Ženske torbice niso sod brez dna – da se jih organizirati!

Ženske torbice so znane po tem, da se stvari v njih enostavno izgubijo. Ponavadi so velike, globoke in polne toliko raznoraznih pripomočkov, ki naj bi nam olajšali življenje, da nam ga pravzaprav otežijo s tem, da iskanje po njih postane nemogoče.

ženske torbice oranžna

»Kje, hudiča, so moji ključi?« »Kam sem spet dala telefon?« »Vem, da sem dala očala v torbico!« so stavki, ki jih najpogosteje izrekajo lastnice neorganizirane ženske torbice. A ta problem slabe organizacije se da z lahkoto rešiti, organizacija torbice je prav enostavna in lahko celo zabavna, saj boste v njej morda našli kaj, kar že dolgo pogrešate. Za vse skupaj pa potrebujemo vsega skupaj dvajset minut – kar je izredno malo, sploh glede na to, koliko olajšanja in navsezadnje tudi časovnega prihranka prinese organizirana torbica.

Ne glede na to, ali boste organizirali staro torbico ali razmišljate o nakupu nove ženske torbice, je najlažje, če v postopku sledite naslednjim korakom:

1. Izpraznite torbico. Pomečite stvari ven. Obrnite torbico na glavo in iz nje stresite prav vse. Potrudite se, da boste ven stresli tudi prah ali drobtine, ki se v dolgem času uporabe gotovo znajdejo v torbici.

2. Odstranite smeti. Stari računi iz trgovin. Pokrovček plastenke za vodo, ki ste jo na vroč poletni dan kupili v naglici. Prej omenjeni prah in drobtine. Vse to naj roma v koš za odpadke.

3. Preglejte podlogo torbice. Če je podloga kje natrgana, vam lahko stvari popadajo med podlogo in zunanji material torbice, kjer jih ne boste našli. Strgano podlogo zašijte ali torbico zamenjajte.

4. Primite v roke sesalec. Ta korak pride v poštev, če boste obdržali staro torbico oziroma, če boste kupili novo, staro pa boste podarili. Temeljito posesajte notranjost torbice, saj se gotovo še kje skriva kakšna drobtina, ki je stresanje v prvem koraku ni doseglo.

5. Če na torbici opazite vidne madeže, jo operite. A pozor, morda jo lahko operete samo na roke, morda jo boste morali dati v čistilnico. Morda pa jo lahko enostavno vržete v stroj. Poiščite etiketo in se držite navodil.

6. Če kupujete novo torbico, izberite takšno, ki je že sama po sebi organizirana. Takšno, ki ima več žepov oziroma razdelkov, da boste lahko svoje stvari vsakokrat pospravili točno tja, kjer jim je mesto.

7. Zdaj, ko imate čisto oziroma novo torbico, se lahko lotite organizacije. Preglejte vse stvari, ki ste jih prej stresli iz vaše ženske torbice in jih niste vrgli stran. Odločite se, katere stvari nujno potrebujete v torbici in katere lahko počakajo tudi doma. Ponavadi morate s seboj vzeti ključe, telefon, slušalke, denarnico, šolske pripomočke (poskusite jih zreducirati na, na primer, zvezek in pisalo) in stekleničko za vodo.

8. Določite, kam v torbico posamezna stvar spada. Kot že rečeno, za organizacijo so najboljše tiste ženske torbice, ki imajo že všite žepe in razdelke – a ne preveč, saj lahko to privede do še večje zmede, ko ne veste, kaj kam pospraviti. V glavnem je dobro slediti pravilu, da naj imajo ženske torbice en velik razdelek, en manjši žep v notranjosti in morda en manjši žep na zunanjosti. V ta manjša žepka pospravite drobne stvari, ki morajo biti hitro na dosegu roke – takšne stvari so na primer ključi, telefon in slušalke.

 Zdaj, ko je vaša torbica organizirana, bo vaš dan lepši. Še posebej se pozitivna sprememba pozna zjutraj, ko ni več mrzličnega brskanja za ključi, preden odidemo od stanovanja, panike, kam smo spet založili telefon in iskanja slušalk, da bi na poti poslušali svoje najljubše melodije.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*