Uvoz avtomobila brez stresa in skritih stroškov

Uvoz avtomobila je zadnja leta zelo aktualen, ker se vse več ljudi odloča za neobičajne avtomobile ali cenejše, kot so pri nas. Lahko so rabljeni ali novi. Vendar je uvoz avtomobila v Slovenijo pravno zahteven zalogaj, ker je potrebno poznati zakonodajo v Sloveniji in tujini, da je vse v redu tudi pri prenosu lastništva. Poleg tega je dobro poznati trg in prodajalce, da ne pride goljufij, kar se rado dogaja zadnje čase. Če želite, da bi bil za vas uvoz avtomobila povsem brez stresa in skritih stroškov, se obrnite na posrednika pri nas, kot je predlog na zgornji povezavi.

uvoz avtomobila

Uvoz avtomobila brez težav

Da bi bil uvoz avtomobila transparenten in brez težav se obrnite na posrednika, ki se vsak dan ukvarja s tem, da uvaža avtomobile od vsepovsod in gotovo pozna vse trike in zakone, ki jih je treba upoštevati pri tem. Eden od takih posrednikov je Rovando cars, ki garantira, da boste želeni avto dobili hitro in brez zapletov ter brez skritih stroškov.

Uvoznik bo dal garancijo na avtomobil in če bo kasneje kaj narobe, da bi bila skrita napaka, jo boste lahko uveljavili. Če greste kupovati na lastno pest, potem tega ne bo. Če bo karkoli narobe, boste stroške krili sami, ki pa znajo biti tudi zelo visoki. Tako lahko avto preplačate ali ga celo ne dobite. Če je ukraden, pa vam ga odvzamejo in kupnine ne boste dobil nazaj. Verjetno na vse to niti mislili niste, pa se dogaja.

Ko se odločite za uvoz avtomobila iz tujine, je treba na avtomobil nekoliko počakati. To pa predvsem zaradi tega, ker je treba prej prodajalca in avtomobil preveriti, kar bo za vas naredil uvoznik. Bolje se je prej prepričati, da je vse v redu, kot potem reševati zaplete. Vam ne bo treba storiti ničesar, saj bo za vse za vas uredil posrednik.

Zakaj kupiti avtomobil iz tujine?

Večina meni, da je uvoz avtomobila zaradi dodatnega stroška, ki ga je pri tem treba plačati, dražji, vendar to ni res. V tujini, če vzamemo pod drobnogled Nemčijo, so avtomobili na splošno cenejši. Tudi izbira je vleko večja in ker je ponudba večja, so cene tudi nižje. Kljub dodatnemu strošku uvoza je uvoženo vozilo še vedno cenejše, kot če ga kupite pri nas.

Ravno zaradi tega, ker je ponudba večja, boste tudi precej lažje našli dobro rabljeno vozilo za sebe. Nekateri si zamislijo, kakšen naj bi bil avtomobil, vendar se ga pri nas ne da dobiti ali pa je res drag, saj se prodajalec zaveda, da lahko zviša ceno.

Kako poteka uvoz avta?

Dan uvoza avtomobila se šteje takrat, ko prejme prodajalec kupnino. Potem mora še davčni organ prepoznati vlogo za uvoz in odmeriti davek. Šele na to se lahko izvede homologacija, ki je podlaga za registracijo vozila pri nas. Vsaka država ima svoje administrativne zanke, ki pa so posredniku znane in zato ne bi prišlo do nepotrebnega čakanja na vozilo.

Pri uvozu avta bo posrednik potreboval vaše sodelovanje in sicer vaš osebni dokument, dokazilo o plačilu davka, potrdilo, da vozilo ni bilo še nikoli registrirano pri nas, zavarovalno polico, tehnični podatki avta in podatke z registrske tablice. Vse ostalo bo posrednik uredil sam.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*