Zanimive frizure

Na temo frizur je kar precej zanimanja, zato vam bom podala nekaj osnovnih nasvetov. Pogoj za dobro, obstoječo frizuro so seveda lepi in zdravi lasje. Kot verjetno že veste da, okoljske spremembe zelo vplivajo na lase in s tem tudi na vašo frizuro. Tudi razne toplotne obdelave lahko uničijo naše lase. Vsi poznate najbrž likanje las, kjer navadno od 200-250 stopinj pride v stik z vašimi lasmi. Ko se likate enkrat na mesec škoda niti ni tako opazna. Če se likate enkrat tedensko se že kaj kmalu poznajo poškodbe na lasu. Lasna povrhnjica ali kutikula je odprta in s tem je las zelo dovzeten na vplive iz okolja.

Zanimive frizure

Pomembno je, da skrbimo za nego naših las. Sama osebno zelo priporočam masko, ki jo lahko brez težav naredite doma. Maska vsebuje olivno olje, med, limonin sok, lahko pa tudi dodate par kapljic arganovega ali ricinusovega olja. Masko nanesete na lase, pokrijete z vrečko in pustite delovati najmanj pol ure, lahko pa tudi več. Lasje bodo že po prvem tretmaju lepši in bolj zdravi na dotik. Priporočljivo je, da to izvajate vsaj enkrat na dva tedna. Lasje vam bodo zelo hvaležni. Prav tako se taka nega priporoča pri laseh obdelanih s trajno ondulacijo in pa seveda po beljenju ali barvanju las. Z raznimi kemičnimi posegi lasu odvzamemo naravni pH, zato las postane suh, lomljiv in poškodovan.

Če imate suhe lase jih nikar ne sušite s sušilnikom saj jih to še dodatno izsuši. Ko jih operete jih dobro obrišite z brisačo, nanesite negovalno olje za lase in pustite da se posušijo sami. Za zdravje vaših las je zelo pomembna tudi prehrana. Vsebuje naj veliko beljakovin, omega 3 maščobnih kislin, vitaminov B kompleksa, cinka, kalcija in železa. Če imate težave z izpadanjem las si večkrat privoščite masažo lasišča saj to zelo dobro vpliva na lasne mešičke, pospeši mikrocirkulacijo in s tem rast las. Na rast las vpliva tudi obloga iz samega ricinusovega olja. Vse to je prvi korak k želeni frizuri. Potem je pomembno tudi striženje konic las pri dolgih laseh. Imejte tudi čim manjkrat spete v čop saj to škoduje lasem in se posledično zelo radi lomijo.

Naslednji korak k zdravim lasem je izbira šampona in balzama. Bodite pozorni na to, da preberete napis na hrbtni strani šampona, da se prepričate če je primeren za vaše lase.  Pri uporabi balzama je poudarek na nanšanju na konice, potem pa lase razčešete. Po približno treh minutah balzam dobro sperete, sicer lahko privede do mastenja ali celo izpadanja las. Če se vam lasje radi zavozlajo oz.so težko razčesljivi si pomagajte z regeneratorjem v spreju, ki se ga ne spira.

Če se odločite za barvanje, se nikar ne barvajte na čiste oprane lase, saj s tem še bolj uničite lase, ker nimajo maščobnega filma. Zato po pranju las počakajte 3 dni, nato se šele pobarvajte. Priporočam pa seveda neagresivne barve, ki so brez amoniaka. Če nimate sivih las se raje odločite za prelive, ki se sicer po parih pranjih sperejo. Lasje vam bodo hvaležni.

Če se odločite za svetljenje las, jih svetlite posotopoma. Najprej z nizko koncetracijo vodikovega peroksida (3%), nato lahko preidete na malo višjo(6%). Na koncu je lahko 9%, v skrajnih primerih pojdite na 12%, ampak le pri kratkih laseh, ker je najvišja koncentracija zelo agresiva za lase in pa tudi za lasišče. Zato bodite pozorni pri nanašanju. Vsekakor pa je za tovrstne posege priporočljivo obiskati izkušenega frizerja.

Prav tako je priporočljiv obisk frizerja, če se odločite za trajno ondulacijo, saj je postopek zahteven in zahteva veliko pozornosti in natančnosti tako pri navijanju kot pri negi navitih las.

Ob upoštevanju navodil je uspeh zagotovoljen, da bodo vaši lasje pripravljeni na zadnji korak, ki pa je oblikovanje končne frizure. O obliki frizure, načinu striženja, kakšna frizura vam bo najbolj pristajala vam bo vsak izkušen frizer brez težav lahko svetoval, tako da boste kar najbolj zadovoljni.

V naslednjem članku bomo pozornost namenili različnim oblikam obraza, kakšne frizure so primerne za posamezno obliko, kolikšna dolžina las vam pristoji glede na obliko glave in še in še… Zato nas še naprej redno spremljajte saj vam zagotavljamo, da boste izvedeli mnogo zanimivih stvari in raznih nasvetov, saj verjamemo, da si želite biti urejeni in vestni vseh pasti, prednosti in opozoril pri negi vaših las ter oblikovanju vaše frizure.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*