V spolnosti lahko uživamo sami ali v dvoje

Spolnost večinoma povezujejo z romantičnimi zvezami in ljubeznijo. A dejstvo je, da ni treba, da so spolni užitki povezani s čustvi. Povsem dobro se lahko zadovoljimo tudi sami ali pa si užitke delimo z osebo, na katero nas ne vežejo romantični občutki.

erotična trgovina spolnost ljubezen

Če si želite spolnosti brez čustev, povezanih z njo, a si ne morete pomagati, da se ne bi navezali na osebo, s katero si delite užitke, potrebujete najprej nekaj dela na sebi. Ugotovili bomo, da je boljše, da se v nekatera razmerja pač ne spuščamo.

  1. Ne spuščajmo se v spolna razmerja s prijatelji ali bivšimi partnerji. Oboje bo neizogibno na plan privleklo čustva, za katera smo si obljubili, da jih ne bo.
  2. S partnerji smo iskreni. Že takoj osebi, s katero si želimo spolnega stika, povemo, da bo razmerje zgolj telesno in da se ne nameravamo čustveno vplesti. Če boste drugi osebi lagali oziroma ji prikrivali, lahko to pripelje do precej nerodnih situacij. Prav tako je prav, da spodbujamo partnerja, naj bo tudi on iskren z nami. Razmerjem, kjer je jasno, da si drugi partner želi tudi čustvene vpletenosti, se izognimo, ne glede na fizično privlačnost, ki jo morda čutimo do te osebe.
  3. Ne preživljamo preveč časa skupaj. Ljudje, ki skupaj preživljajo daljša časovna obdobja ali ki so pogosto eden z drugim, se neizogibno navežejo drug na drugega. Če se želimo izogniti temu, da bi se navezali na osebo, s katero smo v spolnem razmerju, ali da bi se ta oseba navezala na nas, omejimo količino časa, ki ga preživljamo skupaj, čeprav si morda pogosto zaželimo bližine te osebe.
  4. Naučimo se uživati sami. Takole to gre: če je naš užitek pogojen z bližino oziroma dejanji druge osebe, si bomo želeli čimveč časa preživeti s to osebo in bomo doživljali negativna čustva, ko bo ob nas. To pa je ravno nasprotno od tega, česar si želimo, ko govorimo o spolnosti brez čustev. Če se naučimo uživati sami s seboj, so možnosti, da se bomo na osebo navezali do te mere, da brez nje ne bomo mogli, mnogo manjše. Tudi, ko ob nas ni nikogar, se moramo naučiti uživati v spolnosti. Na poti do tega nam lahko pomaga naša najbližja erotična trgovina. Erotična trgovina ni tak bav bav, kot se nam morda zdi. Tako kot v vsaki drugi trgovini se lahko sprehodimo med policami, si vzamemo čas in si ogledamo ponudbo. Prodajalcu ali prodajalki lahko brez težav zastavimo kakšno vprašanje, ki se nam poraja. Brez skrbi, ljudje, ki delajo v oziroma obiskujejo erotične trgovine, vas ne bodo obsojali. Erotična trgovina je pravzaprav prva postaja do odkrivanja samega sebe in uživanja v lastni družbi. Če nam je misel na obisk takšne trgovine v fizični obliki še vedno neprijetna, obstaja tudi na spletu mnogo trgovin, kakršna je erotična trgovina Svet užitka. V spletnih trgovinah lahko nakupujete, brez da bi morali zapustiti udobje lastnega doma, skoraj vse pa pakete dostavljajo na izredno diskreten način, tako da samo vi veste, kaj je pravzaprav v njem.

Zdaj, ko veste, kako uživati sami s seboj, bo tudi spolnost z drugo osebo bolj sproščena. Če si spolne užitke delite še s kom, se nikar ne pozabite zaščititi. Najpogosteje uporabljena in najlažje dostopna oblika zaščite so kondomi. Najbolj založena s kondomi različnih  barv, oblik in funkcij, je gotovo erotična trgovina, bolj pogoste vrste kondomov pa lahko kupimo tudi v bližnjem marketu, drogeriji ali lekarni. Kondomi ne preprečujejo le prenosa spolnih bolezni, temveč tudi ščitijo pred neželeno nosečnostjo – zadnja stvar, ki si jo verjetno želite, je otrok z osebo, do katere ne gojite nobenih čustev, kajne?

Opremljeni s potrebnim znanjem, čustveno zrelostjo in (ne pozabite!) kondomi se le odpravite na pot do užitka, sami ali s kom drugim.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*