Ameriški slamnik, zelišče za lajšanje bolečin

Ameriški slamnik je brez dvoma ena redkih zdravilnih rastlin oziroma zelišč, ki odpravlja prav vzroke bolezni in ne samo, da lajša simptome. Ameriški slamnik je trajnica, katere domovina je severna Amerika. Indijanci so uporabljali to čudodelno rastlino za lajšanje zobnih bolečin in bolezni povezanih z grlom, ter nalezljivih boleznih. Včasih celo kot protistrup pri kačjih ugrizih. V Evropi smo z uporabo ameriškega slamnika začeli šele v 20.stoletju. Je izredno priljubljena rastlina pri samozdravljenju. Ameriški slamnik je gojena okrasna rastlina, zraste do 100 cm v višino, ima pokončna stebla, temno zelene, rahlo nazobčane liste, ter škrlatne cevaste cvetove. Rastlina cveti od julija do septembra.

ameriski_slamnik_zdravilo

 

Za več informacij o samem izdelku, kliknite na sliko!

Ameriški slamnik

Ameriški slamnik vsebuje betain, glukozo, smole, eterična olja, inulin, ehinakozid, snovi, ki ugodno vplivajo na naš imunski sistem. Utrjuje torej naš organizem, povečuje njegovo odpornost. Uspešno zdravi vnetja dihalnih in sečnih poti. Zelo je učinkovit pri zdravljenju ran, ki so površinske in se celijo slabše in prav tako pri opeklinah. Deluje kot antibiotik, ima protivirusne učinke, odpravlja razne alergije in uspešno razstruplja telo. Omili razna vnetja in zmanjšuje količino želodčne kisline. Ameriški slamnik je zelo uporaben za spiranje ustne votline in grgranje pri vnetju grla, ter potrjeno odganja povzročitelje gripe in tudi prehlada.

Odličen proizvod, ki vam je na voljo je ameriški slamnik ali Equinacea v obliki tablet. Je popolnoma naraven iz kontrolirane predelave, nima umetnih dodatkov, učinek je znanstveno dokazan. Uživajte brezskrbne hladnejše dni, zaživite in  utrdite svoj imunski sistem z Equinaceo, ki je najbolj razširjeno prehransko dopolnilo. Dodatne informacije poiščite na spletni strani  http://life.si/lepota-in-zdravje/ameriski-slamnik.html, kjer proizvod lahko tudi naročite. Spletna stran vam poleg dodatnih informacij nudi prav tako brezplačno svetovanje, varen nakup in hitro dostavo proizvoda Equinacea.

Ameriški slamnik deluje kot imunomodulator. To pomeni, da deluje na imunski sistem, ko je to potrebno in miruje, ko v telesu vsi procesi delujejo normalno.

Izdelek Equinacea  načeloma nima stranskih učinkov, seveda pa ga moramo uporabljati v predpisanih količinah. Če presežemo dovoljene ali priporočene količine nam uporaba izdelka lahko povzroči slabost, omotičnost ali bruhanje. Omeniti velja previdnost pri jemanju izdelka bolnikom z avtoimunimi boleznimi, ter pri otrocih do 12.leta starosti, saj lahko povzroči alergijske reakcije.

Z uporabo izdelka Equinacea je priporočljivo začeti že takoj ob prvih znakih prehlada ali bolezni. Ko je boleče grlo, kašljanje, glavobol ali kihanje. S tem se omili potek in napredovanje bolezni. Jemanje naj se nadaljuje ves čas trajanja bolezni in še vsaj par dni po prenehanju bolezni. Tako preprečimo, da se bolezen ponovi in se skrajša čas okrevanja.

Najbolje, da si še pred bolezenskimi simptomi zagotovite izdelek Equinacea, obiščite spletni naslov http://life.si/lepota-in-zdravje/ameriski-slamnik.html in tako poskrbite za svoje zdravje in zdravje vaše družine.

Ameriški slamnik je primeren tudi za domačo uporabo, vendar le svež, ker, ko ga odrežemo, iz rastline izhlapijo koristne snovi že v eni uri. Doma si lahko pripravimo čaj, tinkturo ali sirup. Zanj potrebujemo steklen 3 litrski kozarec, v katerega po plasteh zložimo sveže cvetove, ter liste in sladkor. Kozarec, ki je dobro zaprt postavimo na sonce, ko se sladkor stopi nastane sirup, ki ga odcedimo in uporabljamo. Sirup pomešan z malo medu je koristen tudi za otroke.

3 komentarji

  1. Barbara Debeljak

    Tale domač sirup iz ameriškega slamnika bo pa letos zagotovo tudi v moji shrambi 🙂

  2. Mateja Pantner

    Jaz ta sirup izdelujem že vrsto let (za otroke) Za imunski sistem, pa ga namočim v čistem alkoholu.Ko, so moji prijatelji prehlajeni, ali ko jim ponagaja viroza, jim dam stekleničke tega ameriškega slamnika namočenega v alkoholu (30 kapljic – zjutraj in zvečer), ga ponavadi drugi dan niti ne potrebujejo, saj so že zdravi. Zatorej priporočam vsem te kapljice za imunski sistem, sama sem si tako pozdravila seneni nahod. Za več informacij, če seveda želite, sem vam vedno na voljo. Drugače pa, Tomaž, članek je odličen.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*