Nepozabno druženje v Etno hiši Baščaršija

Okusna hrana…Ugodne cene… Odlično vzdušje… Nore zabave… Sproščeno druženje ob ritmih bosanske glasbe… Ples in zabava v družbi balkanskih zvezd…  so nam odgovorili   obiskovalci  Etno hiše Baščaršija na vprašanje,  zakaj prihajajo v Baščaršijo.

Etno hiša Baščaršija se nahaja v središču Maribora na atraktivni lokaciji, v Poštni ulici 8.
Etno hiša Baščaršija se nahaja v središču Maribora na atraktivni lokaciji, v Poštni ulici 8.

Drži, v Etno hiši Baščaršija pripravljajo,  med drugimi, okusne čevapčiče in bureke, ki ste jih lahko do sedaj jedli samo na sarajevski Baščaršiji. Pripravljajo jih bosanski kuharji po tradicionalnih receptih.

 

etno_hisa_slovenija

Tako kot je bosanski narod kljub številnim vplivom velikih tujih sil skozi zgodovino uspešno izoblikoval svojo edinstveno kulturo, je tudi bosanska kulinarika mešanica raznolikih okusov in številnih narodov. V bosanskih specialitetah je mogoče prepoznati vpliv Turčije, Grčije, Italije…. Prebranec, sarma, telečja obara, kurja obara (Begova čorba), ražnjiči, pleskavice, džuveč, kotleti z žara… so specialitete, ki jih v Etno hiši Baščaršija pripravljajo in postrežejo z domačo lepinjo iz krušne peči. Če si torej zaželite bosanskih specialitet in vzdušja, se vam ni treba več  voziti  v bosansko prestolnico  oz. na Baščaršijo v Sarajevo.

specialitete v Etno hiši Baščaršija
specialitete v Etno hiši Baščaršija

Mariborska Etno hiša Baščaršija je pravi naslov za vas. Ponuja vam tudi doživetje in vzdušje  raznolikosti kultur, povezuje različne kulture, ki se med seboj nadgrajujejo in bogatijo. Vsak obiskovalec je dragocen  ne gleda na to od kod prihaja.  Ob vstopu v hišo bo zagotovo vsak občutil toplino in sprejetost.

Ibrica Jusić v Etno hiši Baščaršija
Ibrica Jusić v Etno hiši Baščaršija

Prijazno osebje in lastnika bodo  poskrbeli, da se boste počutite  kot doma. V Etno hišo Baščaršija se lahko umaknete pred sodobnim in stresnim načinom življenja, se za trenutek ustavite ter si privoščite razvajanje samo za svojo dušo.  

notranjost Etno hiše Baščaršija
notranjost Etno hiše Baščaršija

To vam hiša Baščaršija omogoča s svojo opremo, ki jo je oblikoval, restavriral in premišljeno razporedil v prostoru bosanski umetnik Dragan Gačnik, s katero  je prikazal zgodovino bosanske kulture. Zgodovino narodov, ki se nahaja na stičišču Vzhodne in Zahodne civilizacije ter ozemlja, na katerem so velika cesarstva vtisnila svoj pečat.  Zanimive, pisane podrobnosti vas bodo popeljali  v preteklost, v čas ko še niso poznali pregovora »čas je denar«. Čas, v katerem je človek živel spontano in v sožitju z naravo.  Zraven opreme, prostore izpolnjujejo zvoki, ki prihajajo s sarajevskega radia »Radio Stari grad« , ki posreduje »sveže« novice o dogodkih v Bosni ter  smeh in klepet obiskovalcev, ki prihajajo tudi iz sosednjih držav.  Ob sarajevskem pivu in okusnih čevapčičih v Etno hiši Baščaršija sredi Maribora, se gostje  spoznavajo, družijo in se povezujejo. 

Petkove in sobotne večere preživijo ob ritmih žive glasbe balkanskih glasbenikov.

Ples in pesmi izpolnjujejo prostor Etno hiše Baščaršija
Ples in pesmi izpolnjujejo prostor Etno hiše Baščaršija

  Tudi velike glasbene in gledališke zvezde  rade prihajajo v  hišo Baščaršija  kjer se sproščajo in družijo  v domačem bosanskem vzdušju.      

Znane osebnosti v Etno hiši Baščaršija
Znane osebnosti v Etno hiši Baščaršija

                                                  

Torej ne glede na to, kdo ste, boste v hiši napolnili svojo dušo in želodec, se  poveselili, nasmejali ter zadovoljni odšli.

Po pestri zabavi do jutranjih ur  lahko tudi prespite v udobnih apartmaji, ki so opremljeni z ročno izdelanim pohištvom, kopalnicami s tuš kabino, priročno kuhinjo in jedilnico, sušilcem za lase, brezplačnim dostopom do interneta ter LCD televizorji. Etno hiša Baščaršija razpolaga s tremi apartmaji za štiri osebe in sobo za dve osebi.

apartma v Etno hiši Baščaršija
apartma v Etno hiši Baščaršija

In kot je nekoč v svoji knjigi zapisal bosanski pisatelj, M. Selimović: »Človek je obkrožen strahom, kot plamen potopljen vanj. Straši  ga usoda, straši  ga jutrišnji dan, straši  ga zakon, straši  ga močnejši človek, in on ni to kar je hotel biti ampak tisto kar mora biti«, v Etno hiši Baščaršija ste  lahko zagotovo takšni, kot bi radi bili.

En komentar

  1. helena plevnik

    zelo lepo opisano in napisano. človek si v tem trenutku zaželi biti tam.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*