Iskra: 265 miljonska tožba

radar1Mariborski radarji:

Mariborski radarji so do sedaj dvignili že kar precej veliko prahu, vendar po zadnjih podatkih vrhunec šele prihaja. Iskra sistemi namreč napoveduje tožbo in sicer v višini vrtoglavih 265 milijonov evrov ali še kakšnega več. Politika mariborskih radarjev je bila namreč taka, da bo tudi podjetje, ki je izdelalo radarje, imelo del dobička od pobrane kazni. Vendar temu ni bilo popolnoma tako.

Z jutrišnjim dnem se izteka rok, ki ga je dalo podjetje Iskra sistemi mariborski občini za dogovor, kaj bodo storili glede radarjev. Glede na to, da se do sedaj niso nič dogovorili, pa je predstavnik iskre napovedal tožbo, s pomočjo katere bo prišel do ogromne odškodnine in sicer v višini 265.000.000€ ali celo več.

Pogodba:

V sami pogodbi ob nakupu radarjev je v pogodbi menda pisalo točno razmerje od pobranih kazni in sicer naj bi 70 odstotni delež pobralo podjetje Iskra sistemi, ostalo pa ostane Radarmestni občini Maribor. Glede na to, da je bila pogodba sklenjena za deset let, pa se tukaj vrtijo kar velike vsote denarja. Kljub pogodbi se menda mariborska občina tega dogovora ni držala, zaradi tega pa bo podjetje Iskra sistemi podalo tožbo.

Povrnitev sredstev:

Poleg zgoraj omenjene pogodbe pa bo podjetje Iskra sistemi zahtevalo še povrnitev vseh sredstev, ki so jih vložili v samo gradnjo. Ta znesek naj bi znašal še dodatnih 7.000.000€. Za natančne številke bo verjetno potrebno počakati do obravnave, saj naj bi višino odškodnine predstavnik podjetja Iskra sistemi oblikoval tudi glede na višino pobranih vseh kazni.

Komentarji so zaprti