“Zdravilni kraji” malo drugače

Po duši sem med drugim tudi raziskovalka in obožujem izlete ter potovanja. Čeprav je večina poti povezanih z morjem, z veseljem obiščem tudi druge zanimive kraje. Zaradi moje »firbčne« narave, sem tako tudi obiskala nekaj posebnih krajev, katerih učinek naj bi bil instant izboljšanje počutja ali celo ozdravitev bolezni. Kot oseba, ki čuti vse in še več, kaj bi si človek sploh želel, sem vseeno obiskala določene kraje, ki so javno opevani in zdravilni. S prijatelji smo obiskali kraj onkraj naših meja, kjer stoji »zdravilna« cerkvica. (Ime ni pomembno, saj navajam spodnji primer le za lažje razumevanje, kaj zmorejo podzavestna prepričanja.)

duhovnost notranja modrost

Vedno, ko se kam odpravim po temeljitem premisleku o izbiri lokacije, grem brez pričakovanj oz. da bi v nekaj verjela ter se raje prepustim prijetno presenetiti. Moje mnenje je takšno, da je potrebno stvar oz. zadevo preizkusiti in šele nato potrditi ali zanikati, če nekaj deluje oz. ne. In tudi tokrat je bilo enako. Na poti do omenjenega kraja sem poslušala različne zgodbice o ljudeh, ki se jim naj bi prikazala kakšna podoba ali celo ozdraveli itd.. Takoj sem začutila, da to ni to in, da tukaj nekaj »smrdi«. Takšen občutek se je še povečal, ko smo bili oddaljeni le en kilometer od »zdravilnega kraja«. Takrat sem rekla, da ne grem naprej in, da če želijo naj sami nadaljujejo pot jaz pa bom raje naredila daljši sprehod v drugo smer.

Nekako so me pregovorili, češ, da moje mnenje veliko šteje in, ker se je šlo za zdravje določene osebe, sem privolila. Ko smo prispeli na cilj sem nekaj časa še posedela v avtomobilu ter resno premišljevala, če bi sploh stopila ven. Imela sem velik odpor, v meni pa je zvenel glas, da je bolje, da čim prej zapustimo ta kraj. Hitro sem skočila iz avta in rekla prijateljem, da je bolje, da se vrnemo saj tukaj ni nič koristnega za nas. Ker poznajo moj šesti čut so mi verjeli, zato smo se odločili, da naredimo hitri krog okoli cerkvice nato pa gremo domov. Pot je bila sicer kratka (nekaj minutna), vendar s takšnimi nizko vibrirajočimi energijami ter emocijami, v zraku se je čutilo bolečine, da bi jo lahko rezal, začutila pa sem tudi, da to svetišče nima nobenega zdravilnega učinka, temveč ravno nasprotno. Imela sem dovolj. Odpravila sem se v avtomobil in počakala še prijatelje, da se odpravimo tako hitro, kolikor zmore avtomobil. Sklenila sem, da me tukaj nobeden več ne vidi.

Po konkretnih občutkih in prejetih informacijah, se mi je porajalo vprašanje zakaj ljudje mislijo, da jim ta kraj pomaga k ozdravitvi in zakaj se jim celo prikazujejo nekatere podobe. Glede na to, da sem tudi sama slišala zgodovino te lokacije, sem kaj hitro seštela ena plus ena. Ljudje so pričeli verjeti v nekakšno izmišljeno zgodbico, ki je vse prej kot zdravilna točka in bolj marketinška poteza. Da pa ljudje vidijo nekakšne podobe, imajo v sebi vgrajeno tako močno podzavestno prepričanje, da se jim podoba prikaže vedno ali vsaj večino, ko se nahajajo na tej lokaciji. In tako smo spet pri podzavestnih prepričanjih in vzorcih razmišljanja.  Če želimo nekaj doživljati in videti na zunaj, moramo v svoji notranjosti želeno sprejeti kot za resnično. Omenjen primer sem podala zgolj zaradi tega, da vidite kakšno moč imajo vaša podzavestna prepričanja pri vsaki stvari. Tudi, če si boste doma postavili oltar in konstantno ponavljali misli v smislu, da je vaš oltar zdravilen ipd., boste točno to kaj kmalu tudi doživljali v fizičnem svetu. Le na ta način, da zamenjate svoja prepričanja, ki so zakoreninjena globoko v vas, boste spremenili tudi svoje fizično življenje pa naj si bo to na področju ozdravitve, ljubezni, obilja, blaginje, uspeha, medsebojnih razmerij ali pa na kakšnem drugem področju.

Ljudje se poslužujemo raznoraznih tehnik spreminjanja podzavestnih vzorcev in prepričanj, in sicer od nalaganja novih prepričanj, do hipnoze in drugih tehnik. Če želite narediti korenito spremembo v življenju, vam priporočam, da najprej najdete koristen način za spreminjanje podzavestnih prepričanj, ki je vam pisan na kožo. Prav tako pa vam predlagam, da preden obiščete kakršen koli kraj, ki naj bi bil tako opevan in zdravilen, se ozrete vase in poslušate svojo intuicijo oz. srce, kaj vam le-ta predlaga o obisku določenega kraja, saj, če ji znate prisluhniti, vam bo podala točne informacije. Verjamem, da vas bo intuicija najprej napotila nase in vam predala koristne napotke, kako si lahko pomagate brez, da bi obiskali takšne in podobne marketinško obarvane kraje, ki vam lahko povzročijo vse drugo, kot pa korist in dolgoročno ozdravitev. Raje si izberite kraje ob tekočih vodah oz. morju, saj voda odnaša vse tisto, kar vam v vas samih več ne koristi, zato tudi tako blagodejno in zdravilno delujejo daljši sprehodi ob morju ali rekah, kjer se počutite kot prerojeni, polni energije ter umirjeni.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*