Vremenska napoved za otok PagPreverite napoved vremena, dnevne temperature ter smer vetra za Otok Pag in se odpravite na dopust brez skrbi!

 

Otok Pag leži v severni Dalmaciji ob Velebitskem kanalu in je po velikosti peti največji hrvaški otok. Vreme Pag je poleti zelo prijetno, zato je otok ena zelo priljubljena počitniška destinacija za turiste iz srednje Evrope. Kopalna sezona traja kar okoli 120 dni, morje pa se ogreje do prijetnih 24°C. Podnebje na otoku je mediteransko. Zanj so značilna vroča poletja in mile zime. Povprečna poletna temperatura zraka je 28°C, povprečna zimska pa 10°C. Vreme Pag je največkrat sončno, saj na otoku letno zabeležijo kar 280 sončnih dni. Padavin je zelo malo, največkrat v obliki kratkotrajnih ploh. Otok je zaradi lege pod Velebitom izpostavljen silovitim udarom burje. Vetrovi s seboj prinašajo slano meglico, ki pada na pašnike. To je privedlo do razvoja pašništva, zato je Pag znan po odličnem paškem siru in paškem pršutu. Zaradi ugodnega podnebja sta se na otoku razvila tudi vinogradništvo in sadjarstvo.

Čeprav si nas večina želi zgolj poležavanja na čudovitih prodnatih in peščenih plažah, pa nas lepo vreme Pag lahko privabi k ogledu bogate zgodovinske in kulturne dediščine na otoku. Zanimiv za ogled je stari način pridobivanja soli. Na mestnih ulicah se še vedno neguje tradicija izdelovanja paške čipke. Med poletjem se na otoku odvijajo številne folklorne prireditve in karnevali z značilno godbo na pihalih in tradicionalnimi nošami. Naj nam bo vreme Pag v pomoč pri izbiri pravega termina za počitnice na tem otoku.