Ilka Štuhec – Šampionka tudi v slovenskih srcih

Svetovna prvakinja v kraljevski smučarski disciplini Ilka Štuhec je ponovno dokazala, da ima res veliko srce. Njena pot do vrhunske kariere je bila trnova. Spremljale so jo številne poškodbe, ki so ji križale pot do uspešne smučarske kariere. Vendar se Ilka nikoli ni vdala. Z njeno mamo Darjo se nikoli nista vdali. Ko je bilo hudo, sta vzpodbujali druga drugo. To je tisti pravi team, ki se vzpodbuja v najtežjih trenutkih.

ilka stuhec sneg

Pa ji je končno uspelo. Izpolnile so se ji skrite sanje, ko je med okrevanjem po hudih poškodbah že skoraj obupala. Ves trud je bil poplačan, ko so po Ilkinih licih ob zvokih Zdravljice spolzele solze sreče, uspeha, zmage.

Ilka Štuhec je dokazala, da ni samo najboljša smukačica in najsvetlejša zvezda in up slovenske smučarske reprezentance, temveč je dokazala, da je predvsem človek. Človek velikega srca, ki dobro ve, kako je potrebno garati za svoj trud in ki dobro ve, kako je, ko nimaš. Ilka Štuhec je v svoji izjavi izpostavila, da se tudi športniki borijo za svoj obstoj, saj treningi in oprema nanesejo vrtoglave stroške. Tako kot se vrhunski športniki borijo za svoj obstoj, se drugi ljudje borijo za vsakodnevne dobrine. Zato je brez pomisleka svoj krvavo prigarani denar (1000€), ki ga je prejela od podjetja Marprom, podarila v dobrodelne namene humanitarnemu društvu UP-ornik. Podjetje Marprom je humanitarnemu društvu UP-ornik namenilo nagrado 1000€, Ilka pa se je svojemu delu nagrade velikosrčno odpovedala in v skupni sklad donirala še svojih 1000€. Obljubila je, da bo podjetju, s katerim ima sklenjeno pogodbo za sponzoriranje še vedno pomagala pri promociji nove blagovne znamke Visit Pohorje.

Kar daš, dobiš. Njena dobra dejanja so se ji končno povrnila v najboljšem možnem smislu. Verjetno lahko na prste ene roke preštejemo javne osebnosti, ki so se odpovedale krvavo prigaranemu dobičku za dobrobit sodržavljanov. Človeka sodimo po njegovih dejanjih tako, kot športnika sodimo po njegovih uspehih. Vendar Ilka Štuhec ni samo fenomenalna smučarka, temveč je na prvem mestu človek z veliko začetnico, ki ji je mar za sočloveka in njegovo stisko. Definitivno se je v srca slovenskih navijačev zapisala predvsem kot odločna športnica in tudi kot zelo plemenit človek.

Predvsem je čudovito to, da zaradi svojih plemenitih dejanj nikoli ni ustvarjala medijskega pompa, ker bi si želela medijske pozornosti.

Več o Ilki Štuhec in njenih uspehih si lahko preberete tudi na strani https://www.preberite.si/ilka-stuhec/.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*