Video domofon za večjo varnost vašega doma

Pred običajnimi domofonskimi sistemi ima video domofon številne prednosti, zato video domofon postaja vse bolj priljubljen. Lastnikom stanovanj zagotavlja večjo varnost in udobje, saj lahko vidijo, kdo je pred vrati, ne da bi jih morali odpreti. Na trgu je na voljo več različnih vrst video domofonov, zato je pomembno, da jih pred nakupom dobro preučite. V tem vodniku boste našli vse informacije, ki jih potrebujete, da se boste lahko informirano odločili, kateri video domofon je pravi za vas.

Video domofon

Kaj je video domofon?

Gre za sistem, ki s pomočjo kamere omogoča lastniku stanovanja, da vidi, kdo je pred vrati, in nato lahko z osebo govorijo prek domofona. Namestitev video domofona ima več prednosti: preden odprete vrata, lahko vidite, kdo je pred vrati, zato ste lahko prepričani, da ne spuščate nezaželenih obiskovalcev. Če nekoga pričakujete, vam ni treba odpirati vrat, da bi ugotovili, kdo je tam, zato lahko prihranite čas. Nekateri video sistemi za vstop v hišo odlikujejo dodatne varnostne funkcije, kot so sistem za vstop brez ključa in alarmni sistem.

Katere so različne vrste video sistemov za vhodna vrata?

Obstajata dve glavni vrsti video domofonov: žični in brezžični. Žični sistemi so priključeni na napeljavo vratnega zvonca v vašem domu, zato jih je treba strokovno namestiti. Brezžični sistemi so povezani z domačim omrežjem Wi-Fi. Pri nakupu video domofona je treba upoštevati več stvari: če niste vešči električne napeljave, je najbolje izbrati brezžični sistem, ki ga je enostavneje namestiti. V primeru, da je sistem brezžičnega oddajanja podatkov vgrajen v brezžično omrežje, se prepričajte, da je izbrani sistem združljiv z napeljavo vratnega zvonca in domačim omrežjem Wi-Fi. Ločljivost kamere in nočni vid so pomembni dejavniki, ki jih je treba upoštevati pri izbiri video domofona. Višja kot je ločljivost, bolj jasna je slika. Nočni vid je pomemben, če želite ponoči videti, kdo je pred vašimi vrati. Kakovost zvoka domofona je prav tako pomemben dejavnik, ki ga je treba upoštevati. Osebo pred vrati morate jasno slišati. Video domofon mora biti enostaven za uporabo. Upravljanje mora biti intuitivno in lahko razumljivo.

Kako video domofoni delujejo?

Video sistemi za vstop, znani tudi kot video domofoni, zagotavljajo dodatno raven varnosti in miru, saj vam omogočajo, da vidite obiskovalce in z njimi komunicirate, preden jih spustite v svoj dom. Video domofon je običajno sestavljen iz dveh delov: zunanje enote (nameščene na vhodnih vratih ali v njihovi bližini) in notranje enote (običajno slušalke ali monitorja, nameščenega na steno v notranjosti vašega doma). Zunanja enota ima kamero in mikrofon, tako da lahko vidite in slišite, kdo je pred vašimi vrati. Notranja enota ima tudi zvočnik in mikrofon, da lahko komunicirate z osebo zunaj. Nekateri sistemi imajo tudi tipkovnico, s katero lahko na daljavo odklenete. Večina sistemov omogoča tudi dodajanje dodatnih notranjih enot, tako da lahko vidite obiskovalce in komunicirate z njimi iz različnih delov doma. Notranjo enoto lahko na primer namestite v dnevno sobo, drugo pa v kuhinjo. Nekateri sistemi imajo tudi dodatne funkcije, na primer vgrajen domofon, s katerim lahko komunicirate z drugimi ljudmi v vašem domu, ali avtomatsko odpiranje vrat, s katerim lahko obiskovalce spustite, ne da bi vam bilo treba vstati.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*