Hujšanje – kako postaviti temelje, da bo to zgodba z uspešnim koncem

 

Ali ste se kdaj vprašali, zakaj je hujšanje največkrat nikoli dokončana zgodba in zakaj običajno po vsakem takšnem tretmaju pridobite vse kilograme nazaj skupaj z bonus dodatkom? Kljub temu, da obstaja n-število hitrih diet, prehranskih režimov, čudežnih živil in pripomočkov za domačo rabo, kozmetičnih salonov, ki obljubljajo magične rezultate, nasveti, programi in še in še. Napadanje z vsemi topovi, da bi se vsi prekomerni, ali pa tudi tisti, ki mislite da ste prekomerni, ves čas in doživljenjsko ukvarjali s tem problemom.

hujšanje hrana

Ali ste se že kdaj spraševali, zakaj si pravzaprav želite shujšati?  Kje je razlog, da si želite biti vitki, ali pa vsaj malo ožji in tanjši? In novoletne zaobljube, kaj je že to? Kako je mogoče, da držijo le en teden in en torek, v najboljšem primeru do pustnih krofov? Novoletne zaobljube, sploh tiste, ki se nanašajo na hujšanje, so ena najbolj frustrirajočih in neučinkovitih zadev. Glavni razlog, zakaj je temu tako, tiči v prepričanju, da hujšanje pomeni tudi pomanjkanje, odpovedovanje, trpinčenje. Tako postane projekt hujšanja prisila vašega uma, oz. tistega, kar mislite, da bi morali narediti. Morda zaradi drugih, ker se vam zdi tako prav, ali pa se vam oglaša slaba vest.

Vendar pa nobena shujševalna taktika, noben režim ne deluje samo na telesnem nivoju. Odrekanje hrani ali pa uživanje čudežnih tabletk, napitkov in podobnih čira-čara stvari vas dolgoročno vodi v stres, utrujenost, pomanjkanje energije, izpadanje las, izgubo želje po spolnosti, upad splošne odpornosti, razdražljivost, seznam je lahko precej dolg.

Vprašajte se, ali je resnično dovolj dobro tisto, kar ste poizkusili do sedaj, ali je to res vse, kar zmorete. Situacije in vaše ravnanje, ki so vas pripeljale do tukaj, ne morejo biti ključ za spremembo.

Torej če hočete, da bo nekaj drugače, potem morate tudi narediti nekatere stvari drugače.

Ne glede na to, kako živite sedaj, vedno imate možnost narediti nekaj zase. Ne pozabite, da priložnosti so že v tem trenutku, samo prepoznati jih morate in uporabiti.

Klik se zgodi, ko se v srcu trdno odločite za transformativen proces, ko si zastavite svoj pogumni cilj in prihodnji način življenja.

Od-ločitev je potrebna zato, da se ločite od starih vzorcev, ki vas omejujejo in posežete po novih in svežih. In ko to sprejmete, si s tem že odprete možnosti za uspeh.

Pri tem pa se je potrebno soočiti z ovirami in blokadami, ki si jih postavljate največkrat sami in jih postopoma, s pozornostjo in nežnostjo do sebe tudi razrešiti. Takrat se sprosti v vas energija, s katero lahko postavljate svoje prioritete na novo. Takrat lahko naredite vse potrebne korake na naraven način, brez stresa, mučenja in neželenih efektov, kot so strah, obtoževanje, obsojanje samega sebe, slaba vest, jo-jo efekt in podobno. Edino vodstvo, ki ga imate, je sledenje sebi in svojim občutkom. Kajti človek ni samo fizična oblika, ampak genialna celota uma, telesa in duha. Ko svojo celotno osebnost naravnate na novo frekvenco, si s tem postavite trdne temelje, na katerih gradite in vzdržujete svojo novo realnost.

Zapomnite si, da je vaš namen oz. cilj, ki ga želite doseči, najmočnejša energija, ki pelje v rezultate. Življenje ne kreira polovic; če se je v vašem življenju pojavil problem oz. izziv, v tem primeru prevelika telesna teža, potem za ta problem že obstaja rešitev. Obstajajo priložnosti, da spoznate svoje telo do potankosti in da za njega najdete najboljše možne rešitve. Takšne, ki vodijo do vašega cilja. In kolikor ste v pristnem stiku s samim seboj, toliko ste sposobni sprejemati rešitve. Potrebno je malo poguma, da se odprete drugačnim možnostim, kot ste jih navajeni do sedaj. Potrebno je iti ven iz cone ne-udobja, potrebno je upati si narediti nekaj drugače. Lotiti se shujševalnega načrta na drugačen način, pri temeljih.

Zavedajte se, da je povezanost uma, telesa in duha veliko večja kot si mislite. Celotno stanje vašega telesa in zdravja je posledica uravnoteženosti energetskega sistema. In prvo pravilo je, da bolj ko ste uglašeni s svojim telesom, bolj ste pripravljeni na sprejemanje novih možnosti. Spoštujte svoje telo, poslušajte kaj vam sporoča, odkrivajte kaj so vaše močne točke in kje ste šibki.

Če telo uporabljate samo mehansko, ga v bistvu desinhronizirate in posledica je, da ne zmorete uresničevati tistega, kar bi bilo za vas v redu. Težava nastane, ko se na primer odpovedujete hrani iz strahu, da se boste zredili. Takrat ste v stresu, pod nenehnim pritiskom in lačni. In zgodi se točno to. Čez čas se zares zredite že ob minimalni količini hrane. Koliko od vas se je že srečalo s fenomenom vedno manj hrane, vedno več kilogramov?

Ali pa samo misel na izvajanje različnih vadbenih aktivnosti, ki za vas predstavljajo pravo nočno moro, medtem ko si vi želite čisto nekaj drugega?

Dokazano je, da lahko s svojimi mislimi in vedenjem vplivamo na naše telo. Torej imate fantastično priložnost, da začutite kaj je vaša resnična želja, ki vas bo peljala skozi radostno spoznavanje sebe in prijetno vznemirjenje do vašega pogumnega cilja.

Brez želje po več ni preobrazbe. Drznite si imeti velike sanje!

In na koncu še modrost Henrya Forda : “Če mislite, da zmorete, ali pa če mislite da ne zmorete, v obeh primerih imate prav.”

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*