VIDEO: Moški iz zamrznjenega jezera rešil dva psa

Tim Yuri iz mesta New York je med sprehodom opazil dva psa, ki sta bila ujeta v zamrznjenem jezeru. Takoj se je slekel in jima odhitel na pomoč.

Pred kratkim je odšel na sprehod ob jezero skupaj s svojo ženo in psom. Ko so hodili ob zamrznjeni gladini, sta z ženo opazila, da sta po ledu na sredini jezera hodila dva psa.

Led se je pod psoma nenadoma vdrl in padla sta v vodo. Yuri je vse to na srečo opazil in se takoj odpravil na pomoč. Hitro se je slekel in odbrzel v zamrznjeno vodo, takoj za njim pa je bila tudi njegova psička Kira.

Yuri je z rokama razbil zamrznjen led in ustvaril pot, po kateri sta za njim lahko izplavala ujeta psa. Sprva je pomagal prvemu psu, ki je bil bližje, potem pa je šel še do drugega psa, ki je bil ujet v debelejši led, zato je bilo njegovo reševanje napornejše.

Yuri je odraščal v Rusiji in ko je bil star sedem let ga je njegov dedek naučil kako pravilno plavati v mrzli ali zamrznjeni vodi. Povedal je, da se je spomnil dihalne tehnike, katero mu je pokazal njegov dedek, kar mu je zelo pomagal pri podvigu.

Sprva je rešil enega psa, potem pa je šel še po drugega. Pri reševanju mu je pomagala njegova psička Kira, ki ga je vestno spremljala in plavala zraven njega med reševalno akcijo.

Yurijevo reševanje psov je posnela na svojem mobilnem telefonu njegova žena, Melissa Kho, ki je povedala, da je lastnica obeh psov bila v bližini na obali. Ko je opazila, da sta ji psa pobegnila in padla v led ter ju je Yuri rešil in varno pripeljal na obalo, je bila zelo hvaležna in se njemu ter psički Kiri iskreno zahvalila.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*