Ustanovitev podjetja je lahko mačji kašeljSi želite začeti novo poslovno pot, pa ne veste, kako? Koliko idej ste že imeli v življenju in kolikokrat ste bili prepričani, da bi z vašo idejo lahko uspeli, če bi le imeli denar, da bi s tem namenom ustanovili podjetje? Taka in podobna vprašanja se vam ne bodo več zastavljala, odkar je možno ustanoviti podjetje brez začetnega kapitala.

ustanovitev podjetja

Čas gospodarske krize je mnoge od nas prizadel z izgubo službe, propadom podjetja in izpadom osebnega dohodka. Ker je od nekdaj težko na novo začeti, se posamezniki težko postavijo nazaj na svoje noge. Hkrati je težko tvegati in začeti neko novo, samostojno pot. Prav zaradi težkih začetkov pa gospodarstvo zaostaja še bolj kot nekoč. Zato so se pojavile možnosti za ustanovitev podjetja brez kapitala in na tak način si lahko povečate možnosti za prodor ter uspeh v poslovnem svetu.

Najbolje, da o možnostih ustanovitve podjetja kar povprašate strokovnjake preko spodnjega obrazca.

Ustanovite podjetje brez kapitala!

Ime in priimek

Email

Vaše vprašanje

[honeypot PaDejCeLahko-112]

V nadaljevanju namenimo nekaj besed ustanovitvi podjetja, o kateri govorimo. Kako je mogoče podjetje ustanoviti brez začetnega kapitala, je verjetno vprašanje, ki si ga v tem trenutku vsi zastavljate. Odgovor je preprost – s pomočjo agencije, ki bo podjetje ustanovila namesto vas.

Kot veste, za ustanovitev podjetja potrebujete 7.500 € začetnega kapitala. Če tega nimate, je vaša pot v osnovi precej otežena, razen če se spustite v sodelovanje z agencijo, ki se ukvarja z ustanavljanjem podjetij. Ta bo namesto vas vložila začetni kapital in vam tako izjemno olajšala že tako težak začetek. Agencije, ki se s tem ukvarjajo, namreč ustanovijo podjetje, vložijo začetno vsoto in pripravijo vso potrebno dokumentacijo, s pomočjo katere boste vi pred notarjem to podjetje prevzeli. Agencija torej uredi vse potrebno v najkrajšem možnem času, vi pa za njihovo storitev nekaj malega plačate njim, nekaj pa notarju, ki bo uradno uredil prepis podjetja z agencije na vas.

Pa je to legalno? Seveda je, gre za postopek, ki je speljan preko posameznih pogodb in tako popolnoma v skladu z Zakonom o gospodarskih družbah (ZGD-1). Zakon namreč dopušča prenos podjetja preko pogodb, brez da bi novi lastnik moral še enkrat vložiti ustanovitveni kapital. Vložil ga je namreč že prejšnji lastnik, v vašem primeru agencija, zato je popolnoma nepotrebno, da ob prevzemu podjetja to naredite tudi vi.

Agencija bo namesto vas praktično ustanovila novo podjetje, zato bo to popolnoma prosto vseh dolgov in obveznosti. Podjetje bo ustanovljeno precej hitreje kot če bi to delali sami, saj se s tem na agencijah ukvarjajo strokovnjaki, ki za razliko od vas dobro poznajo celoten postopek. Vendar pa se tu skriva tudi možnost, da vam bo agencija prodala podjetje, ki se v resnici utaplja v dolgovih. Zato pazite! Podjetje kupite izključno od agencije, ki vam bo z dokazili izkazala, da gre za novo podjetje, s katerim ni še nihče posloval in boste tako vi prvi in edini, ki bo s kapitalom podjetja delal v praksi. Kot veste, se na prostem trgu namreč z lahkoto pojavi kdo, ki skuša izkriviti sistem in se z goljufijami dokopati do dodatnega zaslužka.

ustanovitev doo

V Sloveniji poteka ustanovitev doo podobno kot ustanovitev podjetja v tujini. Hkrati lahko izvedejo ustanovitev podjetja tujci pri nas in mi v tujini. Postopki so več ali manj povsod precej podobni, cene pa se razlikujejo od agencije do agencije, čeprav verjetno več kot 1000 € za izpeljavo postopka in notarske stroške ne boste odšteli v nobeni agenciji. Registracija podjetja, določitev dejavnosti in podobno je najpogosteje že vključeno v tej ceni.

Ustanovitev podjetja je povezana tudi z njegovim imenom. Agencija bo po vsej verjetnosti podjetju dala ime, ki si ga bo izbrala sama, vendar pa za to nikar ne skrbite. Možna je sprememba imena in skoraj v vseh primerih je ta že vključena v ceno, ki jo boste plačali za sam postopek. Tako bo lahko vaše podjetje imelo ime, ki si ga boste sami izbrali in vas bo predstavljalo v najboljši možni luči.

Pomembno! Ustanovitev podjetja s strani agencije ne pomeni, da vi niste lastnik tega podjetja. Seveda ste, lastništvo se na vas prenese prav s pogodbo, ki jo boste vi in agencija podpisali pred notarjem. S trenutkom podpisa boste vi postali popoln lastnik, agencija pa pri vašem lastništvu ne bo imela nič, niti ne bo udeležena pri deljenju dobička podjetja, razen če se bosta dogovorila drugače.

Torej, če razmišljate, kako se podati na poslovno pot brez denarja, je ustanovitev doo na tak način izredno dobrodošla možnost. Ob skrbni izbiri agencije, ki bo to uredila za vas in ob pravi poslovni ideji lahko že v prihajajočem letu žanjete uspehe na poslovnem področju. Zato se čim prej pozanimajte o zadevi in razmislite o tem, kako enostavno bi bilo vaše življenje, ko bi bili končno sam svoj direktor. Uspešen direktor seveda, o vaših sposobnostih tako ali tako ne dvomimo.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*