Jessica Alba: Zlati globus

Jessica-Alba1Jessica Alba

Jessica Alba je vsem znana ameriška televizijska in filmska igralka.  V igralske vode se je Jessica Alba spustila že pri rosnih trinajstih letih in sicer je igrala v filmu Camp Nowhere. Kmalu za tem je sodelovala še v nekaj različnih filmih, s pomočjo katerih si je pridobila zlati globus.

Življenje:

Jessica Alba je bila rojena v Pomoni, Kaliforniji kar je v Združenih državah Amerikah. Njena mladost je bila kar pestra, saj so se kar nekajkrat preselili zaradi službe staršev, vendar sama ni imela nič proti temu. V njeni mladosti ji je zdravje povzročalo kar nekaj težav, največkrat je imela probleme z pljuč-mi, kajti zaradi slabega stanja pljuč je za pljučnico zbolela kar do petkrat na leto. To ji je povzročalo kar veliko težav tako na področju samega  šolanja kot tudi s strani prijateljev. Šlo je namreč za to, da je bila veliko časa v bolnišnici in je zato ni nihče poznal oziroma ni imel časa da bi jo sploh lahko spoznal ter se spoprijateljil z njo. Glede na to, da je imela težave z pljuč-mi pa je v svoji mladosti imela tudi boj z astmo. Poleg veliko preživetega časa v bolnišnici pa se je njena družina, kot smo že omenili, veliko selila, kar ji je še dodatno otežilo iskanje prijateljev. Srednjo šolo je Jessica Alba uspešno zaključila pri 16 letih, nato pa se je kmalu vključila v gledališko skupino z imenom Atlantic.

Njena družina:

Med nastajanjem serije z naslovom Temni angel se je Jessica Alba zapletla z soigralcem, ki pa je bil dvanajst jessica-alba3let starejši od nje. To  je v javnosti dvignilo veliko prahu. Nato jo je ravno ta soigralec zasnubil, ko je Jessica Alba imela dvajset let, ona pa je na to popolnoma pristala. Čez dobra tri leta pa sta v javnost podala informacijo,  da sta se razšla in da je njuna zveza končana. Po nekaj letih se je sama Jessica Alba spraševala, kaj ji je šlo takrat po glavi in da je bila takrat še devica, on pa je bil 12 let starejši od nje. Menila je, da je pametnejši, kot pa je bil v resnici. Priznala je tudi to, da so bili njeni starši proti njemu in niso bili veseli, ko so izvedeli, da je z njim v razmerju. Nato je Jessica Alba spoznala sina igralca Michaela Warrena in sicer na snemanju uspešnice z naslovom Fantastični štirje. Z njim se je tudi poročila, do sedaj pa imata dve hčerki, v načrtu pa imata še več otrok.

Dobrodelna dela:

jessica-alba-4

Dobrodelna organizacija Amfar je Jessico Alba povabila k sodelovanju, ta pa je na to pristala brez problema. Ta organizacija se bori proti neozdravljivi bolezni z imenom AIDS. Ves dobiček, ki ga je prineslo sodelovanje je ta organizacija namenila ameriškim raziskavam za preučevanje bolezni. Jessica Alba je sodelovala še pri številnih drugih dobrodelnih koncertih oziroma organizacijah.

Komentarji so zaprti