Hilda Tovšak priznala krivdo

SodisceObravnava.

Ob napisanem ali izrečenem imenu Hilda Tovšak popolnoma vsi vemo, za katero osebo gre. Na okrožnem sodišči v Celju se je nadaljevala glavna obravnava v kateri je obsojena nekdanja direktorica Vegrada. Poleg tega je bila Hilda Tovšak tudi direktorica splošnega in kadrovskega sektorja družbe po imenu Branko Gabriel, kjer naj bi neupravičeno uporabljala tuje premoženje. Za vse obtožbe, ki so bile podane zoper nje, je bila določena zaporna kazen. Hilda Tovšak je danes na Celjskem sodišču krivdo v celoti priznala.

Mora Hilda Tovšak v zapor?

Odvetnik oziroma zagovornik Hilde Tovšak Boris Kanduti je danes izjavil, da je obtoženka danes krivdo priznala samo zaradi tega, ker se zelo slabo počuti in upa, da je s tem zmanjšala pritisk medijev na svojo družino in nase.  Državni tožilec je obtoženki Hildi Tovšak napisal dveletno zaporno kazen.

Tema tožbe:

Tožilec je vložil obtožbo zoper Hilde Tovšak ter zoper Branko Gabriel z vsebino neupravičene uporabe in prilastitve sredstev iz podjetja Vegrad. Celoten znesek neupravičenega denarja namreč znaša okoli 220.000 evrov. V obtožbi je napisano tudi to,  da sta omenjeni obtoženki naročili delavki vzajemne pomoči Vegrada, naj nekaj več kot 400.000 evrov nakaže na bančne račune družbe Vegrad, Vegrad Inde in Vegrad projektivni biro. Nekaj denarnih sredstev od omenjenih naj bi dobili celo dve družini, v znak spoštovanja zaradi smrti v družini. Po končnih izračunih naj bi Hilda Tovšak in Branka Gabriel oškodovale tako podjetniški sindikat kot tudi delavce za okoli 220.000 evrov. Kje naj bi ta denar bil, pa še ni znano.

Komentarji so zaprti