Vhodna vrata po meriVrata so tisti element našega doma, ki nam in obiskovalcu omogočajo prvi fizični stik s hišo ali stanovanjem. Vhodna vrata po meri so način, kako si za ta stik zagotoviti točno tak občutek in izgled, kot si ga želite.

Simboli, kot so vrata, imajo mnogo različnih pomenov, ustvarjajo takšne in drugačne prehode. Če pomislite, ste tudi sami stopili že skozi številna vrata. Ali so bila med njimi morda kakšna, ki so se vam posebej vtisnila v spomin? Morda si želite, da takšen vtis pustijo vaša vrata? Ali si le želite, da ustvarijo dober, domačen in prijeten prvi vtis?

V vsakem primeru bodo pri nas izdelana vhodna vrata po meri dosegla želeni učinek. Imeli boste vrata, kakršnih nima nihče drug, prilagojena pa bodo izključno vašim željam ter dimenzijam in videzu vašega prostora.

vhodna-vrata-po-meri

Kaj je pomembno pri izbiri vhodnih vrat?

V današnjem času seveda ni pomemben le videz vhodnih vrat, temveč tudi njihova kvaliteta in karakteristike, ki vam bodo omogočile, da se boste počutili varne pred različnimi zunanjimi vplivi.

Ne glede na to, kaj v tem trenutku zapovedujejo trendi opremljanja stanovanjskih objektov, vhodna vrata obstajajo v vseh mogočih različicah – od najbolj minimalističnih do zelo natančno izdelanih lesenih kompozitov. Ločimo jih tudi glede na vrsto uporabe – vhodna vrata v sam stanovanjski objekt ali pa vhodna vrata v notranje bivalne prostore. Vaša vhodna vrata po meri bodo prilagojena le vam in vašim zahtevam.

Kako se odločiti?

Izbira vhodnih vrat je velika – izdeluje se jih iz vezanih plošč različnih debelin in lastnosti, MDF plošč, iz lesa ali alu-lesa. Izbirate lahko med različnimi vrstami lesa, oblikami in barvami. Osnovni material je mogoče kombinirati z dodatkom stekla za popestritev videza in boljšo svetlobo. Vrata so lahko enokrilna ali v dvokrilni izvedbi za večje prehode, torej velikih dimenzij – do krilne širine 150 cm in krilne višine 300 cm.

Izbrati je potrebno tudi ostale sestavne dele vrat. Odločiti se morate, katero vrsto zaklepanja želite, vrsto kljuke in cilindrični vložek. Pomemben del izbora so še kvalitetna nasadila (vidna ali skrita, vijačenje v dveh stičnih točkah onemogoči zvračanje, nastavljiva zaradi pomoči triosne regulacije) in površinska obdelava z dolgo obstojnimi večslojnimi barvni premazi. Vgradi se 3-točkovno ali tudi 5-točkovno varnostno zaporo. Seveda vam pri odločitvah z veseljem svetujemo.

Vhodna vrata po meri morajo nuditi tudi zadostno toplotno in zvočno, po možnosti tudi požarno izolacijo.

Pred dejansko izbiro in nakupom se je potrebno s ponudnikom posvetovati, kje bodo vrata vgrajena in ali obstajajo kakšni posebni pogoji, katere bi bilo potrebno upoštevati pri izdelavi (namembnost objekta, ogrevanje, obremenitev z vlago, …).

Vhodna vrata po meri

Lesena vhodna vrata po meri

Če si želite lesena vhodna vrata po meri, boste v domu pričarali toplino, ki jo lahko daje le les. Struktura lesa lahko poteka v prečni ali vzdolžni smeri, lahko so preprostih, minimalističnih oblik ali pa z skrbno izrezljanimi detajli. Slednja so še posebej primerna za vhode v kleti. Čeprav gre za les, se bodo takšna vrata skladala ne le z obstoječimi starejšimi objekti, temveč bodo odlično dopolnila tudi videz moderne arhitekture. Ker je les naraven material, je idealen za bivalne prostore, ne vpliva na naše zdravje, poleg tega pa ni zahteven material za nego in je zelo dolgo obstojen ter enostaven za vzdrževanje.

Masivni les ima že sam po sebi dobre izolacijske lastnosti, dobro razmerje med težo in trdnostjo, kar pomeni kvalitetno zaščito pred vremenskimi in ostalimi vplivi. Lahko bi rekli, da nas ščitijo tudi pred ognjem, saj masiva gori izredno počasi.

Še niste prepričani?

Za vaše želje je mizarstvo Markelj prava izbira. Skupaj z vami bomo našli idealno rešitev ter izdelali vrhunska vhodna vrata po meri, ki jih bo vam in vašim gostom v veselje pogledati in odpreti vsakič, ko boste vstopili v notranjost.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*