Vrtne garniture – kako in kaj izbrati v pestri spletni ponudbi?

V toplejšem delu leta je res prijetno v prostem času posedati na balkonu, terasi ali na vrtu. A da ob tem res lahko uživate, je potrebno udobje, kot si ga zaslužite. To pa je mogoče le ob predpostavki, da v pestri ponudbi vrtne garniture, izberete primeren kos garniture za vaš priljubljeni kotiček na balkonu, terasi ali vrtu ob hiši. Pri izbiri in nakupu vaše nove vrtne garniture morate najprej vedeti, za kakšen namen jo boste uporabljali in koliko časa boste preživeli zunaj. V kolikor velikokrat povabite družino, prijatelje in sosede na kavo, čaj, popoldanski klepet, ali na piknik konec tedna, potem bo za vas zagotovo prava izbira vrtna garnitura večjih dimenzij, da boste vsi lahko uživali v udobju. Če pa raje uživate v dvoje, si želite mir in intimo, pa bodo za vas prava izbira manjše vrtne garniture. Manjše garniture na prvi pogled spominjajo na sedežne in fotelje, ki jih imamo običajno v dnevnih prostorih. Zaradi svoje majhnosti in prilagodljivosti jih kaj hitro lahko vedno znova premaknete v različne kotičke okolice hiše, da se lahko v najhujši vročini skrijete pred žgočim soncem, zgodaj spomladi in v jeseni pa uživate na prijetnem soncu, kjer uživate ob pitju čaja in klepetu.

vrtne garniture

Iz kakšnega materiala naj bo izbrana vrtna garnitura?
Ob nakupu vrtne garniture se vedno odločite za najkakovostnejše materiale, kljub temu da je kakovostnejši material tudi nekoliko dražji. A kakovostne vrtne garniture vam bodo na dolgi rok dobro služile, še posebej v primerih, ko bodo le-te postavljene na prostem. Izpostavljene bodo različnim vremenskim vplivom (močnemu soncu, megli, dežju, vetru in tudi snegu), zato bodo le vrtne garniture, ki so najbolj kakovostne, stabilne in obstojne, lahko preživele in doživele dolgo življenjsko dobo. Najbolj priporočljivo je izbrati les v kombinaciji s kovinskim ogrodjem, prednost pa zagotovo predstavljajo tudi predloženi vezniki za čvrsto povezavo sedežev. Ker različni vremenski pogoji lahko les hitro poškodujejo, izberite vrtno garnituro, ki je zaščitena pred UV sevanjem in vlago oz. na drug način poskrbite za zaščito v obliki strehe ali sprotnega pospravljanja v notranje prostore.

Izberite stil vrtne garniture, ki vam je všeč in sovpada s stilom zunanjosti in notranjosti hiše
Nikar ne pozabite izbrati vrtne garniture, ki bo odgovarjala vašemu okusu in preferencam, hkrati pa naj sovpada s stilom opreme notranjosti in zunanjosti hiše. Če vam je všeč klasične ali starinski stil, potem podobo svoje okolice hiše ali stanovanja uredite z različnimi odtenki povsem lesenih vrtnih garnitur, za udobje pa poskrbite s številnimi raznolikimi dekorativnimi blazinami, ki so lahko enobarvne ali z različnimi vzorci, če jih boste kombinirali, naj bodo barvno usklajene z ostalo opremo na balkonu, terasi ali vrtu. Če pa si tudi okolico hiše želite urediti, v kar se da modernem in malce bolj prefinjenem stilu, potem pa izberite oblazinjene vrtne garniture, v obliki črke L ali pa polkrožne, nekoliko nižjih in barvno kombiniranih v temnejše–svetlejših odtenkih. V tem primeru se nikakor ne omejujte v standardne postavitve, ampak izkoristite različne možnosti postavitve – klasično, kotno, polkrožno itd. prepustite se domišljiji in željam.

vrtne garniture

Nikar ne pozabite na udobje in dodatke
Izbrana vrtna garnitura bo lepa na pogled že zaradi tega, ker bo nova, a lahko jo še malce polepšate z izbiro dodatkov, kot so na primer okrasne blazine, odeje itd. Na drugi strani pa lahko izbrani vrtni garnituri dodate tudi gugalnico, ležalnike, senčnike, žar, seveda v ujemajočem stilu in barvah. A ne nakupite preveč dodatkov, tudi v tem primeru naj velja, da je manj, več.

Ne pozabite, da bo treba vrtno garnituro in vse dodatke čez zimo skladiščiti
Glede na pestro ponudbo vrtnih garnitur na spletu smo prepričani, da vam je poleg garnitur všeč tudi drugo vrtno pohištvo in da bi jih več tudi kupili, a ne pretiravajte s številom kosov. Zakaj? Ker je treba v hladnejšem delu leta vse vrtno pohištvo in izbrane vrtne garniture nekje tudi skladiščiti, seveda v primernih pogojih. Način skladiščenja je seveda nekoliko odvisen od materiala, iz katerega materiala bo izdelana, vaša izbrana vrtna garnitura in ostalo vrtno pohištvo. Če boste izbrali kovinsko mizico, jo lahko pozimi postavite le pod nadstrešek, če pa se boste izbrali kovinsko vrtno garnituro v kombinaciji z lesom, pa vam priporočamo, da jo pospravite v varno zavetje kleti ali garaže. Še pred nakupom premislite, kako velik prostor boste potrebovali za vrtno garnituro, kjer bo preživela hladnejši del leta. Ni pa pomembno samo, da bo prostor dovolj velik, ampak tudi, da bodo pogoji za hrambo primerni, da se med skladiščenjem vrtna garnitura ne poškoduje. Tudi v kleti ali garaži sta namreč pomembni temperatura in vlažnost zraka. Primerni pogoji za skladiščenje pomeni, da boste vrtno garnituro in ostalo vrtno pohištvo uporabljali daljše časovno obdobje, kar pa je tudi namen nakupa, kajne?!

Za konec pa še en pomemben nasvet, pred nakupom vrtne garniture na spletu, se pozanimajte tudi, ali vam jo pripeljejo na dom.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*