Aktualna napoved za vreme CresPreverite napoved vremena, dnevne temperature ter smer vetra za Otok Cres in se odpravite na dopust brez skrbi!

Cres je največji in najdaljši hrvaški otok. Leži na severu Jadrana v Kvarnerskem zalivu, do njega pa se lahko pripeljemo s trajekti iz Istre ali otoka Krk. Ugodno vreme Cres je vplivalo na poseljevanje otoka že po koncu 2. ledene dobe. Za otok je značilno sredozemsko podnebje, kar pomeni, da je Cres primeren za obisk v kateremkoli letnem času. Januarja, ki je najhladnejši mesec, v povprečju namerijo 7,5°C. Najtoplejši mesec je julij s povprečno temperaturo 23,7°C, takrat toplo morje privabi številne plavanja željnih ljudi. Padavine so enakomerno razporejene skozi vse leto. Letno jih pade med 950 in 1050 mm, kar sicer ni veliko, a kljub temu je dobro preveriti, kaj napoveduje vreme Cres. Severni in vzhodni del otoka sta izpostavljena močnim sunkom burje, medtem ko je južni del otoka zaščiten pred vplivi burje. Prijetno vreme Cres je tudi pripomoglo k nastanku več kot 100 zdravilnih rastlin in oljčnih nasadov, na otoku pa prebiva tudi veliko vrst kač.

Na otoku Cres so za ogled na voljo številne kulturne znamenitosti, kot so cerkve in samostani, muzeji, galerije, mestni stolp, Valunska plošča itd. Za ljubitelje pešačenja in planinarjenja so prava poslastica pohodi po označenih in neoznačenih poteh otoka Cres. Lepo vreme Cres nas lahko tudi privabi k obisku Plave špilje, ki z igro svetlobe in vode pričara čudovito doživetje.