Alga Spirulina

Spirulina je preprosta enocelična modro-zelena alga. Raste v toplih, svežih vodah, v okolju kjer drugi okolju škodljivi organizmi ne morejo uspevati. Svoje ime je dobila po spiralni obliki. Alga Spirulina je ena prvih oblik življenja na Zemlji. Milijarde let nazaj je prispevala k oblikovanju atmosfere in proizvajanju kisika in s tem omogočila razvoj višjih oblik življenja. Lahko torej rečemo, da je pripomogla k razvoju človeštva.

Alga Spirulina

Kaj pa danes lahko naredi za nas? Mnogo! Alge so na splošno znane predvsem kot pomoč pri čiščenju telesa, Spirulina pa poleg tega deluje še zelo krepilno. Vsebuje ogromno klorofila in je pomemben vir proteinov. Posebej za vegetariance in vegane je skoraj nepogrešljiva. Je namreč naravna hrana z kar 70 odstotki rastlinskih proteinov v idealni sestavi. V njej najdemo vseh osemnajst aminokislin skupaj , od tega vseh osem esencialnih aminoklislin. Beljakovin je v Spirulini kar trikrat toliko kot ga vsebuje goveje meso, ima višjo vsebnost železa kot npr. špinača in tudi veliko več beta karotena kot korenje. Raziskave kažejo, da vsebnost beta karotena v prehrani preprečuje nastajanje rakavih celic in podaljšuje življenje. Zaradi velike vsebnosti vitamina A, alga Spirulina zdravi akne in težave s kožo, poleg tega je bogat vir kalija, vsebuje pa tudi številne druge minerale kot so kalcij, krom, baker, železo, magnezij, mangan, fosfor, natrij, cink in selen. Predvsem slednji je za nas bistvenega pomena, kajti v slovenski zemlji ga zelo primanjkuje. Alga Spirulina izboljšuje tudi vid k čemur pripomore antioksidant zeaksantin. Nad pozitivnimi učinki alge Spirulina boste vsekakor pozitivno presenečeni saj poleg navedenega vsebuje tudi gamalinolensko kislino (GLA) katero vsebuje materino mleko ter tako pripomore k rasti in razvoju. GLA je odlična tudi za sijoče lese in kožo pomaga pa tudi pri preprečevanju alergij. Alga Spirulina krepi imunski sistem, poveča fizično moč in vitalnost ter zaradi velike vsebnosti žvepla pospešuje okrevanje po raznih boleznih in pripomore h krepitvi funkcij jeter in trebušne slinavke. Žveplo namreč iz tkiv odstranjuje toksine. Alga Spirulina vsebuje tudi ogromne količine vitamina B12 ampak tu velja omeniti da uživanje alge Spirulina bistveno ne poveča vsebnosti vitamina B12 v človeški krvi in je potrebno najti drug vir tega pomembnega vitamina. Vsekakor pa pomaga izboljšati našo kri v smislu preprečitve slaborvnosti, saj povečuje raven hemoglobina ter izboljšuje kakovost krvi. Kri prenaša sporočila po našem telesu in tako če je zdrava in kvalitetna naše organe hrani z zdravjem in kvaliteto, ter obratno če v naše telo vnašamo manj kvalitetne substance.

Odlikuje jo tudi zaščita pred prostimi radikali, blagodejno vpliva na naš živčni sistem, vsekakor pa nam pomaga tudi pri zdravem izgubljanju telesne teže. Izjemno čisti jetra ki so poleg detoksikacije organizma pomembna tudi za hormonsko ravnovesje in optimalno delovanje ščitnice. Res veliko razlogov za uživanje alge Spirulina. Tudi sama sem preverila njeno delovanje in iskreno vam povem da je uživanje alge Spirulina nagrajeno z našim boljšim počutjem, več energije, večjim potrpljenjem in občutkom moči. Tudi za otroke je alga Spirulina zelo priporočljiva. Lahko jo uživamo v jutranjem smutiju, lahko v vroči čokoladi, lahko jo dodamo doma pripravljenemu kruhu ali pa si izmislimo popolnoma nov recept in presenetimo sebe in druge. Algo Spirulina namreč lahko toplotno obdelujemo in pri tem se njene kvalitete in zdravilni učinki ne izgubljajo. Moje izkušnje z algo Spirulina so res odlične. Z vsakodnevno uporabo alge Spirulina smo izboljšali zdravje in odpornost tako otrok kot tudi odraslih, odpravili smo družinske težave povezane z anemijo in slabokrvnostjo, odpravili smo zakisanost telesa ter povečali tudi vsebnost vitaminov B skupine v krvi. Njeni učinki so izjemni čeprav niso vidni takoj ali na kratki rok. Uživanje in pozitivni rezultati se pokažejo po približno šestih mesecih uporabe. Res ni zelo hitro vsekakor pa je uporaba izjemno učinkovita in izboljša kvaliteto našega zdravja na vseh nivojih fizičnem, čustvenem in energetskem.

family-happiness_w520

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*