internetna povezava.

Aplikacija zaenkrat še ne omogoča pošiljanje lastnih slik kot razglednice, ker za to obstaja že vrsto drugih aplikacij na trgu oz. v app trgovinah. A če bo v prihodnosti vedno več ljudi želelo pošiljati lastne slike kot razglednice iz Tajske bomo to storitev vključili v našo ponudbo.

Torej, če vas pot ponese na Tajsko, spomnite se na aplikacijo Thailand Postcard, uporabite jo in pošljite tokrat pravo razglednico svojim domačim. Hvaležni vam bodo.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*