Valentino Rossi zopet pri Yamahi

VALENTINO ROSSI

Valentino RossiIme znanega motorista kot je Valentino Rossi je zagotovo znano že vsem. Znano je namreč, da je Valentino Rossi v samo desetih sezonah pobral kar 7 kron. Njegova prva zmaga je bila leta 1997 z motorjem Aprilia in sicer si je pridobil naslov svetovnega prvaka. Nato se je odločil, da bo presedlal v močnejši razred motorjev, s tem pa si je še enkrat zagotovil naslov svetovnega prvaka. Naslov svetovnega prvaka je branil kar nekaj časa, vendar sta ta naslov prevzela dva druga motorista. Kljub temu se ni vdal in je na lanski dirki za Veliko nagrado Malezije znova dokazal, da je najhitrejši. Tako mu je ponovno uspelo osvojiti ter ubraniti še sedmi naslov svetovnega prvaka. Kot je razvidno iz njegove zgodovine je Valentino Rossi že zelo mlad vzljubil dirkanje. Svoje izkušnje je začel nabirati najprej na štirih kolesih in sicer v kartingu. To so mu ponudili starši, ker so se bali za njegovo življenje, saj je motor veliko bolj nevaren od samega karta. Glede na to, da je Valentino Rossi rojen dirkač, mu je šlo v kartingu zelo dobro in je bil zelo uspešen. Vendar to ni bila njegova želja in je presedlal na mini-moto. Kot vsak je imel tudi omenjeni dirkač svojega vzornika oziroma svoj idol in sicer je bil to na žalost že pokojni svetovni prvak v reliju Colin McRae. Rossijev vzornik je namreč Rossija naučil vse pomembne osnove, ki so nujno potrebne za dirkanje v reliju.

ŽELJA:

Glede na njegove uspehe so mu ljubitelji dali kar vzdevek doktor motociklizma. Kot je že znano, je omenjena oseba velik ljubitelj dirkanja. Njegova želja je, da bi preizkusil tudi dirkanje v formuli 1, vendar mu do sedaj to še ni uspelo. Je pa znano, da je formulo že vozil kot nekakšno testiranje. Verjetno se ravno zaradi tega vsako leto poda na reli dirko. Na tem področju mu ne gre ravno najbolje, vendar je bil na eni izmed dirk po koncu tekme na 12 mestu in je za samim zmagovalcem zaostajal le slabi 14 minut. Valentino Rossi

MOŠTVO:

Po dveletnem sodelovanju z Ducatijem se je Valentino Rossi vrnil v svoje moštvo po imenu Yamaha. V svoji bogati karieri je namreč s tem moštvom dosegel največ uspehov. Takoj po sami zamenjavi moštva je Valentino Rossi osvojil drugo mesto, kar pomeni še napeto tekmo med vsemi ostalimi dirkači.

Njegovo drugo mesto je sicer kar dober dosežek vendar zanj to ni dovolj. Njegovo mnenje je, da največ kar lahko dosežeš je to, da zmagaš. Sicer je drugo mesto res blizu popolnosti vendar to ni njegov cilj.

Komentarji so zaprti