Karma

Ali: Kar seješ to žanješ!!!  Jaz sem to razumela tako, da če bom sama delala dobro, se bo dobro vrnilo. Večkrat sem prebrala to definicijo v različnih literaturah vendar nisem vedno dobila potrditve, da je to res tako, da je to res prava razlaga besede karma. Ali pa bolje bo če rečem, da nisem vedela kaj je dobro. Velikokrat sem mislila, da je dobro, da se jezim, da je prav, da sem žalostna, prestrašena …

karma_krog

 

Karma

Po naravi sem radovedna, radoživa, veselim se življenja in vztrajno hodim po poti k rešitvi vseh, ja prav vseh svojih življenjskih omejitev. Naše omejitve so naša karma.  Ne predam se, v določenih stvareh neomajno vztrajam, v tem je moč, moč duha. Kaj je karma? Ali karmo lahko presežemo ali je vse zapisano in nam ni pomoči? Vse je zapisano in istočasno karmo lahko odrešimo. Razlaga je preprosta, tako kot so preproste vse velike resnice. Resnice je preprosto razumeti, ni pa jih preprosto  živeti in upoštevati oziroma jih reagirati v naših življenjskih dogodkih. Poglejmo primer na področju starševstva ali pa še bolje, partnerstva. Dogodke gledamo s svojimi očmi in vzbudijo nam različna čustva, ki nas ne osrečujejo; bodisi smo jezni, žalostni, razočarani. V naših glavah je nešteto sporočil, ki nam dajejo navodila, da se moramo jeziti, da tega dogodka nikakor ni mogoče razumeti, da česa takega pa res ne moremo dovoliti niti sebi niti drugim …. In še veliko raznih prepričanj, zakaj je prava negativna reakcija. Mi odreagiramo tako, kot nam narekujejo navodila v naših mislih, navodila karme. To je v resnici naša karma.

Prava resnica je, da ne glede na to kar mi vidimo, občutimo, ne glede na to kako nas boli v našem srcu, kako nas stiska v pljučih, kako zadržujemo jezo, ne glede na karkoli, karmo presegamo, kadar ne ravnamo po teh navodilih, ampak se držimo naravnih zakonov ali Božjih zakonov ali kakorkoli že hočete. Ostati moramo mirni, zbrani in povezani z našim višjim delom, z našo pravo resnico. Kadar nam to uspe, presegamo karmo. V našem pravem bistvu smo mi vsi čista ljubezen, ampak ali lahko to vidimo kadar nam kdo stori nekaj kar nas razžalosti?  Karma je nenehno vrtenje v začaranem krogu krivde, strahu, zamere, žalosti…. In da bi lahko kdaj zaživeli resnično svobodo, nam karma daje življenjske ureditve v katerih bomo ponovno izzvani, če smo že pripravljeni na naslednjo stopnico in če nam bo tokrat uspelo ohraniti zavest in se ne predati karmi.

Preseganje karme je popolnoma enostavna vsekakor pa ni lahka naloga. Da se, in uspeva nam, ko nam postane jasno, da vedno lahko izberemo samo mi sami. Torej: ali se bomo vrteli v začaranem krogu in bili »začarani« v svetu negativnih sporočil ali pa bomo nad življenjem »očarani« in vedno in brezpogojno izbrali edino pravo resnico, ki nam govori, da je življenje namenjeno uživanju.

Sporočilo, ki sem vam ga želela podati v tem prispevku je, da karmo presežemo vedno, kadar se ne odločimo biti žalostni, jezni, razočarani ali obupani. Tako smo se do danes vedno vedli in vsi dobro vemo kakšno življenje danes živimo.  Če torej želimo spremeniti naša življenja in če želimo spremeniti našo karmo je nujno, da najprej spremenimo naše vedenje in naše odzive na dogodke, ki nam jih prinaša življenje. Potrebujemo le močno voljo, disciplino in akcijo, ki je spremenjen način odzivanja. Ne razmišljajmo kaj je prav in kaj ni kajti edina prava stvar je, da smo srečni, da uživamo trenutke, minute in ure v dnevu. V začetku je čudno. Tako ne znamo živeti, še nikoli nismo, pa vendar lahko, ko in če se odločimo. Deluje presenetljivo odlično, ampak šele, ko delujemo mi. Tako lahko presegamo našo karmo in spreminjamo naša življenja. Poizkusite zelo je zanimivo.  🙂

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*