Zgodba o uspehu – Julija Kutnar

Kje je imel vaš otrok največje težave in kako jih je premagoval ali premagal?

Ker ima Julija polnih sedem let mi je na nekatera vprašanja res težko odgovoriti, kot na primer kje je imela največ težav…
Izpostavila bi mogoče strah pred vodo oz. globino vode. Voda je bila “bavbav”, posebej takrat ko ni videla dna. Neko poletje, na lep poletni dan smo jo prepričevali, da je čas, da se znebi rokavčkov in da bi lahko poskusila plavati brez njih, saj ji je med drugim tudi počil en rokavček. Ker smo s prepričevanjem dosegli nasprotni učinek, smo ji morali kupiti nove. Naslednji dan, ko smo bili v bližnjem lokalu na kavi in sladoledu, se je Julija odločila, da gre malo opazovati otroke s pomola. Ko smo se za trenutek obrnili stran, se je mlada gospodična odločila, da je čas za samostojno plavanje. Skočila je s pomola in zaplavala je kot prava mala morska deklica. Danes plava bolje kot jaz.

otrok bratec sestrica

Kje kaže vaš otrok največje talente ali posebnosti?

Julija je zelo samosvoj, odločen in trmast otrok. Ravno zaradi takšne njene osebnosti nas je bilo vedno strah poškodb, saj je kot veverica, ki skače iz veje na vejo in se višine ne boji. Ker ima gibalne sposobnosti zelo razvite, smo jo vpisali na gimnastiko (v zimskemu času), kjer je spoznala veliko prijateljic in komaj čaka naslednji trening. V poletnih mesecih hodi na jahanje in se veseli vsakega nadaljnjega jahanja. Obožuje adrenalin in nove izzive. Je zelo vodilna in malo tudi ukazovalna, ne glede na to ali so to otroci ali pa kakšen hišni ljubljenček, čeprav je včasih za koga to tudi moteče.

otrok oče

Kako drugi vidijo vašega otroka? Kako bi ga opisali vaši prijatelji, znanci, učitelji?

Drugi vidijo mojega otroka, kot zelo komunikativno osebo, ki zelo hitro naveže stik. Je radodarna do ljudi, ki ji kaj pomenijo in seveda tudi žalostna, ko vidi da drugi tega ne cenijo in delajo razlike. Je zelo odkrit in iskren otrok. Je zelo pogumna in drzna, in sploh ne pomisli na posledice in poškodbe. Je bistra, iznajdljiva, ne pusti vsakega blizu, kogar pa spusti je za vedno njen. Zelo rada se izpostavlja, je rada v centu pozornosti in tudi rada nastopa.

Spomnite se na neko zgodbo vašega otroka, na katero ste še posebej ponosni. Kako se je ta dogodek odvijal? Kaj se je zgodilo?

Spomnim se, ko je bila Julija še majhna. Oboževala je svojo dudo, ki jo je poimenovala kar Mima. Nikamor ni šla brez nje, saj je bila njena najboljša prijateljica in potuha. Nekega jesenskega dne sta šle z babico na sprehod. Zaustavile sta se na mostu, kjer sta opazovali račjo družino. Ker so bile tam male račke, je Julija vzela svojo Mimo (dudo) in jo odvrgla v vodo k račkam. Kasneje je seveda obžalovala svoje dejanje, zato sva se morale odpraviti in prositi mamo raco, da vrne dudo nazaj. Raca naju je opazovala, videti je bilo, kot da naju posluša. Po končani prošnji naju je pogledala, odgovorila “ga-ga” in odplavala s svojimi mladički dalje. Julija se je zasmejala in tudi ona se je obrnila in šla proti domu, seveda brez joka in zadovoljna.

 

otrok dojenček

Kako vidite prihodnost vašega otroka? Česa si želi? Kako ga vi pri tem spodbujate? Kaj je vaš naslednji korak?

Julijo v prihodnosti vidim kot osebo, ki bo, če bo potrebno, tudi  “z glavo skozi zid” dosegla svoj cilj, z veliko, veliko volje in samozavesti. Ima zelo močen karakter in bo verjetno imela zelo malo pravih prijateljev, bo pa zato imela tiste prave, ki jo bodo razumeli, jo podpirali in ji dajali moč za nove uspehe.  Jaz ji in ji tudi bom stala ob strani in jo podpirala pri njenih odločitvah, pa naj bodo videti še tako neizvedljivo. Verjamem  vanjo in vem, da ji bo uspelo! Njena želja je biti model, nastopati, se oblačiti oz. preoblačiti, skratka želi si biti znana.  Moj naslednji korak je, podpirati jo in jo potisniti naprej pa naj bodo ovire še tako velike.

Zakaj ste pričeli sodelovati z modno agencijo Fotomodel 1A?

Z modno agencijo sem začela sodelovati ravno zaradi vseh prej naštetih stvari, saj se mi zdi, da bo pri Fotomodel 1A  našla zadovoljstvo in uresničitev svojih sanj.

Kaj bi dodali za srečen zaključek?

Za zaključek bi dodala, da zelo močno upam, da bo pri agenciji Fotomodel 1A zadovoljna in bo to zanjo stopnička v lepo prihodnost.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*