Ženske pižame iz kvalitetnih materialov

Ženske v primerjavi z moškimi kupujejo več oblačil in pri tem pižame niso izjema. Nakupi v fizičnih trgovinah niso več to kar so bili in za nakup ženske pižame preko spleta se odloča vse več žensk. Spletni nakupi so že zelo primerljivi s tistimi v navadnih trgovinah, saj lahko iz udobja kavča naročite že kar želite in zakaj si ne bi privoščili nove pižame, ki vas bo spremljala med spanjem. Ponudba na spletnih straneh je velikokrat večja kot v trgovinah in lahko si vzamete čas, da se odločite za izbiro pravilne pižame.

ženske pižame

V čem se ženske pižame razlikujejo?

Pravijo, da vsaj tretjino življenja preživimo v postelji, zato je pomembno, v kaj smo oblečeni ta čas. Pižame morajo biti zato udobne in kvalitetne, da zadovoljijo tudi najbolj zahtevne uporabnike. Pri izbiri ženskih pižam lahko upoštevate tudi možnost, da jo boste kdaj nosili čez dan, če se odločite za dan lenarjenja ali pa če zbolite.

Ženske pižame pridejo v različnih krojih, barvnih kombinacijah ali vzorcih. Pri izbiri se vprašajte ali ste bolj zmrznjen tip človeka ali vam je vedno vroče in ali imate rajši širša ali ožja oblačila. Če vas zebe ne glede na letni čas je zagotovo najbolj primerna pižama z dolgimi hlačami in dolgimi rokavi. Te si lahko v skrajnem primeru tudi zavihate, vsekakor pa vas ne bo zeblo. Tu so potem še take, ki imajo dolge hlače in kratke rokave ali pa tričetrtinske hlače s kratkimi rokavi. Za najbolj vročekrvne so primerne pižame, ki so sestavljene iz kratkih hlač in zgornjem delu iz kratkih ali celo brez rokavov. In čeprav so dandanes najbolj priljubljene ženske pižame s hlačami, so med nami tudi take ženske, ki se med spanjem najboljše počutijo v spalnih srajcah. Posebna skupina so pižame, ki so primerne za nosečnice in mlade matere. Te so generalno širše in prilagojene z dodatnimi gumbi za lažje oblačenje in slačenje.

Ženske pižame pridejo v širših in ožjih verzijah, z gumbi, bolj raztegljive in manj, saj imamo različne spalne navade, tako da res vsak najde primerno pižamo. Ker pa pižama ne sme biti dolgočasna, se tudi v tem razlikujejo. Nekatere ženske imajo rajši resne in umirjene barve z malo vzorci, medtem, ko nekatere uživajo v živobarvnih pižamah z malo humorja in zanimivimi napisi.

Najbolj priljubljeni materiali ženskih pižam

Poleg različnih krojev, so ženske pižame izdelane tudi iz različnih materialov. Daleč najbolj priljubljen je bombaž. Take pižame so zelo obstojne in zaradi nekaj dodanega elastana ne izgubljajo oblike, tako da je premikanje v njih lažje. Za bombaž je značilno tudi, da deluje pomirjevalno in protivnetno in je primeren za tiste, ki se borijo z alergijami. Za vzdrževanje slovi bombaž za enega najbolj enostavnih, saj omogoča pogosto pranje. Take pižame so še posebej primerne za nosečnice in mlade matere, ki so v tem času bolj občutljive in potrebujejo hitro in enostavno odpiranje in zapiranje pižame za dojenje.

Če pa vam udobje ni najbolj pomembno, ampak želite v pižami tudi izgledati elegantno, je za vas najbolj primerna pižama iz satena. Največja prednost satena je ta, da se ne mečka, poleg tega pa je na otip mehak in gladek. V primerjavi z bombažnimi pižamami, so ženske pižame iz satena malo bolj občutljive na intenzivna pranja, saj ga večkrat najdemo v kombinaciji s čipkami.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*