Žensko električno kolo za užitek v vožnji

Kolesarstvo je eden najbolj priljubljenih, pa tudi priporočljivih športov. Primeren je tako za moške kot ženske, danes pa se bomo podrobneje opisali žensko električno kolo – nakup, ki se vam bo zagotovo obrestoval. Žensko električno kolo vam namreč prinaša številne prednosti, zaradi katerih bo vaša vožnja s kolesom še toliko bolj prijetna in udobna. Pri tej vrsti kolesa gre za odličen rekreacijski pripomoček, ki pa je nekoliko bolj naklonjen do vaših utrujenih nog. Ko začutite, da je vožnja postala prenaporna, vam bo pri njej pomagala prav električna komponenta tega revolucionarnega kolesa. A pozor! Še zdaleč ni vseeno, kakšno žensko električno kolo izberete.

žensko električno kolo

Lahkih nog naokrog

Odpravili ste se na izlet. Med vožnjo s kolesom občudujete neizmerno lepoto narave in potem naletite na neprijetno oviro – zahteven klanec. Pot, ki sicer vodi na hrib, od koder boste imeli fantastičen pogled na okoliška hribovja obsijana s soncem in razgled na dolino pod vami. Vaše noge so utrujene, a srce vam pravi, da tega pogleda ne smete zamuditi. Kaj sedaj storiti?

Žensko električno kolo bo rešilo prav vsako dilemo, ki bi sicer prevagala na stran vaše utrujenosti. Z njegovo pomočjo bo čisto vsak vzpon premagljiv, vi pa ne boste zamudili nobenega razgleda več. Morda bo kdo oporekal, da vožnje niste opravili popolnoma sami. A odpraviti se na izlet z družino ali prijatelji popolnoma brez skrbi je tisto, kar je zares neprecenljivo. Le baterije pred odhodom ne pozabite napolniti.

Izberite pravo električno kolo za vas

Da bodo vaši kolesarski podvigi potekali kar se da udobno, morate izbrati ustrezno žensko električno kolo. Ta vrsta kolesa ima ožje in krajše krmilo, zaradi česar še dodatno razbremeni hrbtenico in vrat. Najbolj kar odtehta, pa je udoben sedež. Pri izbiri ženskega električnega kolesa je najpomembnejša velikost okvirja. Pravilo izbire pravi, da v kolikor izbirate med dvema velikostima, vedno izberite manjše kolo. Veliko lažje ga boste namreč krmilili.

Priporočljivo je izbrati tak model, ki ima hidravlične zavore spredaj in zadaj, ki hkrati bistveno izboljšajo prenos moči od ročice do kolutov. Ne spreglejte kvalitete pnevmatik, saj so le te ključne za varno in zanesljivo vožnjo. Pri uporabi kvalitetnih pnevmatik boste namesto trenja občutili le udobje v vožnji. Strokovnjaki svetujejo, da izberete pnevmatike, ki so nameščene na širokih platiščih.

Električo kolo vam mora zagotavljati tudi enostavno prestavljanje, dodana pa mu morata biti enojni ščitnik verige in tehnologija proti snemanju verige. Glede na to, da kupujete električno različico kolesa, morate pozornost nameniti tudi njegovi moči. Odločite se za tistega, ki ima vsaj 3 različne načine pomoči pri vožnji – brez dodatne pomoči, ekonomična vožnja, standard in pospešena vožnja.

Ni vsako kolo primerno za vsak teren

Ženska električna kolesa so si med seboj različna, izbira pa mora biti prilagojena vašemu slogu vožnje in zahtevnosti terena, ki ga premagujete. Če želite premagovati gorske terene, ki so težji in pogosto tudi bolj kamniti, boste potrebovali bolj ojačano kolo z močnejšim električnim motorjem. Tako boste doživeli zares pravo gorsko avanturo.

Cestna ali treking električna ženska kolesa pa so namenjena kolesarjenju z užitkom. Z njegovo pomočjo bo sobotni kolesarski izlet popolno sproščujoče doživetje. Pot v službo pa bo nadvse elegantna in enostavna.

Mestni vožnji, pa tudi težko prehodnim terenom so namenjena zložljiva prenosna kolesa, ki je enostavno za shranjevanje in prenašanje. Izberite svojega najljubšega in doživite pravo čarobnost v vožnji.

 

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*