Za dušo in telo : POGLED NA CVET

Pomlad, narava v cvetju ….oglejmo in zaživimo

Čas , katerega vsi pričakujemo z veseljem. Otroci, kateri se veselijo lepih toplih in sončnih dni. Lahko tekajo brezskrbno nagajivo naokoli po travnikih, potkah, ogledujejo naravo kako se prebuja, poslušajo ptičje petje, vidijo prečudovite mlade mucke, kužke, ovčke….. in polno cvetja. Dovolj, da ga natrgajo in odnesejo domov svoji mamici.

 

pomladi_narava

Radi ga imajo tudi mladi fantje in dekleta. Marsikje se rodi nova prelepa ljubezen. Pohajanje ob potoku, samotnih poteh, pogled v nebo, šumenje toplega vetra…. Vse to je pomlad, prelepi letni čas. Čas ki nam prehitro zbeži. Zato ker je lep.

Mamice z vozički, majhnimi , zelo majhnimi otročki imajo rade naravo. V prelep pomladni dan odpeljejo svoje otročke na sprehode, na travnik lovit metulje, poslušat ptičke in jih ogledovati kako poskakujejo iz veje na vejo. Loviti metulje je pa še lepše. Metulji so vseh barv. Tako kakor je narava, pomlad…ta prelep letni čas.


Teči, teči dekle za metuljem …

 
Starejši ljudje posedajo po klopcah v parkih, pred hišami in domovi. Nekateri samo gledajo in se spominjajo svoje preteklosti. Drugi spet v prijetnem pogovoru skupaj obujajo spomine na mlada leta. Pogrejejo se na čudovitem toplem soncu. Vse to je del narave, prelepe pomladi, prelepega pomladnega časa.

Po kmečkem dvorišču slišiš mamo kokljo kako kliče svoja piščeta skupaj.

Glasno se odzivajo in čivkajo. Stara mati jim natrosi krme, pšenice, koruze. Za piščančke pa še posebej lepo poskrbi in jih nahrani. Smešni so. Skobacajo se v skledo in z nožicami zgrebajo ven hrano in se glasno prepirajo, čivkajo med seboj.


Okenske police so že pripravljene na prve cvetoče rože.

Nekatere se že lepo bohotijo na okenskih policah in balkonih, terasah…..pridne gospodinje jih z vsem srcem zalivajo in se pogovarjajo z njimi. Rože, cvetje….to ti nudi veliko veselja ob vstopu v pomlad. Imaš stik z naravo.


Gledaš cvetove,

… cvet je lahko en sam in ti že veliko pomeni. Pomisliš lahko na en trenutek v življenju, katerega ti je ravno tak cvet prinesel veliko veselja. Mogoče pa tudi gorja, samo en cvet…. Kdo bi to vedel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Travniki so mavričnih barv,

gozdovi spreminjajo barve iz svetlo zelene v temnejšo, ponekod belo, roza, rdečo…. Odvisno od cvetov na krošnjah dreves. Kakšen lep pogled je na cvetoči hrib, cvetoč travnik, polje ki že daje prostor rdečemu maku. Ravno prav poživi rdeča barva okolico, njivo, travnik….

 

Prepletanje teh prelepih pomladnih barv

pomladne narave, cvetov in barvitih trav je povsod polno. Ozri se naokoli. Ni ti potrebno oditi na razstavo cvetja daleč. Razstavo imaš doma, na domačem pragu. Ni potrebno kupiti vstopnice za ogled pomladi, ogledaš si jo lahko doma, na sprehodu ob jezeru, reki, na stezici, po gozdu….vse to ima naša dežela.

Si našel to pomlad? Si našel pisano cvetje, mogoče enega samega ?

Imaš ga pred seboj. Ne utrgaj ga. Pusti ga v naravi, med njegovimi bilkami, naj se veseli z metulji, čebelami, čmrlji, črički in tudi ti se veseli. Odpelji na prečudovit travnik mavrice nekoga ki ga imaš rad. Podari mu cvet, šopek…..
Ampak…..

Naj raste naprej v naravi in si samo ogleduj prelepo pomladno mavrico, ki jo doživiš samo sedaj.

Sonce se lepo sveti, oblaki se poigravajo po nebu, pripravlja se nevihta. Slišiš kako grmi. Plahi dež pada na cvetje, zaliva svet pred teboj….. neguje ga.

Vse to in še več lahko dobiš takoj, zdaj, tukaj….

Ozri se naokoli in spreglej.


Pomlad je tu.

Topla, barvita, ljubezniva, prijazna in ogromno ti ponuja.

Vzemi ! Si na obisku pri deklici pomladi – Vesni

 

4 komentarji

  1. Renato Bernardinis

    Moto bello e anche attuale del momento, complimenti

  2. Zelo lepo, dovršeno in romantično. Pridna, kot vedno.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*