Življenjsko zavarovanje je lahko rešitev za vašo družino

Življenjsko zavarovanje imajo vsi, ki dajo dosti na svojo družino in je družina od njih odvisna. Še posebej se podjetniki zavedajo, da je življenjsko zavarovanje nujno v primeru, da zbolijo in preminejo ali se jim zgodi nesreča, kajti potem ima lahko njegova družina velik problem glede financ, če se s poslom ne ukvarjajo. Preden se naučijo voditi podjetje in posel, je lahko s podjetjem konec in so lahko tudi sami lačni ter bosi in ostanejo brez strehe nad glavo. Še posebej to velja za samostojne podjetnike, ki imajo posel, ki ga ne more nihče nadaljevati. Še posebej, če so otroci majhni. To je najbolj črn scenarij, zaradi katerega se večina ljudi odloča za zavarovanje svojega življenja.

Življenjsko zavarovanje in resnična zgodba

Naj navedemo resničen primer, ki ga je doživel zavarovalni agent za življenjsko zavarovanje, ki se je oglasil v enem od podjetij. Srečal je podjetnika in njegovo ženo in jima predstavil prednosti življenjskega zavarovanja, kajti podjetnik je bil veliko na poti in zato izpostavljen nevarnosti za življenje. Bil je srednjih let in imela sta dva majhna otroka. 

življenjsko zavarovanje

Sprva sta se tej ideji upirala, češ, nam se to ne more zgoditi, mož in oče bo vedno živ do pozne starosti. Vendar je bil zavarovalni agent v skrbeh in je vztrajala ter potrpežljivo razlagal prednosti, kaj se zgodi v primeru nenadne smrti podjetnika z njegovo družino. Ko so pretehtali vse scenarije, sta se odločila za kakovostno življenjsko zavarovanje z malo višjim zneskom, ki bi zagotovilo ,v primeru smrti podjetnika, njegovi družini stabilno finančno stranke precej časa ne da bi se jim bilo treba odreči življenjskemu slogu.

Ni minilo eno leto, ko je prišlo do tragedije in je podjetnika nenadoma zadel infarkt, katerega ni nihče pričakoval glede na njegovo dobro zdravstveno stanje. Vendar se je zgodilo. Žalujoča vdova pa je imela izjemno srečo, da je zavarovanje življenja njenega moža krilo vse stroške, za katere so se vnaprej dogovorili in še ostalo je dovolj denarja za normalno življenje družine, ki je tragično izgubilo očeta in moža. 

Ali se vam ne more nič zgoditi?

Ali se vam bo kdaj kaj takega v prihodnosti zgodilo ali ne je nemogoče napovedati, ker imamo ljudje svobodno voljo. Ves čas smo izpostavljeni tveganjem, ki lahko naše življenje vzamejo. Tveganja so na primer:

  • slaba prehrana,
  • slabe navade,
  • stres,
  • premalo gibanja,
  • preveč napora,
  • nenadne nesreče in dogodki, na katere nimamo vpliva.

Takrat je življenjsko zavarovanje, ki ga bo vaša družina koristila, nekaj najboljšega, kar ste za seboj pustili in s tem za lastno družino vnaprej poskrbeli.

Če se vam nikoli nič ne zgodi, toliko bolje. Kaj se potem s tistim denarjem zgodi, pa se dogovorite glede na vaš paket z agentom in glede na vaše želje, ko boste preminili zaradi globoke starosti.

Vsekakor boste dosti bolj mirno spali zaradi tega, ker boste vedeli, da je vaša družina na varnem. Ni težave, če imate že odrasle otroke, ki so pri kruhu in lahko poskrbijo za vašo vdovo. Težava je, če vaša vdova ostane sama z majnini in šoloobveznimi otroki brez zaposlitve. Tega verjemite, da nočete doživeti. Je nič koliko takih zgodb prav vsak dan. Mnogim pomaga prav življenjsko zavarovanje, če so ga sklenili pravočasno.

Katero zavarovanje skleniti?

Pri vprašanju, katero življenjsko zavarovanje skleniti, ni enoznačnega odgovora in neke splošne formule. Načeloma velja takole, da se najbolj splača skleniti boljša zavarovanja z večjimi zneski, ker boste zagotovo prejeli dovolj sredstev za dostojno in normalno življenje v primeru nesreče. Majhni zneski lahko ne bodo zadostovali za vse stroške. 

Katero življenjsko zavarovanje boste sklenili, se boste lahko določili šele po zelo temeljitem pogovoru z zavarovalnim agentom. Vzel si bo čas, kar je edino pravilno, da vam bo postavil veliko vprašanj in glede na vaše odgovore, potrebe in želje bo prilagodil tako zavarovanje, kot vam bo najbolj ustrezalo. 

Glede na to, katero vrsto zavarovanja vam bo priporočil in se boste odločili, pa boste potem vplačevali mesečne zneske zavarovanja. 

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*