Anže Kopitar profesionalen igralec

Anže KopitarAnže Kopitar je slovenski profesionalni igralec hokeja, ki trenutno igra za Los Angeles Kings v nacionalni hokejski ligi (NHL). Leta 2006 je postal prvi Slovenec, ki je kdajkoli zaigral v NHL. Seveda pa je tam zelo uspešen.

Začel je v njegovem domačem kraju za ekipo HK Acroni Jesenice. Pri 16 letih se je preselil na Švedsko, kjer je igral za Södertälje SK, ki je bila v bolj profesionalni ligi. Anže Kopitar je nato šel v Severno Ameriko, kjer se je pridružil ekipi Los Angeles Kings. Takoj so opazili njegov napadalni talent in tako je postal najboljši ofenzivni igralec pri Kingsih. Anže Kopitar se je izkazal tudi z obrambo in potem je bil obojestranski. Pomagal pa je tudi pri pokalu Stanley, ki ga je s svojo ekipo prvič zmagal leta 2012.

Anže Kopitar govori kar pet jezikov – slovenskega, srbskega, nemškega, švedskega in angleškega. Dokler se ni preselil na Švedsko je živel pri starših, sedaj pa sam.

Je pa tudi eden redkih, če ne celo edini Slovenec, ki je obiskal predsednika Amerike Baracka Obamo. Anže Kopitar je imel to čast, ko so zmagali Stanleyev pokal. Pravi, da mu bo ta obisk vedno ostal v spominu. Spraševal je tudi varnostnika glede napadov in kako se s tem soočajo. Pred vstopom pa te pregledajo od glave do pete. Pokazali so jim kar nekaj sob, tudi tiste, kjer predsednik sprejema vplivne ljudi. S samim predsednikom pa so bili le pol ure.

Komentarji so zaprti