Gibanje: v ritmu življenja

Dandanes vse prevečkrat lahko opazimo sebe ali druge ljudi, kako za svoje dobro počutje posegamo po hitrih rešitvah, ki naj bi nam prinesle dober izgled in dobro telesno počutje, brez da bi za to potrebovali migniti s prsti. Tako težko nam je narediti nekaj dobrega zase in za svoje telo.

Do vrha

Najraje bi sedeli pred televizijo ali pa opravljali svoje vsakdanje obveznosti, ki jih imamo na pretek in jih nikoli ne zmanjka, ter med tem časom z raznimi pripomočki hujšali in zategovali svoje mišice, brez da bi jih sami zavestno napeli. Če si zavestno ogledamo svoje početje, nas včasih lahko sam nesmisel takšnega načina življenja, pripelje do globokih uvidov o nas samih in o spoznanju kaj si resnično počnemo. Ves čas se kaznujemo in si zaradi občutka manjvrednosti prestavljamo svoje lastne obljube v prihodnost neskončnosti. In ko zadanih ciljev ne dosežemo, oziroma jih opustimo, se nad nas zgrne še občutek krivde.

Ker se ne cenimo dovolj, odlašamo pod pretvezo, da se bomo gibati začeli jutri. Nikoli ni pravi čas, da bi poskrbeli zase. Vedno si dovolimo, da pride nekaj vmes. Gibanje je življenje, gibanje je svež pretok misli in idej. V kolikor želimo biti srečni, se moramo radostno gibati skozi ritem življenja. Gibanje nam je v pomoč, da utišamo svoj um in damo možnost glasu svoje duše, čiste zavesti, da spregovori na glas. Skozi gibanje se razvijamo na vseh ravneh. Največji dar gibanja pa je biti prisoten v trenutku in se zavedati svojih premikov v prostoru. Zavedanje je ključ do radosti, do cenjenja sebe in trenutka v katerem se nahajamo. Kadar se vam zgodi, da ne najdete prave rešitve, pojdite ven v naravo, gibajte se in pospešite srčni utrip, moč narave in povezanost z njo, bo v vas spodbudila val svežih idej in novih rešitev.

 

gibanje_zivljenje

Pomembno se je gibati iz večih razlogov, ki se zaokrožijo v celoto in vam prinesejo resnično osebno zadovoljstvo. Gibanje prinaša zdrav duh v zdravem telesu, brez zdravega duha težko ohranimo zdravo telo in obratno. Potrebno je poskrbeti zase na vseh nivojih bivanja in gibanje je eno izmed pomembnejših. Torej čas je za spodbude, čas je za akcijo. Prenehajte si obljubljati, samo storite tisto, s čimer že tako dolgo odlašate. Raziskujte, poiščite svoj način vadbe, ki vam najbolj ustreza. Lahko je gibanje lahkotno in mehko, lahko je poskočno in bolj živahno, včasih je dobro vsakega po malo. Vsi smo v sebi še vedno otroci, zato bodimo spontani in sledimo sebi in svojim notranjim vzgibom, ki nas vodijo in spodbujajo k določenim gibom.

Predajmo se ritmu življenja in gibanje umestimo v svoj vsakdan. Resnično bomo sami sebi najbolj hvaležni, ko se bomo predali svojim hrepenenjem in notranjim strastem. Ni pomembna starost, pomembna so vaša prepričanja, ki kreirajo vaš dan. V kolikor vam ne služijo več, jih zamenjajte. Odvrzite jih, naj jih s seboj odnese veter. Te pa nadomestite z novimi, kot na primer: Rad/a se gibljem, ob tem se počutim svobodno in poln/o energije. Bodite sami sebi najboljši motivator. Imejte se radi in sebi ter svojemu telesu, privoščite le najboljše.

Navijam za vas! 🙂

Anja Martinuč, intuitivna svetovalka

En komentar

  1. Irena Poženel

    Točno to je to, ko si mlajši in si ustvariš dom misliš da je potrebno vsak dan čistit in pospravljat, ob vikendih pa spravljat ob živce vse okoli sebe, ker naj bi delal generalno ali pa hitis v trgovinski center in se tam kofetkaš……Kaj pa otroci, nič skupaj se igrajo na igralih ali pa se mečejo po plastičnih žogicah……
    Kaj je zdravje, notranji mir, sreča dostikrat spoznamo ko je prepozno, ko zbolimo….potem pa …no če imamo možnost začnemo . Začnemo hodit, teč, kolesarit.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*